fredag 24. april 2009

Rydding tar tid...

Ja, det skal være sikkert. Jeg synes at jeg har holdt på med ved i flere uker, og alikevel er jeg ikke ferdig. I går fikk vi hentet opp all "pinneveden" som er for tynn til å kløyves. Det ble to store trillebårer fulle + at jeg har hentet tilsvarende mengde to ganger før. Det er ved det også.
Det store problemet er at dette ligger rett ved bekken, og ned dit er det bratt i ordets rette forstand. Men jeg får bare ta tiden til hjelp, så kommer veden opp før eller siden... ;-)

I går fikk jeg gjort om trappa ned til hagen som jeg begynte på i fjor. Mannen i huset fikk i fjor høst flere skiferheller av noen som bare skulle kaste de et sted hvor han jobbet. Han sa selvsagt ja takk, og det var noen av disse jeg brukte til å modifisere trappa. Nå ble den mye bedre. Jeg har ikke mindre enn tre trapper her, og alle er i bruk daglig. Trappene er snarveier til forskjellige deler av hagen, og jeg bruker den siste jeg laget veldig mye.

I går smeltet det mye av snøen som er igjen, så nå er hele blåveisbedet på nordsiden kommet frem. På bakken rett ved siden av ligger "takraset", og det tar en godt stund til før er borte. Men det hjelper!!

8 kommentarer:

 1. Rydding tar lang tid, ja. Jeg var ikke særlig hageglad i fjor, og merker det på vårryddinga i år. Heldigvis storkoser jeg meg med arbeidet igjen i år, så alt er vel.

  Bratte hager er fint, men mye jobb!

  SvarSlett
 2. Rydding er et nødvendig tiltak på våren. Jeg koser meg med rydding i bedene, men resten sitter lenger inne.

  SvarSlett
 3. Hos meg tar også vårryddingen tid, det går i sneglefart...
  Men varmen er omsider kommet med 15grader,bedre kan det ikke bli.

  God hagehelg til deg!

  SvarSlett
 4. Anne-Marie, hagen her er delt i to plan. En pannekakeflat og en ganske bratt del ned mot bekken. Jeg er veldig glad i den bratte delen, for den gir en litt utfordring ;-)

  Godt at du har funnet igjen hagegleden! :-)

  SvarSlett
 5. Sigrid, jeg er ferdig med den delen hvor jeg koser meg med å rydde. Nå er det bare beinhard jobbing med å få opp veden, og det sitter mye lenger inne som du sier. Men det går nok å bli ferdig med det også, bare jeg tar tiden til hjelp :-)

  SvarSlett
 6. Randine, ja noen ganger tar ting lenger tid enn planlagt. Men sånn er det noen ganger, og det må en bare leve med. Det har vært hele 17 grader her i dag, og det har vært helt herlig.Godt varmen har kommet til deg også. Ha en fin hagehelg du også! :-)

  SvarSlett
 7. Jeg har også en todelt hage. Bgge deler er relativt paddeflate hos meg, men den øverste delen, som er den vi bruker, kommer man bare til via trapper. Jeg har båret STORE mengder jord, sand, og grus opp de trappene gjennom de siste fem åra!

  SvarSlett
 8. Anne-Marie, det var sånn jeg hadde det der jeg bodde før. Måtte frakte alt via en trapp. Tenker du har slitt litt der ja. Men du har sikkert fått en fin hage etter all jobbingen!

  SvarSlett