lørdag 18. april 2009

Ompotting av tomater

I natt var det - 0,4 grader, og jeg var virkelig engstelig da jeg sto opp i dag. Det ser ut som det gikk bra med plantene som jeg flyttet ut i går. Jeg måtte bare få bedre plass i drivhuset, og varte ca. en dag ;-) I dag har jeg nemlig plantet alle liljeløkene og pottet om tomat og agurkplanter. Enn så lenge står liljeløkene i drivhuset for å få litt fart på dem. Jeg har ikke mindre enn 23 tomatplanter som skyter i været. Jeg må hatt et anfall av å tro at bare halvparten spirte eller noe sånt... Ja, her skal det bli tomater i sommer. Flere av de har allerede begynt å blomstre og agurkplantene har fått flere blomsterknopper. Ellers har jeg et uhorvelig antall purreplanter. I år må jeg få opp flere pallekarmer, det er helt sikkert. Jeg fikk en ide i natt om at jeg skal beise de svarte. Den dekkbeisen jeg brukte holdt i to år...Så nå skal jeg ha på noe som sitter godt.

Jeg fant frem gjødsel i dag, og har gitt alle planter i drivhuset det. Bortsett fra drivhusjobbing i dag, så har jeg ikke tatt i så mye som en kvist. Det ser ut som et katastrofeområde her med kvist og ved, men det får ikke hjelpe. I dag ville ikke kroppen være med på noe som helst.

Jeg gikk en tur i ettermiddag og plukket årets første hvitveis i grøftekanten her. Fikk inspisert rosene og det ser mildt sagt elendig ut. Jeg kjøpte så mange roser i fjor, og de ser helt døde ut mange av de. Det var skummel barfrost og 20 minus før jul, og er redd det er årsaken.
Men det er tidlig enda, så jeg skal ikke gi de opp riktig ennå.

10 kommentarer:

 1. Flott bilde av Hvitveisene, de er så nydelige...
  Du har det jammen travelt i våronna så det må være godt med en liten rusletur.

  Ha en fin hagesøndag!

  SvarSlett
 2. 23 planter blir en del tomater ja!!!

  Jeg brukte Jotun Husbeis på trappa - den ble litt blank! Men det varer vel ikke så lenge før den er matt! Hvilket kanske er "best" for pallekarmene! Eller!

  SvarSlett
 3. Randine, det som jeg har som bilde øverst er ikke av hvitveis, men av hvite blåveis! :-)

  Ja, det er godt å kunne ta seg en rusletur som en pust i bakken Den er jo rett utenfor stuedøra, så det er jo fint.

  Ha en fin hagesøndag du også!

  SvarSlett
 4. Harryford, ja det blir jo alt for mye for oss her. Men jeg har barn, foreldre, naboer osv. som bare kan få så mye de orker å spise.

  Jeg får høre med de i butikken hva de anbefaler. Det er ikke så farlig med disse pallekarmene, men de holder seg jo lenger hvis de er satt inn med noe.

  SvarSlett
 5. Ikke gi opp rosene dine ennå!
  Det kan hende de skyter fra under bakken etter hvert, selv om alt ser dødt ut nå i dag.
  jeg pleide å gjøre som du da jeg sådde tomater og agurk selv - det ble altfor mange. Noen år holdt jeg hele nabolaget her med agurk og tomat, ingen fikk gå herfra uten at de hadde med seg en agurk eller helst to. Jeg lærte etter hvert, men det tok litt tid. I år har jeg ikke sådd en eneste en, desverre, men jeg skal få kjøpt meg både tomat og agurk, selv om det ikke blir noen spennende sorter på den måte,

  SvarSlett
 6. Godt du får avsetning på tomtatene dine! Å, hvirt blåveis altså! Lekkert!

  Så sa kroppen din stopp, det er jommen ikke noe rart. Jeg har en slik dag jeg også, det har blitt litt for mye for den i det siste. Har prøvd meg ute i haven et par ganger, men går på tomgang og må bare gi opp. Nå skal jeg sette meg litt ut på verandaen med en kopp te tenkte jeg. Du får gjøre det samme og fylle hodet med planer om det nye bedet ditt :)

  SvarSlett
 7. Juni, jeg skal ikke gi de opp ennå, men det ser veldig dødt ut. Det er rett og slett ikke klima her for annet enn rogusa...

  Jeg vet ikke hvorfor det ble så mange tomatplanter i år, men pytt sann. Det kommer helt sikkert noen til gode. Du får få kjøpt deg noen planter slik at du får egen avling selv om du ikke har sådd noen i år. Det er jo stas med egenhøstede grønnsaker! Det finnes mange flotte sorter i handelen også.

  SvarSlett
 8. Ninni, ja den hvite blåveisen er nydelig!
  Det gikk jo som det måtte, jeg klarer noen ganger ikke å kjenne min egen begrensning, og med det resultat at jeg er helt utkjørt i flere dager etterpå.
  Ikke rart du er sliten heller sånn som du har stått på. Med et par dager i ro kommer du nok ovenpå igjen håper jeg1 :-)

  Jeg sitter her med tekoppen og drømmer allerede *ler*

  SvarSlett
 9. Syns jeg minte deg på stolhagingsandelen nå nylig? ;)
  Jaja, kroppen din roper vel høyere enn jeg gjorde, vil jeg tro. Så får du nyte småpusling og drivhus inntil den tier stille igjen.

  SvarSlett
 10. Ja Berit, du hadde så sørgelig rett! Jeg skulle nok ha hørt på deg i steden for å innbille meg at råkjøret gikk bra. I går stolhaget jeg i flere timer. Jeg må visst lære "the hard way"... *rødme*

  I dag har den ikke ropt, men jeg har tatt det mere piano i dag :-)

  SvarSlett