tirsdag 21. april 2009

Opprydning

Nå begynner det å hjelpe her, for i dag fikk jeg tatt alle bedene som er snøfrie. Fortsatt er det to store bed på nordsiden av huset som er fulle av snø enda...Men når de engang smelter frem er det fort gjort å rydde der, for der har jeg nesten bare hosta. De ser jo ut som vissent løv etter vinteren, så de er enkle å fjerne. Jeg vet ikke hvor mange trillebårer jeg har kjørt vekk til komposthaugen i dag, men det er mange. Det ser ut som at det er ikke bare rosene som har dødd ut i vinter, alle clematisene ser også helt visne ut. I fjor på denne tiden var det grønne skudd på flere av de. Jeg vet ikke hvorfor denne vinteren har slått til på denne måten, men det må være barfrosten før jul.

Mannen i huset kløyver ved hver dag, og det begynner å minke på haugene nede i hagen. Fortsatt ligger det masse ved nede ved bekken, og stien ned dit er temmelig bratt. Nytter ikke med trillebår ned dit, så veden må nok bæres opp i et eller annet. Det skal ikke jeg gjøre i hvertfall ;-)

Fant i dag igjen begge mine Jeffersonia planter. Jeg gleder meg til å se de blomstrer her for første gang.

Alle hyllene mine ser i hvertfall ut til å leve. Jeg har fått store skader på 'Black Beauty', men den skyter i hvertfall ved stammen.

Jeg fant mer rådyrbæsj i dag oppe i det ene bedet. Fysj , jeg liker ikke at de er såpass frekke ;-)

10 kommentarer:

 1. Har dere virkelig snø ennå?
  Håper den forsvinner fortere enn lynet.
  Det er leit når planter dør ut, i allefall om det er noen man er glad i. Men det kan vel være de skyter på nytt?
  Alt er mye seinere her i år enn i fjor så kanskje er det slik hos dere også.

  SvarSlett
 2. Ja Juni, så utrolig det enn høres, så ligger det snø på nordsiden i hagen. Det var en som hadde målt snøen her i vinter på det meste, og det var 1,20 m. Ikke rart det har tatt lang tid å smelte den...

  Men noen dager med skikkelig varme nå, så varer det ikke lenge før den er borte. Jeg ser at det minker hver dag.

  Jeg håper at alle skyter på nytt, men er litt pessimist. De ser så stein døde ut, men jeg får se om de overlever.

  Det er som du sier, mye seinere i år enn i fjor. Så det går jo an å håpe at de plantene kommer seg.

  SvarSlett
 3. Så nydelig Hepatica du har i Headingen din :-) Hvit med røde støvbærere.

  SvarSlett
 4. Du er så flittig, Marit. Jeg er kjempeimponert! Håper jeg kan ta en "inspeksjonsrunde" senere når hostaland er på sitt beste ;-).
  Den variegerte Brugmansiaen jeg fikk av deg i fjor står i drivhuset og virkelig strutter! Den ser kjempefin ut og er sikkert blitt en meter høy allerede.

  SvarSlett
 5. Så flink du er, som snart er ferdig med vårsjauen, allerede !!! Satt og oppdaget at favorittene dine begynner på H (bortsett fra Iris )!!

  Ha en fin vårdag.

  SvarSlett
 6. Oj, jeg var sikker på at du ikke hadde mer sne, her gikk siste rest i skyggen forrige uke. Nesten mai og sne, ikke moro!

  Men dere har nok å gjøre uansett. Det skal ikke bii kladt hos dere til vinteren i alle fall!

  Krysser fingrene for plantene dine! Det er ikke mye som har skjedd i bedene her heller, venter spent på alt jeg plantet nytt av stauder i fjor.

  SvarSlett
 7. Ja sigrid, den er nydelig. Bildet er fra i fjor, og jeg håper den har klart vinteren så den dukker opp snart. Den har jeg funnet ute i skogen på et sted som ikke eksisterer lenger...Nå er det vei der :(

  SvarSlett
 8. Marosa, det er bare å komme på en inspeksjonsrunde senere på sommeren! Det var veldig hyggelig å ha deg på besøk sist :-)
  Brugmansiaen er lett å få til, men den blir stor, ja. Litt for stor ser det ut som, for den går fort i taket.

  SvarSlett
 9. Bjørg, jeg er nok ikke ferdig med vårsjauen enda. Har hagen full av ved som skal bæres bort, men får ta en ting om gangen. Det stemmer det at mine favoritter begynner på H. Helt tilfeldig med litt morsomt også. Iris var den aller første dillen, de andre H ene kom etterhvert :-)

  SvarSlett
 10. Ninni, det er som nevnt bare på nordsiden av huset det fortsatt er snø. Der detter takraset ned, og takras etter 1 meter med snø tilsammen er en gigantisk mengde som tar fryktelig lang tid å smelte.

  Nei til vinteren skal vi nok holde varmen. I følge min mann blir det vi har felt ned ca tre favner med ved. Så da har vi litt å brenne til vinteren igjen.

  Ja jeg håper jo i det lengste at plantene skal komme i fra rota. Så jeg krysser fingre og tær!

  SvarSlett