tirsdag 2. januar 2024

Innesnødd, og utfordringer med vinteren...


I går fikk vi 25 cm med snø, og det har kommet  minst 15 cm til i natt også. Det skal snart gi seg, men da kommer kulden fra øst. Det skal bli mellom - 17 og - 21 grader fra torsdag.  Bildene er fra i går, og i dagene fremover skal det blåse mye. På grunn av all den lette nysnøen kommer vi til å føyke igjen her. Det er ingen tvil, vinteren har sine utfordringer.


Dette er nesten samme bilde som jeg tok 6. januar i fjor! :)


Inni her står bilen min, og der får den bare stå så lenge det snør så mye.  Min mann renset den helt for snø i går, men nå ser den igjen ut som på dette bildet. 


Det er ca. 70 cm - 80 cm med snø her nå.


Snøen er akkurat nå er helt løs, og så lenge det ikke kommer noe mildvær så er dette for høyt å hoppe over for rådyrene på grunn av den dype snøen.  Problemet vil oppstå når snøen synker sammen etter et mildvær,og det blir et hardt skarelag og rådyrene kommer høyere opp. Men den tid, den sorg.
Vi må nok modifisere dette gjerdet til høsten med tanke på hvor mye snø som det faktisk kan komme her...


Det vi har av snø nå her nå er ikke uvanlig for en norsk vinter i januar, men det holder med snø nå...


Men det skal sies at jeg har ikke sett thujahekken sånn som den er nå tidligere. Det kommer nok av at vi klippet den i høst, og da ble den flatere oppå. Nå ser den ut som en snøborg...


Sånn så fuglematerene ut i går før jeg fikk måket snø av de, og det kom bare i løpet av en natt. Ekornene lager seg tuneller under snøen for å komme frem til maten ser jeg fra vinduet. Det er ikke lett for dyrene ute i skogen nå med så mye snø. Jeg føler også med rådyrene, men hagen her skal ikke være et stående buffet for de. Vi har en nabo som gir de litt mat, men det er nok ikke nok.


Jeg var nede i kjelleren i går for å vanne plantene der. Nå begynner fargene å synes på flere camellia som snart vil blomstre. Det er mye å glede seg til der fremover!


Fortsatt så blomstrer Camellia 'Nobilissima' så fint der, og den tok jeg  bilde av første gang 22.  november. Den har virkelig blomstret lenge! Det er ca. 11 grader der nå, og plantene trives veldig godt i den temperaturen. 


Denne kjøpte jeg i høst, og fortsatt blomstrer den den også. 
Alpefiol / Cyclamen. Blomstene er oppmuntrende å se på når verden ute er helt hvit :)

26 kommentarer:

  1. Wow, that is a lot of snow. I am usually anxious over having just a few inches of snow.
    I do feel sorry for all the little critters and deer out there looking for food. You are nice to provide a buffet for the birds and squirrels. The camellia and the Alpine Violet are lovely. Have a great day and a happy week ahead!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's a lot of snow. I can understand you, because snow is challenging. The animals in the forest have big problems about finding food right now. I feel sorry about them too. Thank you. Take care, and have a nice day!

      Slett
  2. Jeg koser meg med snøen jeg. Kuldegradene kan jeg virkelig spare meg for. -27 skal det bli her, så da er det godt å ha vedovn å fyre i. Det er overraskende lite snø som skal til før det blir helt kaos på veiene. Jeg måtte plukke opp minstemann i går og kjørte ett strekke på 15 kilometer. Det brukte jeg over en time på. Virker som det er mye dårlige dekk på bilene, de spinner på flat vei.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg gjør jo det jeg også, men nå holder det. Huff, det blir virkelig kaldt hos deg! Vedovn har vi også i tillegg til varmepumpe. Strømmen kan bli borte, og da er en vedovn god å ha. Ja, det er helt sant. Jeg tror det er de piggfrie dekkene som gjør veien helt polert. Det er skummelt når det blir så glatt og mye trafikk.

      Slett
  3. That is a lot of snow, Marit. I live in a snowy country and even by our standards that is major snow cover. You are taking very good care of the birds and now I am sure you will wish to show similar concern for the deer, restricted by your fence (for the moment, at least). I am quite sure you will be making special deer cakes of highly nutritious food to take out to the woods to feed them. Soon they will recognize you and come to lick your hand. Be sure to take picture. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's a lot of snow here, and it hasn't stopped snowing now either. There are several places further south in Norway that have received over 90 cm of snow since New Year's Eve. I hope this snow will stop soon. I feel very sorry for the deer, David, but I guess I'll just have to concentrate on feeding the squirrels and birds.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  4. I wish I could send you a shovel!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Sandi. We have a lot of showels, but it's too much snow here right now. The snow is still falling down here.

      Slett
  5. Hej Marit!
    Det var mycket snö, vi har omkring -10 grader idag och det har kommit lite snö, men inga mängder. Har ni så många sopkärl? Vi har bara för matavfall och sopor. Metall och glas och papper får vi föra till en uppsamlingsplats.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det er veldig mye snø her nå. Det er - 8 her nå, men det skal bli mye kaldere fremover. Vi har fire forskjellige søplekasser ja. Det er så fint å kunne sortere søppelet selv, og så blir det hentet. Denne ordningen har vi hatt i mange år.
      Ha det godt.

