torsdag 16. april 2009

Fryktelig sliten, men veldig fornøyd

I dag har jeg vært ute i hele dag minus matpauser. Gkk ut kl 09.00 og gikk inn kl. 20.00
Jeg har vondt overalt, og med mine plager skulle jeg ikke holde på sånn. Men jeg klarer ikke la være, så jeg får heller ligge rett ut i helga ;-)
Motorsagnaboen kom halv ti i dag tidlig og han felte ned mange flere trær enn det jeg egentlig hadde planlagt. For disse trærne og dette området har aldri vært stelt eller tynnet. Så her er det virkelig blitt forandringer i dag. Om med så mye trefelling, så blir det også fryktelig mange kvister. Jeg trenger vel ikke engang si hva jeg har holdt på med i dag... ;-) Vi la først alle greinene i skråningen hvor det var ledig plass og etterpå tente vi på det. Nå er langt over halvparten av en megakjempehaug borte, og godt er det. Om jeg fikk en åpenbaring av at noen trær ble borte sist han felte her, så var det bare blåbær mot det i dag. Det er bare utrolig å se hvordan det kan bli her når jeg bare blir ferdig en gang. Området er kupert med en bekk som renner rett ved siden av. Gjett om det blir beplantning i dette området! Rhododendron, magnolia, hosta (masse hosta), helleborus, iris, bregner osv. osv...

Jeg så til min forskrekkelse rådyrbæsj på en snøflekk i dag. Skrekk og gru, nå blir det jo rene motorveien for de opp i fra bekken når så mange trær er borte. Rådyrsikre planter finnes det?

10 kommentarer:

 1. Rådyrsikre - neppe!!! Skjønt grønnkålen tar de ikke før de er helt nødt!!! ;-)

  Deilig når det lysner ja!!! - Bekk også - hmmmm!

  SvarSlett
 2. Deilig med planer, jeg ser fram til å se resultatet etterhvert. Det er jo så idyllisk der du bor.

  SvarSlett
 3. Visst er det fristende å bare holde på, men husk stolhaginga, Marit!
  Var det ikke 50-50 det burde være? ; )

  SvarSlett
 4. Harryford, nei jeg har vel lest at rådyrsikre planter ikke finnes, men det er i hvertfall noen de ikke er så glad i. Har lest at de ikke er så begeistret for magnolia, så det skal jeg plante endel av der.

  Ja, en ser virkelig lyset når en får vekk disse beistene av noen trær! Bekken synes mye bedre nå, og der er jo hyggelig siden den renner forbi :-)

  SvarSlett
 5. Ja Bjørg, resultatet tar nok litt lenger tid. Men i løpet av sommeren bør endel være ferdig. Du får ta deg en tur i sommer å se hvordan det skrider frem :-)

  SvarSlett
 6. Berit, stolhaging hva er det? ;-)
  Jeg driver med vinterstolhaging, det får jammen meg holde! ;-)

  SvarSlett
 7. Jeg er avsindig misunnelig på deg for den bekken, altså!
  -og det ekstra målet med tomt...

  ;-)

  SvarSlett
 8. Den bekken var en av grunnene til at jeg falt for denne tomta. At den var på to mål gjorde heller ikke noe ;-)

  SvarSlett
 9. Så spennende med alle trærne som forsvinner og se hvordan tomten blir. Dere får jo på en måte en helt ny tomt :) Det høres kjempekoselig med bekken som renner fordi, dere hører den vel bedre også nå som lydfangerne blir borte. For en dielig sommer du har foran deg med planlegging og opparbeidelse av det nye Hostaområdet :) Magnolia innimellom høres vakkert ut! Gleder meg til å følge arbeidene, du må ta bilder underveris og legge ut i bloggen din

  SvarSlett
 10. Ja Ninni, det er nesten som hele området ble forandret. Dette er et ganske stort område hvor ingenting har blitt gjort noe med hverken av meg eller de forrige eierene. Bekken ble med ett mye mer synlig på godt og vondt. Det trengs en skikkelig opprydning der, for det ligger døde trær, greiner osv. der.
  Jeg skal legge ut bilder etterhvert ja!

  SvarSlett