mandag 16. februar 2009

Mere tomatspirer

Det snødde i hele går, og det snør fortsatt. Ord som kan beskrive hvor lei jeg er av denne vinteren, de egner seg ikke på trykk..."#%/()/&%¤##"#"%& ...eller noe sånt...

Jeg har måket snø i flere timer i dag, og det gjør vondt overalt. Siden mannen jobber, så har jeg innbilt meg at jeg har godt av litt frisk luft. Joda, frisk luft er bra og snømåking er jo så fin trim...
Det beste er at det skal komme mere snø i morgen, og bortsett fra onsdag skal det snø i ti dager fremover...

Det som er helt klart er at det blir ikke en tørr vår med det første i hvertfall. 1 meter med snø er mye vann.

Jeg har priklet flere tomatplanter i dag, og er nå oppe i 22 tomatplanter *sukk*
Splitter pine er vel det eneste fornuftige å si om den saken. Og enda har jeg ikke sådd den siste tomatsorten... Det må jo være skjebnens ironi at flere år gamle tomatfrø spirer 100%, mens andre ting jeg virkelig ønsker skal spire, vil ikke.

Så at sølvkransfrøene har begynt å spire, og de må også prikles. Hjælp!

8 kommentarer:

 1. Du kommer til å få en skog av tomater dette året, god spiring må jeg si. Mine skal få vente til mars i år, så det ikke blir så lenge å passe på dem.

  Du må bare fortsette å (for)banne snøen, det har jeg forståelse for.

  SvarSlett
 2. Jeg underskriver på alle $/&%¤?@£. Her har det også snedd siden i går, og jeg har måkt med tette bihuler og småfeber. Ikke særlig futt i de kastene nei. Nesten så tårene trillet. 10 dager med sne sier du...umulig. Jeg tror jeg lukker dører og vinduer og blir inne til våren kommer.

  Så flink du har vært med tomatfrøene dine :) Du får søke på nettet etter oppskrifter med tomater i!

  SvarSlett
 3. Jeg kommer gjerne å henter litt tomatavling, om det skulle bli for mye !!!
  Jeg håper også at snøen IKKE smelter før 1 april, (det er da jeg har sluttet i jobb) og da skal ALT smelte på to uker, og SÅ er det VÅR !!!!!!

  SvarSlett
 4. Randine, ja her blir det tomatskog. Det er sikkert lurt å vente lenger for deg som får tidligere vår, men her med vinter ut i mai må en starte inne tidlig ;-)

  Ja, det er bare så sørgelig at mine forbannelser ikke hjelper :-)

  SvarSlett
 5. Ninni, det er godt det ikke bare er meg som forbanner denne snøen. Jeg har også hatt litt småfeber i går, men er bedre i dag. God bedring til deg i hvertfall! Yr har moderert seg noe, men de melder fortsatt om fortsatt snø, dog ikke i ti dager i følge det siste varselet. De ombestemmer seg flere ganger i døgnet, noen ganger lurer jeg på om været kan endre seg så mye i løpet av noen timer...

  Det blir nok heller gitt bort mye til naboene her. Jeg har en nabo som både brøyter og strør her, så han skal få tomater i år også :-)

  SvarSlett
 6. Jeg skal huske på deg Bjørg, jeg er sikker på at du kan få noen.

  Der er jeg nok ikke enig med deg angående snøsmelting, for var det opp til meg var all snøen borte til 1.mars!!! ;-)

  Men jeg er redd du får ønsket ditt oppfylt, for med så mye snø er den neppe borte før i slutten av april.

  SvarSlett
 7. Her er snøen på vei bort for denne gang.Det var fint så lenge det varte.
  Tomat har jeg ennå ikke sådd,er seint ute med det meste i år.men jeg har da fått god spiring på div Petunia,Verbena bonarensis og blodbeger.Å når du snakker om gamle frø..jeg sådde 6 år gamle dahlia frø..sådde mye,for jeg regna i grunn med, at det ikke var noe særlig fart i de....jaggu sa jeg smør!!!!Så i år får jeg en "skog" av rosa og hvite Dahlia...

  SvarSlett
 8. Så heldig du er da, Torill! Jeg ønsker så inderlig at all snøen smeltet i morgen. Jeg får ikke til spiring på bladbeger i år, må nok bare gi opp de hvis de ikke skulle finne på å spire snart. Jeg har også en gammel pakke med dahliafrø. Kanskje jeg skal så de også, og får like mye spiring som deg... Da sliter jeg her ;-)

  SvarSlett