lørdag 25. april 2009

Splitter pine...

I dag har det vært nydelig vær her, og tempraturen har vært omkring 18 grader. I dag har jeg gitt meg i kast med flere forskjellige gjøremål på en gang. Jeg er ikke sikker på om jeg er riktig klok, men det får så være... ;-)

Først så begynte jeg med å hente ved opp i fra området rundt bekken. Jeg så det lå noe ved som jeg ikke klarte å komme bort til pga. at området rundt bekken er meget vått og sumpaktig. Ca. 5 km herfra er det kvikkleire, og jeg mistenker at området rundt bekken også kan ha dette. Det fungerer i hvertfall sånn at når en setter foten nedi, så sier det bare slurp og beinet sitter fast langt nede i leira. Det har jeg bare gjort en gang, men fikk omtrent angst av å ikke opp beinet...
Jeg har som nevnt mange ganger før en gedigen steinhaug fra i fjor som jeg må se til å brukt opp. Steinstørrelsen er fra singel og pukk, til store steiner som jeg nesten ikke klarer å flytte.
Jeg har lenge hatt den ideen at denne småsteinen måtte da kunne brukes til å fylle opp i disse sumphullene slik at det går an å ta seg frem der. Som tenkt, så gjort. Først tok jeg med meg en tom sekk med hanker på som vi bruker til å hente ved med, og fylte den med stein. Jeg tippet den tre ganger, og da var det mulig å gå tørrskodd i leira. Etterhvert fikk jeg hjelp av sønnen min og han brukte trillebår og tippet flere lass der. Så nå har vi fått "tørrlagt" et lite område. Jeg er ikke sterkt nok i armene til å klare det ned den bratte skråningen, så jeg var glad for å litt hjelp ja. Mannen i huset lurte på om jeg var blitt splitter pine... *ler*
Bare vent til vårflommen kommer til neste år sa han, så må du begynne helt på nytt... Mulig det, men jeg har masse stein å ta av... ;-)

Som nevnt, så fikk jeg tatt opp masse ved i dag. Jeg fikk kjørt mange trillebårer inn i garasjen til mannen min som kløyver ved på gamlemåten, dvs. med øks. Alt i alt tror jeg det blir ca tre favner med ved av dette som vi har fått hugget her. Mens jeg holdt på med å hente ved begynte jeg også å rydde nede ved bekken. Gamle råtne trær og greiner ble båret vekk og lagt på et sted, og mens jeg holdt på med det oppdaget jeg at en naturlig sti går ned ved enden av tomta ned til bekken. Den har vært gjemt av alle trærne, men kom altså til syne i dag. Mer rydding må til, men det begynner å se litt bedre ut der. Men det tar nok fort vekk en hel sommer å bli ferdig der er jeg redd. Det er mye som må gjøres der, bl. a. å rydde opp etter tidligere eiere som har brukt området som en privat søppelfylling. Det var sånn folk gjorde før, men det er kjedelig å rydde etter andre. Dette er noe av det som ligger der: et bildekk, eksosanlegg, murstein, armeringsjern, hønsenetting og piggtråd! Piggtråden fant jeg i dag, og den var skikkelig rusten. Den er viklet inn i noen trær og mannen får skjære den løs med vinkelsliperen. Så mye d**tt som folk kastet fra seg før på egen tomt!

Men når jeg en gang blir ferdig der blir det nok bra tror jeg... Det er masse hvitveis der, og de vil nok trives veldig godt nå når det blir mer sol der. Jeg gleder meg til hele området er klargjort for planting :-)

6 kommentarer:

 1. Vi finner også blekkbokser og forkjellig annet rart gravd ned rundt omkring i utkantene av tomta. Det var nok vanlig før det ble obligatorisk renovasjon på landsbygda.
  Så flott det høres ut med den stien:-) Ser for meg woodland med slyngende sti og spennende planter :-)

  SvarSlett
 2. Ja Sigrid, jeg tror også at dette var helt vanlig før i tiden. Jeg har nemlig sett det før et annet sted jeg bodde. Der var det blikkbokser nedgravd i hagen.

  Ja, stien kan nok bli bra den når piggtråd og gamle rustne vaiere blir borte. Spennende og spennende, det blir i hvertfall mange ukjente hosta der ;-)

  SvarSlett
 3. Her hvor jeg bor hadde de ikke noe renovasjon fra det offentlige før i tiden så da måtte alle kaste skrotet på egen tomt. Min svigermor som bodde her i nabohuset hadde et sted hvor hun brant søppelet, der finnes det mye rart når en begynner å grave. Ellers var det vanlig å tømme større ting rett i sjøen!!!!!!!
  Skrekk og gru så mye rart det må befinne seg på bunnen her.

  Det kommer sikkert til å bli kjempefint der nede når du er ferdig. En koselig sti blant hvitveis og andre skogplanter - hmmm -
  høres nydelig ut.

  SvarSlett
 4. Juni, ja det finnes nok mye rart på private fyllinger rundt omkring. Godt at de fleste har sluttet med det...

  Når jeg engang blir ferdig skal jeg ta bilder derfra!

  SvarSlett
 5. Så mye fint (og ufint..) som dukker opp jo mer dere rydder! Gamle murstein, er det teglstein kanskje? De må du i så fall ta vare på :) Dette må jo være et drømmested til woodland som Sigrid skriver. Kanskje du kan stamme opp trærne. Det kan bli et kjempekoselig og intimt område. Ferdig sti har du jo også fått :)

  Jeg er så imponert over arbeidene dere gjør, dere er kjempeflinke! Selv får jeg bare puslet for tiden, og jeg som har et område å grave opp der pallekarmene skal stå og roser jeg har bestilt som skal plantes og et par som må flyttes. Men våren er ung og det er mye jeg kan gjøre ute uansett :)

  Det ser ut til å bli nok en deilig dag i dag, håper på samme knalldag som i går :)

  SvarSlett
 6. Ninni, jeg tror det kanskje er gamle teglstein, men er ikke helt sikker. Akkurat det har jeg lite greie på ;-) Men jeg har tatt vare på alle sammen, og har kanskje tenkt å bruke de i stien.
  Ja, det blir nok noen oppstammede trær der på sikt, men først på jeg få plantet magnoliaene. Dvs. få kjøpt de først... Jeg foregriper begivenhetenes gang, og må nok starte i den rette enden. Men planene og drømmene er i hvertfall på plass! :-)

  Jeg pusler til tider jeg også, i dag har jeg bare surra rundt her uten å få gjort så veldig mye nyttig. Men som du skriver, våren er ennå ung!

  SvarSlett