søndag 26. april 2009

Tømming av drivhus

Ja ikke hele da, men alle fuchsiaene ble forflyttet i dag. Her er det omrokkering som gjelder! Cordyline, oleander og phormium ble flyttet helt ut av kroken ved inngangen, og fuchsiaene ble plassert der under agrylduken. Det er ikke meldt om frost i natt, men i natt var det ikke mer enn 1 pluss. Så jeg tar ingen sjanser med fuchsiaene, for de tåler ikke frost.

Jeg måtte få ut noen store potter i dag, for nå er agurkplantene blitt så store at de må over i murerbaljer. Ergo så blir det trangt om plassen i drivhuset. Fikk tatt en sjekk på alle dahliapottene mine, og det er ferske skudd i fem av pottene. Ikke dårlig med tanke på hvor lite stell de får i løpet av vinteren- Håper de resterende også har klart seg.

I dag har jeg ruslet rundt og sett på hvor fort alt kommer bare det blir varme i lufta. Det er hele tre skudd på Trillium grandiflorum 'Snowbunting', og det er rekord her. Håper det blir blomst på alle tre. Tulipanene jeg plantet i fjor høst har kommet med masse blader. Da kommer det vel knopper snart, men håper at rådyra holder seg unna.

Jeg fikk ryddet litt mere i dag, og skal prøve å få gjort litt mer i morgen. Litt og litt, det blir resultater av det også ;-)

I morgen skal jeg på posthuset og hente pakke i fra Hageglede. Får håpe det blir glede og ikke sorg når jeg henter den ;-)

8 kommentarer:

 1. Høres ut som du har hatt en fin søndag, litt småpusling og kikking er viktig på denne tiden av året når alt skjer så fort.

  Ha en fin hagedag med pakke fra Hageglede!

  SvarSlett
 2. Tipper at alle Dahliaene kommer. Noen er bare litt trege. Du kan evt. potte om de som ikke har spirt for å se om de har skudd eller om de har tørket/råtnet. Du skal vel potte dem om uansett, tenker jeg.
  Håper Hagegledepakken gleder deg!
  God uke.

  SvarSlett
 3. Det er så deilig å kunne ta seg tid til å SE, ikke bare haste av sted fra gjøremål til gjøremål som det ofte blir fordi vi er så ivrige og stadig finner nye ting å gjøre etter hvert som vi jobber ute.

  Så spennende med pakken fra Hageglede! Julaften for deg i dag da :)

  SvarSlett
 4. Høres ut som tomta har flere 'muligheter' enn du visste om, en sti til bekken !! Fantastisk. Jammen skal det bli spennende å følge deg .

  Hilsen ei som har vært uten data en hel uke !!!!! Abstinens-syk.

  SvarSlett
 5. Randine, jo det er deilig å bare rusle rundt og se på alt som kommer opp. Alt går jo i et rasende tempo når det først blir varmt.

  SvarSlett
 6. orchis, ja du har sikkert rett i at alle kommer. Det gjorde de i fjor i hvertfall. Jeg skal ta alle opp, og gi de ny jord så da ser jeg fort om noen er råtne.
  Ha en god uke du også!

  SvarSlett
 7. Ninni, ja vi har det vel egentlig det fryktelig travelt pga. at vi har så kort sesong her i nord. Men en må ikke glemme å nyte våren heller!

  SvarSlett
 8. Bjørg, ja plutselig så ble tomta mye større, og det var også en liten sti der naturlig. Det er meget mulig at noen har brukt den for lenge siden.

  Stakkars deg som ikke har hatt data på en uke. Jeg hadde blitt dårlig!

  SvarSlett