fredag 3. april 2009

God påske til alle

Jeg vil få ønske alle som reiser bort, og alle som skal være hjemme en riktig god påske!

Selv skal jeg være hjemme og stelle alt som er i drivhuset og besøke min far som er kommet på sykehjemmet i dag. Han begynner å bli bedre, men trenger opptrening slik at han kan klare å gå selv etterhvert uten gåstol.

I dag har det vært fint vær med masse sol og 11 varmegrader. Fortsatt 2,5 minus om natta her. Snøen kryper sakte men sikkert vekk og bar mark dukker opp. Jeg så gåseunger på hengeseljen min i dag som står i en sørvendt skråning. Det er i hvertfall et godt tegn på at våren nærmer seg.
I drivhuset i dag kom det en veps, og det er jo nok et vårtegn selv om jeg ikke er noe glad i de akkurat. Jeg gikk på skaren frem til woodland 1 igjen i dag og fant igjen bladene til Cyclamen hederifolium som jeg sådde og plantet ut i fjor sommer. Jeg la litt mer barnåler oppå de, så kanskje det beskytter litt mot nattefrosten. Det ser ut som flere av julerosene er helt døde. Det finnes i hvertfall ikke noe grønt å se, men det kan jo hende at de kan skyte i fra rota. Så jeg får vente og se en god stund til. Ellers er det fryktelig mye snø som ligger i woodland 2. Der har det bygd seg opp en stor skavl, og det ligger i mye skygge. Så snøsmeltingen der tar sin tid.

I neste uke er værmeldingen ikke like hyggelig, for de melder om sludd flere dager :-(
Hvis det blir noe som legger seg på bakken blir jeg meget sur. Nå vil jeg ikke se mere snø før til jul igjen ;-)

14 kommentarer:

 1. Her har det vært et nydelig vårvær i dag så dagen har stått i hagingens tegn.
  Her blir det også drivhuspåske. Og det er kanskje like bra for værmeldinga er ikke så lovende utover i neste uke.

  Ha en fin palmehelg:-)

  SvarSlett
 2. Bra at det er begynt å tine hos dåkke og.
  Eg skal mot all sunn fornuft på høgfjellet i påska, ikkje for skigåing men for å besøke barnebarnet på Beito.
  Ha ei fin drivhuspåske!

  SvarSlett
 3. Godt å høre at din far er på bedringens vei! Du er en snill og omsorgsfull datter, han er heldig :)

  Å neiii...ser jeg mer hvitt som legger seg på bakken tror jeg at jeg får hysterisk anfall. Regn er greit, for da smelter det raskere. Men vil veldig gjerne ha noen dager i solveggen på verandaen :) Jeg blir hjemme, heldigvis var det planen, for bilen min har i stykketrrevet registerrem og verkstedet får ikke sett på den før etter påske. Sønnens bil er heller ikke kjørbar, så her sitter vi! Tjoho...

  SvarSlett
 4. Elsa, det var da bra at dere har fått vårvær igjen. Drivhuspåske er ikke å forakte, det nei ;-)

  SvarSlett
 5. hajal, ja det er jammen på tide at vi får litt vår her også. Hos deg er det jo snart sommer i forhold til her ;-) Jeg forstår at du vil besøke barnebarnet ditt på fjellet, det blir jo koselig. Men ikke ti ville hester hadde fått meg til fjellet. Jeg har fått overdose når det gjelder snø denne vinteren...

  SvarSlett
 6. Ninni, ja da er vi to som får hysterisk anfall hvis det kommer noe mer hvitt på bakken. Det er så jeg begynner å grue meg til neste vinter... Så lang vinter som vi har hatt i år er ikke sunt!

  Ergelig med bilene deres da! Dere får kose dere hjemme :-)

  SvarSlett
 7. Hjemmepåske her også. Kanskje bare en liten dagstur til Spania for å handle vin og blomster :)
  Ha en riktig god Påske!

  SvarSlett
 8. Bra at snøen tiner etterhvert hos dere og. Her letter tåken nå og jeg håper vi får en fin dag. Riktig god påske til deg også.

  SvarSlett
 9. Godt å høre at det går bedre med faren din.

  Her har barjord så vidt begynt å titte frem langs husveggene. Har begynt å spa snø fra haugene og utover innkjørselen til sønnenes fortvilelse. De forstår ikke helt hvorfor de skulle måke i hele vinteren hvis jeg skulle bare spa det tilbake igjen:)

  SvarSlett
 10. orchis, det hørtes ut som en hyggelig påsketur! Vin og blomster er jo en fin kombinasjon! :-)

  SvarSlett
 11. Mariann, ja det er jammen på tide at snøen begynner å smelte her også. Hos deg har det vel vært bart lenge tenker jeg. Tåke her også i dag, men nå er den borte.

  SvarSlett
 12. Sagae, jeg skjønner jo hva sønnene dine mener *ler*

  Jeg har bare et par bare flekker i bedene, så her tar det fryktelig lang tid før det er bart der. Men med mer sol og varmt vær vil det jo bli bart før eller senere. Jeg tror ikke det er bart før i mai her...

  SvarSlett
 13. Drivhuspåske uten veps høres bra ut, håper snøsmeltingen fortsetter på tross av dårlig melding fremover.

  God Påske til deg Iris!

  SvarSlett
 14. Randine, ja vepsen må holde seg unna meg, for jeg liker de ikke.
  Vi får håpe på fint påskevær alle sammen! :-)

  SvarSlett