fredag 10. april 2009

Besøk i hagen


I dag fikk vi endelig besøk av ekornet. Den har ikke vært å se på lenge, og det var koselig å se den igjen. Jeg trives med dyrelivet her :-)


Nå har jeg gjort unna alle sosiale treff denne påsken, og fra i morgen skal det jobbes i hagen!
Den store haugen med greiner skal forhåpentligvis brennes i morgen. Dvs. hvis jeg får det til å brenne...Nyhuggede greiner er vel ikke det letteste å få fyr på, men jeg skal i hvertfall gjøre et forsøk i morgen.

I dag har det vært skikkelig varmt med hele 15 grader og lettskyet vær med litt sol innimellom.

Nå er det begynt å bli bare flekker der hvor det ikke har vært tippet noe snø i vinter, og det er stor forskjell fra dag til dag.

Etter at trærne ble felt, og et egentlig ubrukt område i hagen dukket opp har hodet mitt gått helt i spinn...Ikke at det skal så mye til, men hageplanene er blitt litt endret i forhold til det jeg hadde planlagt å gjøre fremover. I omtale vil jeg kalle dette området for woodland 3 for å holde de forskjellige områdene fra hverandre. Jeg hadde egenlig tenk å begynne på å fjerne noe plen i år, men utsetter det. I stedet blir det et nytt område hvor jeg kommer til å plante magnolia og hosta. Trur eg... Jeg er en mester i å endre planer, så det gjenstår å se hva jeg gjør til slutt...

Jeg fikk shoppet stiklinger her om dagen, og nå er drivhuset stapp fullt. Ikke plass til så mye som en potte til...
Jeg håper at det snart er slutt på nattefrosten slik at jeg kan få hevd ut sitron, mandarin, fuchsia og alle andre planter som skal bort i "plantekroken". Det er et solrikt hjørne hvor jeg hadde de i fjor. Disse plantene er så plasskrevende, og gjør at drivhuset er overfylt. Det har vært fire frostfrie netter inntil nå, men i natt blir det frost igjen :-(

8 kommentarer:

 1. Ekornet er en kjekk liten nabo. Mine foreldre har en slik liten tass, men den kommer ikke så nær.

  Fine bilder! Og fortsatt god påske! :-)

  SvarSlett
 2. Neimen, har du ekorn i haven! Sååå koselig! De er store høydepunkter slike møter med ville dyrearter. Det hendrer jeg ser ekorn når jeg går utr eller en liten tass på full fart fra den store furuen hos hyttennaboen og mot skogen, men de kommer aldri hit. Vi har ikke ekorntær i haven dessverre. I går da jeg gikk tur med Bimbo etter det var blitt mørkt, fór plutselig et rådyr i full fart oppover en skråring med dunder og brak ca 10 m foran meg. Jeg skvatt himmelhøyt!

  Det var nydelig å våkne opp til SOL i morges! I dag blir det utedag, det er hlet sikkert. Skal vedlikeholdsbeskjære noe busker og plukke opp kattebæsj rundt omrking på plenen... Og så har jeg fått en idé for å skjerme for innsyn til verandaen. Må ha snekker hit uansett pga takbordene som ramlet ned, så nå går hjernen på høygir! Typisk vårtegn!

  Kos deg med bålbrenning og Hostaplaner Marit, ha en strålende dag!

  SvarSlett
 3. Flott ekornbilde!
  Våren er en travel tid med planer og alt som vi vil gjøre på en gang.
  Lykke til med bålbrenningen!

  SvarSlett
 4. Ja den frosten er litt skummel. Her går temperaturen så opp og ned at det er umulig å følge med.

  SvarSlett
 5. Anita, ja ekornet er en artig liten nabo. Jeg har en gang sett to i hagen samtidig, så jeg tror det bor flere i nærheten her. Fortsatt god påske til deg også!

  SvarSlett
 6. Ninni, ja det er veldig koselig med ekorn i hagen. Den er nok egentlig en liten rakker, men jeg har bare glede av de. Jeg legger ut brød til fuglene og da er han der og forsyner seg fort.
  Jeg har også sett rådyr i nærheten her, dvs. på naboens tomt som ligger helt ut mot skogen.

  Jeg kan tenke meg at det er flere som har hjerne som går på høygir. Det hører med til våren og er et like sikkert vårtegn som blåveisen ;-)
  Nå skal jeg ut i sola og brenne bål ja, og legge hostaplaner mens jeg holder på! Ha en flott dag du også!

  SvarSlett
 7. Randine, ja det er noe med at vi har så kort sesong her i Norge, og skal rekke alt mulig på 6 måneder. Ikke rart vi blir litt vel gira når våren kommer ;-)
  Jeg håper i hvertfall at bålet tar fyr...

  SvarSlett
 8. Charlotte, ja enn så lenge så tør jeg ikke sette ut noen planter. de melder om frost her om en uke også, så det er dessverre alt for tidlig å tømme drivhuset. Men jeg hadde trengt det... ;-)

  SvarSlett