onsdag 1. april 2009

Nydelig vær

Ja, nå gir jeg meg snart helt over her, for det er skikkelig varmt i dag også med 10 pluss. I går blåste det varm sønnavind her, men i dag er det helt vindstille. Hagestolen er på plass i solkroken, og jeg har til og med fått farge i ansiktet! Snøen smelter som bare det, og det minker for hver eneste dag som går. I natt var det minus 2,5, men sånt må en regne med når det er høytrykk og klarvær.

Min far er skrevet ut fra sykhuset i Drammen, og kommer midlertidig hjem i dag. Han har fått plass på et syke/rehabiliteringshjem i fra fredag, og skal være der og trene seg opp etter operasjonen. Det er bare fem minutter fra der hvor mine foreldre bor, så da får min mor kort vei for å besøke han :-)

Når jeg kom hjem i fra besøk hos min mor i dag var det 30 varmegrader i drivhuset! Skal si sola varmer godt opp inne der nå som det er så mye sol. Har satt opp døra og lufter godt der inne nå. Frøplantene av dahlia har klart natta fint selv om det bare var 4 grader der i natt.

Nå gidder jeg ikke å vente på de som ikke vil spire mer, så nå får det bli noe annet i pottene! Jeg skal så revebjeller der i steden. Skulle det spire dobbelt opp, så skal det nok bli en råd med det også ;-)

6 kommentarer:

 1. Jeg er også lettere solrød i ansiktet i dag, deilig! Endelig er det vår tur :) Revebjeller høres ut som er godt aletnativ til ikkespirevillige frø. Jeg har satt en del slike ut i sneen igjen, så kan de bare stå der og ha det så godt. Dersom vi får dette været ut uken, tror jeg mesteparten av sneen i bedene forsvinner. Hadde ikke vært meg i mot!

  SvarSlett
 2. Ikke-spirevillige frø er på vei som mer jord i verandakassen hos meg.
  Kjekt med sol i ansiktet, vi sliter med tåke langs kysten. Solkremen er tatt frem og har allerede vært i bruk.
  Kjekt at din far er bedre.

  SvarSlett
 3. Ja Ninni, endelig er det vår tur :)
  Så du har fått litt ekstra sol i fjeset du også? ;-) Jeg lærer aldri, for solkremen ligger i skapet *rødme*

  Her må det nok være sånt vær i mye over en uke tror jeg, for det er dessverre masse snø enda, og spesielt der hvor det er tippet snø i vinter. Men jeg hakker i snøen og spar den utover for da smelter den fortere. jeg kan ikke bli kvitt den fort nok. I sørveggen er det nesten bart (som det eneste stedet her) og der skal jeg plante løk til høsten. Jeg har ikke fått det med meg før nå, at der blir det tidlig bart.

  SvarSlett
 4. Randine, ja det er jo også en kjempegod gjenbruk av jord, å putte den i verandakassene. Jeg har fortsatt så mye frø igjen, at jeg må få sådd noe mer. Hvis ikke skal jeg tømme mine potter med uspirede frø i verandakassene som du. Jord må ikke gå til spille! ;-)

  SvarSlett
 5. Ikke ert, jeg sitter på jobb!
  Men har heldigvis ferie fra helga.

  SvarSlett
 6. Berit, i dag er det enda varmere her ;-) 13 grader i skyggen og uten sol! Kos deg i ferien da :-)

  SvarSlett