tirsdag 7. april 2009

Travel påske og monstermaskin i hagen

Jeg trodde engentlig at dette ble en stille påske, men der tok jeg feil. I dag har jeg vært på sykehjemmet, besøkt min mor og vi har vært på besøk hos et vennepar til middag nå i kveld. I morgen skal vi i bursdag til min bror, på torsdag skal vi i middag hos svigerforeldrene, og på fredag kommer barna med samboere hit på middag...Skikkelig sosial påske med andre ord ;-)

Mellom slaga i dag kom naboen med motorsaga og skulle ta ned noe trær her som vi avtalte for lenge siden. Det er mange velvoksne osper her, og vi begynte med å ta ned noen i fjor. I dag forsvant de to aller største ospene. De må ha vært minst 10 meter høye. Naboen er skogsarbeier og kan virkelig dette med å felle trær. Vips så var disse kjempene felt ned. Han dro hjem og hentet skogsmaskinen sin som er kjempestor og har 8 hjul. Så en ting var i dag en fordel, nemlig at det lå snø på hele plenen der han kjørte. Med denne maskinen sparte han oss for masse jobb. All veden ble lagt i en haug, og all kvist og greiner la han opp i en kjempehaug på null komma svisj. Så her skal det brennes bål en av dagene, før det blir forbudt som egentlig er 15. april. Men med så mye snø på bakken som det er her, så er det ikke noen fare for skogbrann med det første tror jeg. Det morsomme i dag er at for å komme inn i hagen med en sånn monstermasin måtte han kjøre inn der snøballbuskhekken er. Den har jeg til hensikt å fjerne så fort som råd er, for den er helt pyton til å sette rotskudd. Den minner meg mistenkelig om en spireahekk jeg slet med å fjerne i to år der jeg bodde før... Nå har jeg i hvertfall "ekte" roundup å bruke, så det skal ikke koste så mye svette og strev som sist.

I morgen skal jeg på koseoppdrag til gartneriet her. Min sønn ringte her om dagen og lurte på om ikke jeg kunne hjelpe de med å plante i to verandakasser i vår. Akkurat der var ikke moren vanskelig å be, så i morgen skal jeg kjøpe inn masse stiklinger som de selger billig på gartneriet.
Jeg har fire verandakasser å fylle selv, og skal hamstre stiklinger mens de ennå er billige. Litt senere i sesommger potter de opp alle sammen, og da koster de plutselig det dobbelte. Disse skal settes i drivhuset for videre vekst, og plantes ut når faren for frost er over. Når det blir vet ingen, men jeg håper at det ikke er så lenge til. Drivhuset er sprekkeferdig nok som det er...

De melder om regn i morgen, og det passer meg godt. Snøen var så råtten i dag at nå er det nok ikke lenge til før det beynner å tære skikkelig på snøen. Det har smeltet mye bare i dag selv om det ikke har vært noe sol. Med et skikkelig regnskyll, så går det nok fort fremover. Håper det kommer som regn og ikke som snø da, for det er ikke mer enn 2,5 varmegrad her nå...

6 kommentarer:

 1. Langt og godt skriv i dag Marit!
  Selv holder jeg litt igjen på det sosiale i påsken - det har vært for mye "folk" i et siste!
  Det har vært utevær et par dager og vi har fått rydda litt, deilig!
  I dag fosser det ned, men det mangler ikke på oppgaver innendørs så!
  Heldig med De trærne - mye tid spart der! Hos meg er de fleste nede, nå står naboenes for tur - kan jeg drømme om!;-)
  - og til slutt, de har slutta med såing og småplanter på nærmeste BoGrønt her! - Irriterende!

  Ha en fortsatt god påske Marit!

  SvarSlett
 2. Spennende med stiklinger, kjekt at de fortsatt selges. Når barna ber om hjelp til hage og kasser da har de nok forstått hva det dreier seg om.
  Håper du også får litt tid til å puste ut mellom slagene.

  Fortsatt god snøsmelting og påske!

  SvarSlett
 3. John, ja det kan fort bli for mye sosialt også...
  Heldige deg som har fått begynt ute allerede. Her er det ennå mye snø, men det begynner virkelig å bli flere bare flekker her nå.
  Ja, det med den måten trærne ble felt og ryddet, sparte oss for mye jobbing. Det er fortsatt mange trær igjen som kan felles her, men vet ikke om jeg vil ha bort alle sammen. Med mine woodlandprosjekter, så har jeg oppdaget at jeg har for lite skygge...
  De produserer stiklinger her selv og kjøper også stiklinger av andre produsenter. Så jeg er glad for at det fortsatt er stiklinger å få kjøpt. Ha en fortsatt flott påske du også, John!

  SvarSlett
 4. Randine, det er veldig ok å kjøpe stiklinger, for det er mange penger spart der for sånne storforbrukere som meg...
  Ja, det med blomster ble vel først intressant når han fikk seg dame... ;-) Men det er i hvertfall en god begynnelse.
  Jeg kjenner meg sliten i dag, og føler at det kan lett bli for mye sosialt denne påsken. Men jeg får bare håpe at formen er bedre i morgen, så går det nok bra.

  SvarSlett
 5. Håper du får en super fin påske med mye sol. Jeg gleder meg også til all snøen er borte, slik at jeg kan starte i hagen.
  Kos deg med verandakassene til sønnen din. Han er heldig som har en hagegal mor.

  SvarSlett
 6. Takk for det Vivi! Det har regnet her i to dager, men i dag tror jeg sola kommer igjennom. Alt regnet har tæret mye på snøen, så nå begynner jeg å tro at den snart skal bli borte. Jeg vet ikke om sønnen alltid har vært enig at det kan være en fordel å ha en hagegal mor. Han har vært lei både jordbæring og blomstersnakk ;-)

  SvarSlett