torsdag 9. april 2009

På inspeksjon i snøen

På tirsdag hadde vi altså besøk av naboen som felte ned masse trær, og i går var han her og kappet de opp i 30 cm lengder. Han er så snill og hjelpsom at jeg kan ikke få sagt det. vi betaler han selvsagt for jobben, men er veldig takknemmelig for alt han hjelper oss med. Kjekt å ha en nabo som hjelper til med sånt.

I sporene etter skogsmaskinen gikk jeg og naboen rett ved siden her og kikket i hagen etter hogsten. Der går det an å gå, for den maskinen har jo brøytet seg igjennom halve hagen ;-) Mens jeg gikk der i dag fikk jeg masse nye ideer...På det området hvor to av trærne er kappet ned skal jeg ha på fyllmasse av et eller annet slag og jord og bark til slutt. Der så jeg plutselig for meg at jeg kan ha masse hosta. Hvilken bombe... ;-)

Jeg kikket på flere av helleborusene og det ser ut som det kommer flere grønne skudd på de. Jeg så også at det var grønne skudd på en hortensia som jeg plantet ut rett før frosten kom i høst. Det hadde vært moro om den klarte seg og kom med blomster engang...

I to dager nå har det regnet, og det har gjort snøen skikkelig porøs og "råtten". I dag har det vært 14 grader her og litt sol, og nå er snøen virkelig på vikende front. Har oppdaget to snøbrekkskader til. Ferskentreet har en grein som er spjæret og toppen på hengeblodbjørka er knekt :-(

6 kommentarer:

 1. Ja, er det ikke deilig når snøen råtner!!! Gubben kommenterte det her i dag, og jammen hadde han rett. Deilig!!!

  SvarSlett
 2. Takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen min:-)

  Jeg har blitt lovet en stor stikling av en hagehortensia av ei i Vågsbygd Hagegale. Morplanten var den eneste i mils omkrets som blomstret i fjor så jeg håper........:-))

  Jeg blir så glad når jeg leser om snø som smelter rundtforbi. Det skal bli så fint når alle hagegale har fått vår!

  SvarSlett
 3. Godt å høre at det endelig våres hos deg. Ja, jeg ble veldig overrasket over at du så muligheten for et nytt hostabed :-D
  Ser skudd på en del Helleborus her også, men foreløpig ingen knopper :-(

  SvarSlett
 4. Miamaria, ja det er helt nydelig med råtten snø!

  Ellea, så spennende med stikling av hagehortensia! Jeg synes de er så fine, men er redd at det er litt for kaldt her til blomstring.
  Ja, det er på tide at snøen smelter her også. Etter denne vinteren har jeg fått utviklet snøallergi... ;-)

  Sigrid, ja jeg lengter veldig etter blåveis som du har allerede i blomst. Håper det kommer her også snart, men det er fortsatt mye snø igjen her dessverre.

  Du ble overrasket, ja? *ler*

  Jeg har ikke sett noen knopper jeg heller, men er glad for at de i det hele tatt har overlevd.

  SvarSlett
 5. Her er det også råtten sne nå, vasset i ca 20-30 cm av den i går og fikk beskåret sommerfuglbusken min :) Over veien fosser bekken ut av røret med større og større kraft, nå går det virkelig mot vår!

  SÅ leit med hengeblodbjerken, trist når vinteren gjør slik skade.

  SvarSlett
 6. Ja Ninni, nå går det endelig rette veien! Bekken som renner forbi her er også flomstor nå.
  Ja vinteren er ekkel nok om den ikke skal gjøre direkte skade også! Knurr.... ;-)

  SvarSlett