mandag 9. februar 2009

Ny kulderekord

Ja det er det, hvertfall for meg her. I dag sto gradestokken på 24,5 minus kl. 08.30!! Vi har bodd her i to og et halvt år, og det har ikke vært hverken så mye snø eller så kaldt her på den tiden. Fyttirakkern sier jeg bare. Nå er det kommet opp i minus 16, så det er jo rent varmt ute...

5 tomatspirer har kommet opp, og de skal snart ned i "kulda" så de ikke strekker seg til lange pingleplanter. Stemorsblomstene har også kommet opp med mange spirer. Det er ikke dårlig bare det. Helleborusfrøene har stått inne i våt jord i et par dager nå, og jeg hadde tenkt å måke meg frem til drivhuset i dag. Men med den kulda blir ikke det i dag, nei. Det får bli til en annen dag hvor gradestokken viser betydelig mildere.

14 kommentarer:

 1. Herregud,Marit,da gjelder det å fyre ! Her har vi nå 2 pluss,men mye snø til å være her.Tempen var ned på 5 blå en dag,så kaldt er det mange år siden det var her.

  SvarSlett
 2. Ja, er det ikke det ene så er det det andre. Først sne i bøtter og spann, så kommer kulden. Og for en kulde hos dere! Hold deg innendørs, fyr i ovnen og drikk kakaoen din du :) Der vi bodde før i Oslo var det ikke uvanlig med 2-3perioder om vinteren hvor gradestokken krøp ned mot -30. Bitende kaldt, så kaldt at man fryser på tennene til og med. I dag er det i det minste pent å se ut med solen som drysser diamanter på sneen og skyggespill mellom fonner og trør. Vinteren kan være pen og. Når den først er her må vi bare prøve å fokusere på det :)

  Jeg ser at solen har fått tak og smeltet de nedsnedde og isete vinduene på bilen som har såttt siden lørdag ettermiddag. Det er herlig å se! Da er ikke våren langt unna Marit!

  SvarSlett
 3. Hor oss var det -12 lørdag morgon kl 06, det synest eg var ekstremt! Og 20-30 cm snø er heller ikkje kvardagskost. Men det blir jo berre blåbær samanlikna med deg...

  SvarSlett
 4. 24 minusgrader brrrr.....
  Og jeg som syntes det var bikkjekaldt med 12 minus.
  Vær glad du har et godt snølag over hagen.
  Jeg er ikke noe glad i hverken vinter eller kulde. Gleder meg til vi kan ønske våren velkommen.

  SvarSlett
 5. Så sterk kulde er litt uhyggelig synes jeg som fryser bare det går under 0 grader....
  Det er bare å holde seg i ovnskroken og vente på at kulden gir seg.

  SvarSlett
 6. Ja - det høres kaldt ut! Jeg hadde begynt å glede meg til våren men har begynt å skyve tanken i fra meg. Men det blir vel vår allikevel en eller annen gang

  SvarSlett
 7. Her var det minus 22 kl halv åtte , jeg måtte mobilisere veldig for å komme meg ut for å gå opp til kollen min. Men du verden så deilig det var. Et fantastisk vær med knallblå himmel, sol, og en flaggspett satt og hakket på et tre nær stien, hadde ikke tid til å være redd !! Jo, sola varmet i ryggen allerede kl halv ni, det VÅRES !!

  SvarSlett
 8. Ja Torill, jeg har ikke gjort annet i hele dag. 5 minusgrader hørtes varmt ut i mine øyne ;-)

  SvarSlett
 9. Ninni, ja det er liksom ikke måte på heller. Ja, det er veldig kaldt her, og akkurat nå er det 22,5. Om det er fordi det ligger lavt her eller det er fordi vi har Numedalslågen rett forbi her vet jeg ikke, men samme kan det være. Kaldt er det okke som. Det var kjempenydelig på dagen i dag med sol som varmet fra knall blå himmel, men gradestokken kom aldri over minus 12 selv da.
  Det må jo bare bli bedre fremover nå, for sola står høyere opp på himmelen for hver dag som går!

  SvarSlett
 10. Elisa, det må jo ha vært sjokk for deg med minus 12! Så mye snø er vel dere heller ikke vant med tenker jeg. Her har det vært så mye snø før, så helt uvanlig er det dessverre ikke.

  SvarSlett
 11. Ja Elsa, det er det eneste jeg er glad for med denne snøen, for plantene er veldig godt dekket. Jeg bare lurer på når alt får smeltet frem igjen. 17. mai kanskje? ;-)

  SvarSlett
 12. Randine, det gjorde vondt å puste når jeg gikk ut i dag. Jeg kan huske at det har vært 30 minus på Kongsberg, men det er mange år siden. Jeg har bare vært foran ovnen i hele dag, ja :-)

  SvarSlett
 13. Sagae, det er kaldt ja, og akkurat nå er det 22,5 igjen...Jeg fatter ikke hva vi skal med all denne snøen og kulda. Men før eller senere blir det vår. Gleder meg til hostaene kommer med de første bladene opp av jorda!

  SvarSlett
 14. Bjørg, det var jammen kaldt til å være hos deg! Du er kjempeflink til å gå tur :-)

  SvarSlett