      Slett
  6. Det var enormt så mycket snö ni fått Marit! Din bil ser ut som om den står i ett garage gjort av snö. Här snöar det också just nu men inte alls som hos er. Vilken tur att du kan gå ner i källaren och njuta av blomsterprakt. Din cyklamen är fantastisk med alla sina blommor.

    Önskar dig en fin tisdag kväll!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er fryktelig mye snø som har kommet her nå, Anita. Det ser sånn ut ja :)
      Kjelleren er veldig god å ha nå ja. Tusen takk.

      Ønsker deg også en fin tirsdag kveld!
      Klem, Marit

      Slett
  7. Dear Marit, :=) This is my first day back blogging and of course I came to your blog to see what has been happening. A lot of snow has been happening piled high everywhere. I too feel sorry for the deer in the woods, but your birds are being well looked after. Your indoor blooms are so lovely. The cyclamen is such a vibrant colour and your Camellia is very pretty, with lots of buds to look forward to. I too posted Camellia today and Azalea.
    Hugs from across the miles and many best wishes.
    Sonjia.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia :)

      So nice of you to visit my blog right away when you are back! I'm so happy!
      Yes, there are many places who have got a lot of snow. I feel so sorry about the deers, but I have enough to take care of squirrels and birds. It's a big job just to get shoveled to the feeding place. Thank you. I will read your post right away!
      Many hugs from your friend in the north, and many best wishes to you too.
      Marit

      Slett
  8. Det var da utroligt så meget sne, I har fået, Marit! Alting bliver så besværligt - men hvor er det smukt at se på! Her kommer sneen fra nu og hele dagen i morgen. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er nesten ikke til å tro at det kan komme så mye snø på en gang. Det blir mye arbeide ut av det ja. Pent er det, men nå holder det med snø her. Jeg håper ikke at du får like mye snø som her, Gitte. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  9. Her på Fyn får vi ingen sne, så jeg må nyde dine billeder, det gør dog ikke noget, at vi ingen sne får. Her kommer til gengæld masser af regn og storm, det er ikke rart, og åerne render over deres breder.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Så merkelig at dere ikke får noe snø. København skulle få mye snø leste jeg. Nei, det er sikkert helt ok å slippe snøen hos deg, men dere får i steden masse regn ja. Akkurat det er jeg glad for at jeg slipper her selv om det er mye mer arbeide med snøen.
      Klem

      Slett
  10. Det er en frygtelig kulde du har for tiden, og jeg forstår du lader bilen stå og bliver lige i nærheden af dit hjem. Håber der er mad til mennesker såvel som dyr i huset:-)
    Her kommer al nedbøren som regn og en vind som pisker ind fra øst, og da vi havde vand nok i forvejen står det halve af haven under vand. Det er en voldsom måde at starte året på, og jeg håber vi snart får en rolig periode!

    De bedste ønsker fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, og enda har ikke kulden slått skikkelig til. Det er "kun" -8 her nå, men nå har det sluttet å snø, og i morgen kveld er det meldt om - 18 og på fredag og llrdag jan det bli - 22. Alt avhenger av om det kommer litt skyer. Blir det helt klart om natten blir det minst - 22. Det hadde vi i fjor i begynnelsen av januar også, så dette er egentlig vanlig her. Det blir veldig kaldt i noen dager, og så blir det mildere igjen. Min mann har en annen bil som det er firehjulstrekk på, så det er i gen fare med oss eller dyrene :)
      Har dere ikke fått noe snø? Jeg leste i går at det var ventet snøstorm noen steder? Huff, nei det er ingen god start på det nye året! Vi får håpe at denne nedbøren roer seg både hos deg og her. Jeg behøver ikke mer snø nå selv om jeg er glad for den tykke dynen som ligger over hagen akkurat nå.

      Hilsen fra Marit

      Slett
  11. Hej ,du har flera vackra krukväxter som blommar så fint ,du verkar även få rikligt med snö och det är mindre trevligt måttligt är ju förstås alltid bäst men måttan är som bekant smal.Just nu så har vi minus 30 grader vilket är förstås alldeles för kallt men det får vi ha nu i veckan till veckan ska det bli mindre kallt då kan man gå ut och njuta av vintern.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej. Tusen takk. Ja, her har det kommet rikelig med snø. Egentlig er det helt fint, for nå skal det bli veldig kaldt her også, men ikke så kaldt som det er hos deg. Her er det - 8 nå, men det kan bli - 22 på fredag. Det skal bli mildere her også i neste uke, og det får vi håpe på. Det er veldig fint ute nå ja, så vi får nyte det når det blir mindre kaldt. Akkurat nå blåser det veldig mye her.

      Ha det godt!

      Slett
  12. God fortsättning!
    Oj, så mycket snö ni har fått.
    Här utanför Göteborg är det bara några cm, men -13 grader. Så kallt för denna del av Sverige.
    I sådant väder behöver man lite växtlighet inomhus.
    Trevlig helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, og det samne ønsker jeg deg! Ja, her er det veldig mye snø nå, og veldig kaldt. Det er - 20 her nå. Ja, det er nok mye kaldere enn det pleier å være hos deg til vanlig.
      Ja, det er så hyggelig å ha planter inne om vinteren.
      God helg!

      Slett

Mange blomster, og en flyvende gjenstand observert...

Jeg starter i dag med å vise en orkidé/ Cypripedium som jeg kjøpte flere av her på det lokale gartneriet. De har ofte veldig mye spennende, ...