lørdag 11. april 2009

Bålbrenning dag 1

Overskriften forteller egentlig at dette med bålbrenning er ikke over på en dag, nei... Vi startet frisk opp med alle pappesker fra vinterens samling og tennveske i dag. Uten at det hjalp så veldig. Ferske greiner brenner ikke allverdens, men vi fikk brent opp ca 1/3 av bålet. Det som er sikkert er at vi prøver igjen i morgen, da greinene har sikkert fått tørket opp mye i dag pga. all varmen fra bålet. Det ble rimelig hett der, og jeg lukter bål. Jeg har skiftet klær, men det hjelper lite for lukta sitter i håret... ;-)

Men jeg fikk ta tatt området i betraktning der jeg sto i dag, og det skal helt sikkert ned noen flere trær der på sikt (senere i sommer)Området er som skapt for hosta, for det er omkranset av mange løvtrær som gir endel skygge. Det er mye som må gjøres i grunnarbeide der, men det skal jeg nok få gjort. Så der har jeg litt å jobbe med i sommer.

Det var nesten 15 grader i dag med sol og bare minus 0,4 i natt. Bart er det ikke i hagen, mend et hjelper for hver dag som går. Linerla så jeg for tre dager siden, og det er det sikreste vårtegnet jeg vet om. Da er vinteren over, i hvertfall på denne siden av St. Hans ;-)

10 kommentarer:

 1. Åh. Lukten av bål er noe av det deiligste jeg vet om.

  Jeg er tom for tennveske her - må nok ta en hinkas av gressklipperbensin og fyre opp litt løv i morgen, jeg MÅ bare kjenne den lukta hver vår, minner om barndommen og at den etterlengtede våren endelig var her. Før brant man jo i hytt og pine hele tiden, nå er det forbudt, men det driter jeg i. Et lite vårbål MÅ jeg ha.

  SvarSlett
 2. Ja Mona, bållukt er en kjent lukt for meg også. Faren min brant løv hver vår. Ja, det er forbudt i byene tror jeg, men der bor ikke jeg ;-)
  Jeg tror de selger tennveske på besinstasjoner også. Dit skal jeg i hvertfall i morgen og se om de har.

  SvarSlett
 3. Definitivt ikke forbudt på landet, men dette var da noe vi gjorde for en måned siden eller så? :P

  Men bruk av tennvæske eller andre midler er da definitivt juks? Fyyyyy. :P

  SvarSlett
 4. Snøen her har akkurat gått, løvet er vått.....

  SvarSlett
 5. Snø? Vått løv? Hva er det? Å, jeg bor ikke i Buskerud, nei. :P

  SvarSlett
 6. oyhovoft, du skulle nok vært en tur i Buskerud, så hadde du nok forstått hva Mona og jeg snakker om ;-)
  Så her er tennveske ikke juks, men bare et helt nødvendig onde *ler*

  SvarSlett
 7. Skulle ønske jeg torde å brenne bål, men jeg er så redd det skal spre seg så jeg klipper alt kvistkvastet i søpledunken jeg. Litt raskere din metode Iris!

  Og sååå søt header du har fått deg! Nydelig liten tass :)

  SvarSlett
 8. Ninni, det er så vått her, at det er ingen fare når en brenner bål midt i en snøhaug ;-)

  Jeg tror ikke min metode er noe raskere enn din, for nå er vi ferdig med båldag 2 og jeg tror jammen det blir en båldag 3 innen jeg er ferdig...

  Ekornet er søtt, ja :-)

  SvarSlett
 9. Hyggelig å lese om påskesyslene dine, selv har jeg vært på hytta fra palmefredag, men kom hjem i går p.g.a. dødsfall i familien. Hagen hadde eksplodert, men det skal jeg etterhvert skrive om på bloggen min.

  SvarSlett
 10. Jeg tenkte på deg akkurat i går, Bjørg. Lenge siden jeg har "sett" noe til deg. Her har ingen ting eksplodert akkurat, men snøen minker for hver eneste dag som går.

  SvarSlett