onsdag 17. januar 2024

Kuldesjokk og snøstorm!

 Dramatisk overskrifte i dag! Ja, i går på morgenen var det hele - 27, 3 grader C her. Det er nesten ikke til å tro. Jeg har målt - 27, 9 her før og det var i desember 2010. I fjor stoppet det på - 22 her, så det er noen iskalde vintre vi har her for tiden. 

Det begynte å snø her i går kveld, og det har kommet veldig mye i natt. Hvor mye som er kommet er umulig å si, for det blåser kraftig (til å være her) og snøen legger seg i fonner.

Det har vært meldt i flere dager at det kunne komme 30-40 cm med snø, og det har nok kommet 30 cm.  Det har heller ikke sluttet å snø, så totalen blir nok noe mer.


Bildene er tatt ut gjennom vinduet fra spisestuen. 


Her var jeg ute og ga fuglene mat i går og da kunne jeg fint komme frem til fuglematerene. Det går ikke an nå nei...


Det er rett og slett snøstorm der ute nå. 


Bildet er tatt fra annen etasje. Det er blitt mye "varmere" ute i dag, for nå er det "kun" - 10. Disse bildene ble tatt 07.50 mens det fortsatt var mørkt ute.


Her har vi litt av en jobb foran oss, for nå må drivhustaket måkes.


Fuglene er på plass, og de finner frem til maten selv under sånne forhold.

Disse to siste bildene er tatt en time senere enn de andre over her. Det snør og blåser fortsatt, så det det har ikke gitt seg enda. 

29 kommentarer:

  1. Nej men hu .. -27,3, det var bistert. Och snö därtill. Dramatisk rubrik och dramatiskt väder. Då har ni en del arbete framför er för att få undan snön på och vid växthuset. 30 cm är mycket. Men fåglarna hittar till maten som tur är. Du har en så fin fågelmatning. Det ser nästan ut som en liten stad eller by.
    Här var det bara -3 imorse och snöade lätt. Men inte alls som hos dig.

    Önskar dig en fin dag, trots snöstormen!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var nesten utrolig å se hvor kaldt det ble i går. I dag snør vi nesten inne. Vi har en veldig snill nabo som har traktor og brøyter veien for oss. Uten han hadde vi ikke kommet frem til hovedveien. Ja, det er dramatisk vær vi har her i dag. Jeg leste i går at dette været var på vei til Sverige når det er ferdig her, så det kan godt hende at du også får litt av dette uværet. Ja, når dette snøværet en gang stopper må vi måke taket på drivhuset.
      Ja, det er godt at fuglene har mat om ikke annet. Tusen takk. Her er det fortsatt snøstorm, men det ser ut som at det snart skal gi seg.

      Ønsker deg også en fin dag!
      Klem, Marit

      Slett
  2. Det er dog voldsomt! Håber du og dine fugle kommer godt igennem denne kolde vinter!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, dette uværet er voldsomt. Først veldig kaldt, og så all denne snøen. Vi gjør nok det Ulla, for det er ingen fare med oss. Det er sjeldent at vi opplever sånt uvær her, men da har vi fått prøvd det nå. Jeg håper at det blir en tidlig vår! :)

      Hilsen Marit

      Slett
  3. Hej Marit!
    Vi hade -24 för någon dag sedan, som blev -15 och nu är det bara -3 men det har börjat snöa och blåsa nu, ser inte ut som att man vill gå ut. Det var en massa snö ni fått, det är inte lätt att gå i drivorna. Jag tror vi har fått ovädret hit nu för det blir bara intensivare snö och blåst. Ser ut som en riktig snöstorm.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, vi har ofte temmelig likt vær. Ja, vi har fått mye smø, og det har ikke sluttet å snø enda. Jeg leste i går at uværet var på vei til Sverige nå det var ferdig her, så dere får nok også mye snø.
      Ha det godt.

      Slett
  4. Det lyder uhyggeligt med så meget sne og kulde hos dig, Marit! Men det er smukt at se på! Her har vi haft snestorm og fået en masse sne siden i nat. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er uhyggelig både med så kaldt vær og så mye snø. Det er jo det, men nå holder det med begge deler!
      Du pleier jo ikke å få så mye snø Gitte, så dette er en spesiell vinter. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  5. Liknande som hos mig utanför Göteborg. Fast inte lika kallt, "bara" -22 natten mellan måndag och tisdag och -14 under gårdagen.
    I natt och i förmiddags snöstorm. Nu uppehåll och solen börjar titta fram.
    Sköt om dig!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, dette uværet er flere steder akkurat nå. Det høres herlig ut med opphold og sol.
      Ha det godt!

