lørdag 21. februar 2009

Nok er nok

I dag har det igjen kommet 25 cm med snø her, og på det verste kom det 5 cm i timen...Nå er det ikke plass til mere snø her noen steder. I går var vi og måket taket hos mine foreldre, og jeg fikk prøvd snøfreser for første gang. Heldigvis var snøen tørr og det gikk an å frese mesteparten over til min onkels hage. Men jeg fikk forferdelig vondt i armene, og har i dag vært ute av stand til å gjøre noe som helst. Takrasene har gått på begge sider av huset i dag, og min mann har måket tre ganger i dag.

Vi var før i dag rundt i det veste griseværet med disse "Hva skjer i 2009". Var innom annonsørene her, og var også innom gartneriet som er med på en Oasen hageland annonse. Der fant jeg meg tre St. Paulia som fristet meg over evne i snøværet. De så nesten vårlige ut der de sto, så jeg måtte bare ha de med meg. I morgen skal de etter yr sin melding bli sol og tre plussgrader. Jeg tror det ikke før jeg får se det, men det hadde vært hyggelig. En pause i snøværet er absolutt nødvendig nå, for nå er det langt over 1 meter med snø her. Med litt mildvær vil snøen i hvertfall synke noe i sammen. Vi har et vindu i yttergangen hvor takraset på den siden faller ned rett utenfor. Nå ser jeg nesten ikke ut av vinduet, så mye snø er det der nå...

12 kommentarer:

 1. Du har rett i at "nok er nok". Vi får trøste oss med at vi ikke får tørke til våren og at snødekket er godt. Nå lei.

  SvarSlett
 2. Enig! Det holder nå. (Og det har det i grunnen gjort ei stund...)

  SvarSlett
 3. Uff, det var da veldig mye snø dere har fått. Jeg skal gjøre mitt beste for å sende mildværet med regn sørover.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Til og med jeg skjønner at nok er nok!
  Håper det virkelig blir mildvær og sol hos dere i morgen:)

  SvarSlett
 5. Tove, ja det blir nok ikke tørke til våren med det første. Men det er jo bra i hvertfall.

  Sigrid, det har vært alt for mye snø alt for lenge, ja.

  Heidi, du er jammen heldig som har mildvær og regn. Men jeg klarer meg med mildværet, hadde det kommet regn hadde det blitt storflom.

  Juni, vi har fått snø så det holder for denne vinteren nå, ja..

  Ha en fin kveld alle sammen, og jeg håper på mildvær fremover!

  SvarSlett
 6. Nå er det 26 dager til vårjevndøgn :) Og det er faktisk ikke noe å måke i dag. Helt utrolig! Nå har både rygg og ben fått nok. Verandaen måtte også tas, når all den sneen blir våt veier det sikkert flere tonn. Den er stor og med langt spenn. Blir det skader pga for tung sne, dekker ikke forsikringen det. Jeg fikk heldigvis hjelp av sønnen til å måke ferdig i går. På ettermiddagen ble sneen skikkelig tung, super til å lage snømann av for dem som bedriver slike ting.

  Her ligger tåken tung, men så lenge det ikke sner kan den bare gjøre det :) Det er nok opphold hos deg i dag også tenker jeg. Fridag!

  Ha en flott søndag Marit!

  SvarSlett
 7. Ja Ninni, i dag har det vært opphold her også! 26 dager til vårjevndøgn, det er jo ikke lenge til. Da får vi håpe at snøen begynner å smelte skikkelig etter det og at vi får en tidlig vår. Men da blir det vel flom her... ;-)
  Godt du fikk hjelp til å måke da, for snøen er skikkelig tung nå.

  Ha en fortsatt fin søndag du også!

  SvarSlett
 8. Ser snøkaoset på nyhetene. Ille! Håper ikke det blir flom når alt dette skal tine.
  Du spurte om Strelitzia nicolai i min blogg. Har svart og lagt ut en link med nyttig info om dyrking.
  Ha en riktig god uke!
  Hilsen orchis

  SvarSlett
 9. Ja orchis, du er heldig som slipper all denne snøen! Det blir mye vann når den en gang begynner å smelte, men satser på at det ikke blir flom. Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 10. Du og du så mye snø du har, forstår deg godt at du er lei av snøen.

  Våren kommer snart til deg også.

  SvarSlett
 11. Ja Seascape, her er det fryktelig mye snø. Håper det blir vår snart her også, ja! Før eller siden må snøen vike for sola.

  SvarSlett
 12. Helt enig, nå er det nok. På hytta søndag hadde vi pluss 6 grader og vind, ikke sol, vi er sånn 'Rjukanbeliggende', sola kommer rundt 1 mars. Men snø og is smeltet på verandaen, det var skikkelig vår i lufta. Og det må vel bli både isholke og flom før vi kan se i bedene . SUKK!! Kjøpte roser til hyttebukett, men angrer på at jeg ikke kjøpte noen perleblomster i en liten krukke. Kanskje jeg må kjøpe dem til helgen !!

  SvarSlett