fredag 6. februar 2009

Ny bestilling

I dag kom Bakkerkatalogen deisene, og jeg klarte som vanlig ikke la være å bestille noe. Det ble tre mørkbladede georginer, setteløk og tre iris versicolor. Jeg har ymse erfaringer med Bakker, det skal være sikkert. Men er det noe galt så gir de erstatning med en gang. Jeg har fått det hver gang jeg har klaget, og det er noen ganger synes jeg å erindre *sukk*

Her tror jeg vi snart snør inne, sånn som det laver ned. Det kommer til å være langt over en meter innen det har sluttet på søndag. *grynt*

Har sådd frø av div. juleroser og sølvkrans i dag. Det er til og med flere frø av stemorsblomstene som har begynt å spire! Purrene vokser stadig, men resten er det dårlig med. Jeg har ennå ikke gitt opp blodbegerfrøene. De skal spire, dermed basta!!

4 kommentarer:

 1. Har fått kjøpt julerosefrø og de skal spire kaldt , kjøleskaptempratur , stemmer det?
  God helg til deg i snøværet.!!

  SvarSlett
 2. Ja, de julerosefrøene må kuldestratifiseres før de spirer. Så jeg lar de først stå inne med våt jord til frøene er blitt bløtet opp, og siden setter jeg frøene ut i drivhuset hvor det er kaldt. Hvis jeg er heldig spirer de utpå våren engang... ;-)
  Jeg har ikke prøvd kjøleskapmetoden, bare ute i kulda. Fikk det til i fjor, så jeg prøver igjen i år :-)God helg til deg også, Mario!

  SvarSlett
 3. Man blir helt desperat etter våren nå og bestillinger av frø og annet hagerelatert blir et slags nødskrik om vår. Vi snør inne her også, måkte minst 10 cm i går og i morges var det på'n igjen med like mye. Urghh...vil ikke mer!

  Så spennende Marit! Julerosefrø skal jeg prøve neste år, har ikke plass til alle frøene jeg har kjøpt og byttet i år. Du lar dem bare stå i drivhuset til de spirer? Jeg tenkte å sette en kasse med staudefrø ut i desember og la de stå ca 1 mnd før jeg tar dem inn til driving. Først en tur på badegulvet til de spirer og så inn på kjølig planterom under lys. Det er vel en grei metode det?

  SvarSlett
 4. Ja Ninni, det er vel et utrykk for en desperat leting etter våren tror jeg. Når en får disse katalogene i postkassa på denne tiden av året, så går jeg alltid i samme fella... ;-)
  Det har kommet masse snø her i dag, jeg aner ikke hvor mye for jeg har ikke vært utenfor døra i dag. Men det er alt for mye uansett nå.

  Det går sikkert bra med en måned ute også, jeg har bare ikke prøvd den metoden som deg. Jeg har ikke plass til så mye inne av frødriving, for jeg har endel planter i kjelleren kan man si...*sukk* Hagegalskapen vil ingen ende ta ser det ut som!

  SvarSlett