fredag 19. januar 2024

Blodbegerfrøene har spirt, og noen flere bilder av masse snø...


Ja, det tok ca. en uke fra blodbegerfrøene ble sådd til de spirte. Jeg satte de først på varmekablene på badet, og så flyttet jeg de ned på planterommet hvor jeg har lys som står rett over de. Jeg håper at de vil vokse og trives. Dette er av egne frø, og det er jo ekstra morsomt :)



Dette er alpefiol/ cyclamenspirer som ble sådd i november.


I det siste har vi hatt besøk av to nøtteskriker  / Garrulus glandarius 




Det blir sølt mye  fra de andre fuglematerene, så de har nok mat å finne under de.



Dette bildet er fra i går. Det er nesten utrolig at været kan skifte sånn på bare 24 timer.
 Det er i grunnen nok snø nå, og snødybden er på ca 80 cm. I dag er det - 22 grader C. Men snart kommet et nytt værskifte. På søndag skal det bli 3 varmegrader  og på mandag skal det bli  øsende regn :(


På samme sted, og sånn så det ut der 23. november...


Bilde fra 5. januar


Sånn så det ut der i går 18. januar. Hvor ble det av stien jeg hadde måkt der ? :)





Veien inn til fuglematerene var helt borte.



Det så ut som fuglene varmet seg i sola. Det var "bare" -14 grader da. 


Etter at fuglene har spist flyr de inn i disse to kjempethuja som gir de vern mot vind og kulde. Det er nok ikke mye varmere der, men det hjelper sikkert litt.

God helg/ weekend!




44 kommentarer:

  1. Det er jo utroligt med al den sne! Forstår du undrer dig over hvor stien blev af, men her venter vi os masser af regn i næste uge. Milde himmel! Det er som om vi er gået ind i en regntid, men din sne ser nu dejlig ud på billeder!
    Herligt med spiring af egne frø. Du er jo dygtig til al den slags Marit!
    Nøtteskriken er en flot men sky fugl. Her kalder vi den for skovskaden. Vi får besøg af sjaggere her for tiden, og sammen med solsorter æder de masser af gamle æbler.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er utrolig at de kan komme så mye snø på en gang. Jeg undrer meg egentlig ikke, for når det kommer 30 cm på en gang så blir alt dekket. Huff ja, nå kommer regnet hit også. Det kommer til å bli sinnsykt glatt overalt regner jeg med. Snøen ser pen ut på bilder ja, men nå er jeg lei av alt som heter snø og kulde.
      Ja, det er fint at det spirer, og morsomt at det er egne frø. Tusen takk, Ulla. Ja, nøtteskriken er en vakker fugl, men den er så sky ja. Den minste bevegelse, og så flyr den bort. Du har mange andre spennende fugler hos deg.

      Hilsen Marit

      Slett
  2. Hello Marit,
    It is snowing here now as I type, but we do not have anything near as much snow as you have there. We would run out of room, where do you put it all that snow? I love all the birds, the woodpeckers are a favorite. Do you see the Jays there too? Take care and stay safe. Take care, enjoy your day and happy weekend!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      Blogger had put your comment in the spamfilter again, and I didn't see it until early this morning. I'm sorry about that. I hope you don't get as much snow as I have got here. We have a snow blower, and we have a big yard. Thank you. Yes, I see the Jays here in the winter. When I feed them with sunflower seeds with shell they come here and eat. Take care you too, and have a great weekend!

      Slett
  3. Wow, that is a lot of snow, Marit, even for those of us who live in the north and are used to it. Years ago I owned a summer cottage and I used to go up there in the winter to shovel the snow off the roof, but I don’t think I ever had as much as I see in your pictures. And now you say that rain is on the way. That must pose the threat of floods. You will be happy when spring is here and it will be behind you for another season. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's very much snow here David. Yes, we are used to it, and in 2018 we had even more snow. We haven't showeled the greenhouse roof yet, but we will start now. It will take some hours before we are finished. I'm tired of snow!
      The rain will come on Monday, but I don't think it will be melting too much yet. Yes, I long very much for spring right now!
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  4. Du var heldig som klarte å få bilde av nøtteskrika, den er så sky og flyr ved den minste bevegelse. Lurer på hvordan våren og sommeren blir jeg, etter en slik vinter vi har hatt til nå.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er veldig sky, og flyr avgårde med en gang. I 2018 når det var enda mer snø her enn nå fikk vi en knallfin vår og sommer bortsett fra at deg ble veldig tørt. Det blir spennende å se hvordan det blir.

