mandag 27. april 2009

Flott hagedag

I dag har jeg hatt en virkelig god dag ute i det nydelige været. Det har vært disig i hele dag, men skikkelig varmt. Hele 19 grader uten sol er ikke dårlig.

Jeg har prøvd en ny jordsekk variant i dag, og det er Herbia plantejord (tror jeg den het).
Det var noe helt annet enn Oasens 3 sekker for 100 kr jord , ja... Den er dobbel så dyr, men jeg brukte den i dag på alle grønnsaksplantene. Det regner jeg med er lønnsomt ;-)
I hvertfall så fikk jeg hageånden over meg og fikk pottet om 24 tomatplanter og 6 agurkplanter. I år har jeg plantet alt i murerbøtter, og det skal bli spennende å se om de trives der. Det ble i hvertfall mye ryddigere i drivhuset etter den megajobben.

I ryddingen så jeg at tre nye dahlia hadde kommet med nye skudd. Skal si alt går i rakettfart om dagen!

Jeg fikk hentet pakken i fra Hageglede i dag, og det var en blandet opplevelse. Liljeløkene og Dahlia 'Grafitti' var det beste, men det var jeg vel mer eller mindre klar over. Jeg bestilte to forskjellige hortensia, H. 'Pinky Winky' og H. paniculata 'Limelight'. De var små, men de levde i hvertfall. Det som var virkelig den store skuffelsen var Magnolia 'Leonard Messel'. En bitteliten pingle av en plante (pinne) som virket mer død enn levende. Jeg har plantet den og skal gi den en sjanse, hvis den ikke klarer seg så skal det klages, det er helt sikkert. 200 kr for noe sånt er flåeri, men jeg har bare meg selv å skylde på. Jeg er lett å friste midt på vinteren... :(

Jeg ringte til det lokale gartneriet i dag og fikk beskjed om at den gule magnoliaen jeg bestilte i vinter var kommet. Alt var vel og bra til jeg hørte prisen: 995 kr takk... Jaja, sånn går det når en bare bestiller og en ikke vet prisen før et halvt år etter...
Men den skal etter sigende være stor, så jeg får prøve å få hentet den en dag og se på vidunderet.

Jeg har fått ut brugmansia og de to vannliljene mine. Bruggene står inntil en vegg, men uten noen agrylduk. De er så store og forvokste, at fryser de litt og må beskjæres er det bare fint... ;-)

Har også fått luket i pallekarmene og har fått fylt på med hønsemøkk. Har satt på en ekstra krage på to av de, og skal sette opp alle de andre jeg har stående i morgen. Vi fikk så mange i fjor, at i år kan jeg virkelig fråtse i pallekarmer. Hvilken luksus! Når en har ørtogåtti purrer å plante ut, så kan det være kjekt å ha noe å plante de i!

3 kommentarer:

 1. 19 grader?
  Heldige dere, her er det mye kaldere. I dag er det akkurat nå 10 grader og det er for kaldt. Det har vært for kaldt lenge nå.

  Jeg tror det lønner seg å kjøpe bra jord, så der gjorde du nok riktig.
  det er ikke alltid så greit å bestille planter på postordre, man vet jo ikke hva man får.
  Jeg liker å se plantene før jeg kjøper dem, men på den måten får man jo ikke alltid det mest spennende. Noen ganger må man bare ta en sjangs og så får det bli som det blir, men man kan jo iallefall vente at de lever og at de har en størrelse som svarer til prisen.

  SvarSlett
 2. 19 grader høres deilig ut, rene sommertemperaturen på våre kanter!

  Jeg er imponert over dine innkjøp, når noe blir dyrere enn en hadde tenkt er det bare å trekke plastkortet fort...

  Ha en fortsatt fin hagedag!

  SvarSlett
 3. Juni, ja her har det vært rundt 19 grader i flere dager. Kjempedeilig atd et ligner på sommer!

  Nei, det skal ikke bestilles noe mer på postordre på en stund her, det er helt sikkert. Det er som du sier, best å se plantene først.

  Randine, ja 19 grader er sommertempratur her også! Det er en tempratur jeg kan like ;-)
  Trekke plastkortet fort er jeg en mester i... ;-)

  SvarSlett