onsdag 18. februar 2009

Kjekt med gjenbruk

Etter et godt tips fra Bjørg, så dro jeg en dag innom en matbutikk her og spurte om de hadde tomme plastbokser hvor det har vært godteri. De hadde selvsagt ikke noen den dagen for de hadde kastet alle sammen, men jeg kunne komme igjen denne uka så skulle de spare på noen til meg. Så jeg har i dag hentet ørten klare plastbokser med lokk til å så i. Kjekt med gjenbruk, for ellers hadde de jo bare blitt kastet. Det er mulig at de kaster dette opp i en kontainer for plast nå, for nå har vi blitt pålagt fra nyttår å samle inn plast i husholdningen. Det er i grunnen en flott ordning, og jeg sparer på alle typer plast. Yougertbegre og andre emballasjer av plast blir skyllet og puttet opp i den søppelsekken som er spesiallaget for dette formålet. I løpet av en mnd. har jeg en søplesekk full av bare plast. Dette merker jeg veldig godt på hovedtømmingen av søppel, for denne plasten fyller enormt opp. Kjekt for meg og kjekt for miljøet :-)

Sølvkransplantene må ha spirt alle de jeg sådde, så her blir det prikling fremover. Jaja, de er fine da, så det gjør ikke noe.

4 kommentarer:

 1. Så bra at jeg kunne bidra med et tips. Jeg sår jo bare stauder selv, og ikke så mye av det heller, men jeg kjenner det i fingrene, det klør, og jeg mimrer fra de dager jeg hadde veksthus og sådde og priklet og ..... Jeg følger deg derfor med stor interesse.

  SvarSlett
 2. Ja, det var et godt tips, Bjørg! Jeg visste det jo egentlig fra før, men det hadde gått i glemmeboken... ;-)
  Det er moro å så og prikle i passende mengder av gangen. Jeg skjønner godt at du savner drivhuset ditt, jeg hadde ikke klart meg uten.

  SvarSlett
 3. Her har vi hatt egen plastsøppel i noen år, og det merkes veldig godt på mengden av "vanlig" søppel. Det er helt utrolig hvor mye som har plastembalsje. Man merker det når man begynner å sortere vekk all plastsøppelen for seg.
  Veldig lurt med gjenbruk av de plastboksene. Jeg har fått noen litt store lave plastesker fra kjøttdisken som jeg bruker å ha småpotter i. Det gjør det så greit når de skal vannes fra bunnen.

  SvarSlett
 4. Juni, sånne plastbokser fra kjøttdisken har jeg også.
  De er som du sier, veldig kjekke til å sette småpotter i. I det hele tatt er gjenbruk noe det må bli mere av!

  SvarSlett