      Slett
  5. Hold da op, I har meget sne. Blodbægerne skal nok klare sig, også selv om det er dine egne. Du er så god til at så og få dem til at lykkes.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er veldig mye snø her nå. Jeg håper de vil trives ja. Tusen takk.
      Klem

      Slett
  6. Det er et stort arbejde for dig at rydde sne, og lidt træls, når du kan starte forfra den næste dag. Det skal nok lykkes for dig med blodbægerne. Sidste år havde du så mange, at du næsten ikke havde plads til dem.
    Det er flotte fuglebilleder. Det ser ud til, at fuglene har benene begravet i sne.
    Står de to store thujaer på det nederste billede i din have?

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Min mann gjør mesteparten av den jobben, for han bruker det vi kaller snøfreser/ snøslynge. Den er for tung for meg å bruke, men for han er det ikke noe problem. Den kaster snøen langt avgårde, så den er er helt nødvendig hjelpemiddel her som får så mye snø som i år. Jeg må bare måke inn på smale stier hvor vi ikke kan bruke snøfreseren. Jeg skal ikke ha så mange blodbeger i år tror jeg... :) Tusen takk. Ja, de har sine ben begravet i snøen. Ja, det gjør de. Hvis du ser på bildet av det gamle drivhuset (bilde nr.11 fra toppen), så står de på høyre side av det.

      Hilsen Marit

      Slett
  7. Det er helt utroligt, at I har 80 cm sne og så koldt et vejr, Marit. Tænk at dyrene kan finde mad i naturen - det er i hvert fald godt, at du fodrer fugle og egern. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er egentig helt utrolig. Denne vinteren har vært iskald siden i november, og mye snø har vi fått flere omganger. Jeg må jo det, for de klarer seg ikke uten mat. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  8. Svar
    1. Thank you. Have a nice weekend you too.

      Slett
  9. Hei Marit! Så morsomt at blodbegrene har spirt allerede. Håper at det skjer snart her også. Takk for at du prøver å hjelpe meg angående googlekonto. Det har ikke helt gått veien, tror jeg må søke hjelp. Ha det godt! Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!
      Ja, det er alltid morsomt når de spirer, og det gjør de sikkert hos deg også snart. Hvis du går inn øverst til høyre på bloggen din hvor det står utforming, så vil du se et spørsmålstegn. Når du trykker på det vil det stå help. Trykk så på Ask the help community, og da er det bare å si hva ditt problem er. Jeg har sett flere bloggere som har samme problem. Min blogg er i orden nå ( så lenge det varer).
      Ha det godt! Klem, Marit

      Slett
  10. Hello Marit,
    With all the snow around the birds are enjoying your feeders. I am sure the birds are thanking you for the food. It is nice to see your plants sprouting, they look good.
    Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, they enjoy my feeders. I hope they do, because I'm the only one who feeds the birds around here. Thank you. Thank you for the linkup, and your nuce comments.
      Take care, and enjoy your day!

      Slett
  11. Hej Marit!
    Så långt dina sådder har kommit. Det är mycket snö hos dig. Vi har också en riktig vinter, med snö och köldgrader. Det är riktigt fint i solskenet. Igår kom kommunen och tog bort en hel del snödrivor på gatorna och gångbanorna, så nu finns det plats för mera snö igen.... Nej jag tror det räcker för i år, börjar längta efter våren.
    Ha det så bra /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, plutselig så spirte de, og det et jo så hyggelig. Ja, det er veldig mye snø her nå. Det er så fint når solen skinner ja. Så bra da. Her har vi privat vei som naboen som eier veien rydder når det kommer snø. Ja det holder lenge med snø nå. Vi skal få mildvær i en hel uke. På mandag skal det bli 6 grader og øsende regn. Det kommer til å bli livsfarlig glatt etter det. Ja, jeg lengter også etter våren, men her er det for tidlig. Vi får nok ingen vår før i slutten av mars og det er ikke sikkert vi får det da heller. Vi får vente og se hva som skjer.
      Ha det godt.

