torsdag 5. februar 2009

Snø og enda mere snø

Dette bildet er tatt i januar i år. Det er utrolig hvor flott himmelen kan være noen ganger.

Jeg sliter endel med søvnproblemer dvs. jeg våkner etter bare noen timer, og får ikke sove. I natt lå jeg og planla både det ene og andre i hagen i flere timer. Jeg tror jeg har abstinenser på sommer, og lengter vilt og uhemma til det endelig er slutt på snø og kulde. Angående snø, så kom det nye 10 cm i går. Mannen i huset pleier vanligvis å måke, men han skulle så tidlig på jobb i dag. Så jeg kvinnet meg opp, og gikk ut i snøen. Den var ikke så tung, for det var jo minus 10 i går. Mens jeg holdt på slo det meg at all den snøen som er tippet hvor jeg har lilje og staudebed, skal smelte før jeg kan gjøre noe som helst der... I følge yr's snødybder er det 71 cm på Kongsberg, og jeg ser når vi kjører opp dit at det er anda mer snø her. Og ikke nok med det, i morgen og på lørdag melder de om nye 25 cm... Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte *sukk*

I planterommet så jeg i dag at det var kommet lus og spinn på noen av fuchsiaene der. Har mest lyst til å kaste de ut i snøen, men får gi de en sjanse ved å vaske de i grønnsåpe og rødsprit. Det er litt av en jobb med overvintring av planter, det er helt sikkert.


10 kommentarer:

 1. Jeg skulle gjerne hatt noe av snøen i hagen jeg. Her har det vært barfrost i flere uker. Kom 2 små cm med snø sist natt. Her kommer vel snøen når vi vil begynne våronna ute.

  SvarSlett
 2. Du må gjerne komme å hente litt snø, Elsa! Ta med deg alt du trenger, for her er det alt for mye. Det er ikke noe moro å få snøen i mars, nei. Får håpe du får litt mer nå, så plantene dine får litt mere dekke.

  SvarSlett
 3. Jeg forstår godt du blir lei all snøen, det er grenser for hvor mye som er fint.
  Jeg sover også dårlig i perioder og irriterer meg over å våkne for tidlig.
  Hageplanlegging må være en grei syssel nattestid, selv om en egentlig vil sove.
  Håper du får bort lus og spinn, ellers får du true dem med snø og kulde.

  Ønsker deg en fin dag uansett vær!

  SvarSlett
 4. Ja Randine, det er absolutt grenser for mye snø som er fint. Her har det lavet ned i hele dag, og jeg blir sur av hele vinteren.
  Ha en fin dag du også!

  SvarSlett
 5. Hei, Marit! Det skal snø mye mer... Verst for bilkjøringen og all snømåkingen.

  SvarSlett
 6. Hei Anita, ja jeg har fått med meg at det skal snø mye mer i morgen...*knurr*

  Jeg måker ikke så mye, men har i dag måket vei frem til foringsplassen til fuglene og til drivhuset. Må jo inn der og tenke på at om et par måneder, så er det helt fullt der inne. Det hjelper litt på humøret ;-) Kikket på gradestokken der inne som viser minimumstempraturen, og den sto på 20,5 minus. Det stemmer helt, for det var det nemlig gradestokken på kjøkkenet sto på mandags morgen her.

  SvarSlett
 7. Har satt i gang førstefødte til å måke. Han er sterk, det er ikke jeg. Det ser ut som Gislefoss mente vi her øst skulle få mesteparten av snøen i morra....

  SvarSlett
 8. Kjekt med sprek sønn! Ja, vi får bare ståsette oss, for her får vi ofte mye snø har jeg oppdaget. Mye når det kommer i fra øst, og mye når det kommer i fra sør. Hjelp, blir det vår igjen her da tro? *ler*

  SvarSlett
 9. Værmeldinga på NRK-radio var ytterligere pessimist. Men det skal bli sol på søndag. Det er da noe! :-)

  SvarSlett
 10. Anita, jeg har akkurat sett på værmeldingen. De melder om nye 25 cm i morgen :-(

  Ja, en får jo håpe at sola dukker opp på søndag.

  SvarSlett