      Slett
  6. Those conditions are brutal, Marit. We have been having a cold snap here, but nothing like what you are experiencing. Same with snow. I have had to shovel the driveway quite frequently but the depth has not been great and by the time I go out in late morning the temperature is around minus ten to minus twelve. Shovelling the greenhouse must be a real chore. These conditions are very difficult for birds, but the tough one survive. Thank you for helping them. Stay warm and stay safe. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are brutal, David. Minus twelve sounds great. We have minus dix right now, so the temperatures are going the right way. Yes, it will be a big job, and we have to do it when the blizzard is over. It still snowing here, but the wind is calmer. Yes, I feel so sorry for the birds, but they have a lot of food. I'm warm and safe, so I'm all right. Hugs and kisses, Marit

      Slett
  7. Oh my, those minus figures make our low teen temps sound warm. It is so cold the snow will not melt. It is nice to see your birds are being fed. Take care and stay safe. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it was very low temperatures lately, but it's much warmer right now. It's only minus five for the moment, but the snowfall has not stoppet yet. I'm glad the birds have enough food. Take care you too, and have a nice day!

      Slett
  8. Huff da Marit. Dette høres ikke bra ut. Men du får bare være glad for at all snøen gir et godt dekke for plantene dine.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja Martin, det er for mye av alt akkurat nå. Ja, snøen dekker alt i hagen nå, for det er snart en meter med snø her.

      Slett
  9. I år har det vært god gammeldags vinter på alle måter, samtidig som det har vært en elendig vinter på alle måter. Makan til temperatursvigninger og vindvær vi har hatt de siste månedene skal man leite litt etter. Så er det knallsol og utrolig flott innimellom. Kan jo lure på hvilken vår vi får i år?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den har jo vært som en skikkelig gammeldags vinter så langt, en det har svinget endel ja. Og værre skal det bli. På søndag og mandag er det meldt om regn her :(
      Ja, det blir spennende å se, og jeg håper at snøen er borte til midten av april.

      Slett
  10. Ja hold da op I har snestorm og kulde. Men hellere nu end til marts.
    Vi var også lovet en del sne, men det blev heldigvis ikke til noget, så vi fik kun et drys i formiddags.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, dette uværet og all denne kulden som har vart siden lenge før jul. Nå er jeg lei! Vi får håpe at vi ikke får mer av dette nå. Du er heldig :)
      Klem

      Slett
  11. Den dramatiske overskrift ser ud til at passe perfekt. I sådan et vejr kan du vel ikke komme til dit drivhus.

    SvarSlett
    Svar

    1. Nei, vi har ikke kommet så langt, men jeg håper at vi får måket taket der i dag. Det er meldt om mildvær og regn på mandag, og da blir det altfor tungt med all den snøen som er der nå.

      Slett
  12. Å kjære, slike snømasser, kjære Marit, det er mye jobb å måke stien.
    Vi har - 3 grader her og ytterligere 5 cm snø... det ser nydelig ut OG er overkommelig. Og skiene mine er bare flotte.
    Det skal regne på mandag. Så jeg bruker tiden og tar med meg skisporet inn i skogen.
    Våren kommer... Klem til deg, Marit.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja kjære Viola, vi fikk veldig mye snø i går. Det er veldig mye jobb ja, og vi er ikke ferdig enda. 5 cm med snø er akkurat passe mengde :)
      Det skal regne her også på mandag, og det er så synd at det kommer nå. Da blir det veldig glatt her. Kos deg i skisporet!
      Ja, den gjør nok det en gang Viola.
      Klem til deg også!

      Slett
  13. Very beautiful photographs made of this lands, snowing hard, with high cold I think. But with high beauty. The little houses are very decorative and nice too.

    SvarSlett
    Svar
    1. We got very much snow yesterday. The small houses are for feeding the birds. Thank you.

      Slett
  14. Los pájaros estarán muy agradecidos por la comida, espero que estén a salvo ¿ con tanta nieve donde dormirán ? Me alegra que estés bien. Por aquí está lloviendo mucho, aunque va a mejorar el tiempo. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I know the birds are grateful for the food, and they are safe. They sleep in big trees near by. I hope you are well too. We will get rain on Monday, and then it will be dangerous to drive car on the roads. It will be very slippery on the roads, so I will stay at home. Hugs.

      Slett

På skattejakt i egen hage...

 Nå kommer det opp planter både her og der, og jeg har vanskelig for å henge med. Jeg har fått renset flere bed de siste dagene. Jeg har en ...