      Slett
  12. Oj, oj, oj ... är det första jag utbrister när jag ser dina snöbilder. Så enormt mycket snö! Men som sagt, snart drar det in mildväder. Här spås det +6 och regn. Det jag bävar mest för är halkan för efter den här kylan som varit kommer alla vägar och gångvägar att vara hårdfrusna och regnet smälter bara ytan så det blir is och så fryser det på igen på nätterna.
    När det är så mycket vinter är det ju extra roligt att dina fröer har börjat spira. Tror att det blir extra fin kvalitet på egna fröer. Och dina cyklamen från november har ju blivit jättefina.
    Härligt med fint fågelbesök också.

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar

    1. Ja, det kan du si... Det er uvanlig mye snø, men i januar 2018 hadde vi enda mer snø. Jeg har i dag sett på mine innlegg fra den tiden, og det var nesten 40 cm mer snø da :(
      Men det ble vår en gang da også :)
      Ja, det samme spår de her. Masse regn oppå all den snøen her kommer til å bli sinnsykt. Barneskoler og vidrendegående skolen i tre fylker blir stengt på mandag. Yr har satt ut oransje farevarsel mot regn som fryser på bakken, og busser kan ikke kjøre barn til skolen da. Det gjelder her hvor jeg bor. Så mandag skal jeg holde meg inne, og det blir helt sikkert ikke noe bedre på tirsdag. Da fryser regnet til is :(
      Ja, det er godt å ha noen frø som spirer og hygge seg med inne. Tusen takk.

      Ønsker deg også en fin helg!
      Klem, Marit

      Slett
  13. Enjoyed your photos, the snow, the trees, and the birds. I came here through Eileen, and I loved it. I love snow, but secretly looking forward to the first spring flowers. 📸❄️🌳🐦

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you! I love snow too, but now it's too much 😊 I'm looking forward to spingflowers too 🌸🌷🌹⚘

      Slett
  14. Uha ja du har meget sne. Men flot er det når solen skinner og himlen er blå og fuglene flokkes om din mad. Det er godt at du har fine spirer til at passe og pleje.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er fryktelig mye snø her nå. Ja, det er pent å se på, og det er så hyggelig å se på fuglene. Jeg er glad for spirene ja, for det er lenge til det blir vår her.

      Slett
  15. So much of the north is now under deep snow, and we thought it would be a mild winter!
    best, mae at maefood.blogspot.com

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, we have a lot snow this winter. It's not a mild winter for sure!

      Slett
  16. You've had a lot of snow this winter and the photos are pretty. Love seeing the birds getting some sunshine!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's a lot of snow here this winter, and it's a very cold winter too. Thank you!

      Slett
  17. You have a lot of snow. We have a little. Beautiful photos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's a lot of snow here right now. You are lucky. Thank you.

      Slett
  18. Det gik stærkt med blodbægerfrøene, og dine cyclamer har fået en rigtig god start, kan jeg se.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de spirte på en uke, så jeg er fornøyd med det. De sådde jeg i slutten av november, og det ser ut som de har fått en god start ja. De frøene bestilte jeg fra Jelitto.

      Slett
  19. Hei! Så nydelig å se det spirer innendørs! Og herlig å følge med på fuglene ute, det er spennende med alt livet de skaper i hagen:) Din blogg er alltid så inspirerende! Stor klem fra Ingvill Mydland

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Tusen takk. Ja, fuglene skaper mye liv i hagen, og det er så koselig å følge med på de. Takk for hyggelig kommentar, Ingvild.
      Stor klem fra Marit

      Slett
  20. The sprouted goblet seeds are such a hopeful sight. Your feathered pals appreciate you!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are very hopeful to see. I guess they do :)

      Slett
  21. Tus semillas salieron bien. Me gusta ver la nieve, pero me cansaría de tener tanta ¿ y como puedes ir a los comederos de pájaros ? Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the seeds started to grow very fast. The snow is pretty, but now I'm very tired of it. It's too much snow here now. I had to showel the snow away, and then I could go to the feeders. I always must have a path to them. Hugs.

      Slett
  22. That's pretty quick germination. Lovely to see the Jay in the garden and the snow looks amazing. Just don't want any more here please :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it took only a week. The Jay is here every winter, and it loves sunflower seeds. The snow and the cold weather have been terrible this winter. I can uderstand you :)

      Slett

Mange blomster, og en flyvende gjenstand observert...

Jeg starter i dag med å vise en orkidé/ Cypripedium som jeg kjøpte flere av her på det lokale gartneriet. De har ofte veldig mye spennende, ...