mandag 20. april 2009

Nattefrost

Nå har det vært nattefrost her tre netter på rad. Det begynte samme natta etter at jeg hadde satt ut masse planter. Jeg har nesten ikke våget å se på plantene engang. I går natt var det hele minus 2,5...

I går begynte jeg så vidt å renske opp i bedene her. Hver vår spør jeg meg selv hvorfor i huleste heiteste har jeg laget så innmari mange blomsterbed????? *ler*
Jeg fikk tatt alt rundt drivhuset og det ene lange daglilje/liljebedet. Da var det bråstopp på kreftene. Jeg kjenner fortsatt at jeg må ta det litt med ro, men får heller ta det i passe etapper.

Her om dagen kom boka The Essential Garden Design Workbook i fra Timber Press. Det tok jammen sin tid, men pytt sann. Det eneste jeg savnet i boka var faktisk flere bilder. Skisser er bra det også, men bilder er enda bedre (synes jeg... ;-) )

Nei, nå skal jeg komme meg ut i det fine været, og kanskje få gjort litt i dag også. Ha en fin dag alle sammen!

9 kommentarer:

 1. Du er så flink! Virkelig kreativ og aktiv i haven din :) Du er heldig som har nok boltreplass til nye planter, med mange frøplanter er det godt å ha steder å sette dem. Jeg klør meg i hodet for å finne plass til mine, det er trangt om saligheten her.

  Så skummelt med frostnetter... Jeg lot Agastachene stå ute i natt, det har gått fint. I dag har jeg båret ut stokkroser og riddersporer, de står og vifter litt i svak vind på veradnen i skyggen av rekkverket. Tar dem ut og inn en ukes tid før de blir permanent ute. Skal si det hjalp på plassen på planterommet! Jeg har sortert om og flyttet, nå er det fullt der igjen. Men heldigvis er det som står igjen av mindre omfang og stjeler ikke lys fra naboplanten.

  Håper formen din kommer seg så du kan gjøre litt mer av det du har lyst til. Her er det full stopp for tiden. Men, jeg kommer sterkere tilbake etter hvert! Vi får huske på i vår utålmodighet at vi har hele sommeren foran oss, alt behøver ikke å gjøres i løpet av april :)

  Så artig at boken har kommet, da får jeg vel min også i dag eller i morgen. Vi bestilte samme dag så vidt jeg husker.

  Har et spørsmål til deg som jeg sender som pm på hageGal. Ha en flott dag Iris!

  SvarSlett
 2. Nattefrost er skumle greier.
  Jeg håper det går bra med plantene dine.
  Hvorfor så mange blomsterbed spør du - jeg kan tenke meg det må være trangen til blomster og all den prakten og gleden de bringer, gleden ved å se det gro, lysten på alle "må ha" plantene og mange flere grunner.
  Jeg stiller meg det samme spørsmålet når jeg ikke orker å gjøre det jeg har lyst til, men jeg vet jo at jeg ikke kunne klart meg uten, så får det heller bli som det blir med rydding, luking og alt jeg burde.

  Håper du blir kjapt friskere.

  SvarSlett
 3. Ninni, hvor kreativ jeg er kan en nok diskutere ;-)
  Men jeg prøver å få gjort det beste ut av tomta her, i hvertfall sett med mine øyne ;-)
  Det nye området jeg holder på å rydde nå etter all trefellingen er på 50-60 kvm. Så jeg har fortsatt god tomleplass her.

  Jeg vet alt om trangboddhet etter å ha bodd i rekkehus i 17 år...Det var det liten plass til plantene mine.

  Jeg har ennå ikke rukket å se på evt. skader av frosten i natt. Det er skunnelt med frostnetter ja, for nå har vi i hodet lagt vinteren bak oss. Plutselig slår kulda til når en minst venter det.

  Formen er veldig opp og ned, men har vært litt bedre o dag. Jeg må bare lære meg å posjonere kreftene og ta det litt mer med ro ;-)

  Alt trenger ikke gjøres i april, nei *ler*

  Ja vi bestilte vel boken omtrent samtidig. Tror det var rundt 20. mars. Håper du får din snart da. Ha en fin dag du også, Ninni!

  SvarSlett
 4. Juni, ja frostnetter er skumle, og slår til når en minst venter det.
  Jeg skal sjekke plantene etterpå i dag.
  Ja, vi liker vel å se blomster overalt og lager stadig nye bed for å se det vokse og gro.
  Vi får bare ta ting over langs og lukke øynene for alt vi ikke orker. Sånn er det når en må ta hensyn til helsa.
  Jeg har en form som svinger veldig opp og ned, men i dag har jeg hatt en bedre dag enn i går. Fremskritt bare det ;-)

  SvarSlett
 5. Jeg håper du fikk en fin hagedag i dag. Dagene i april går så fort og det er så mye vi vil ha med.

  Mange bed er flott, fylt av en mengde av planter vi kan glede oss til!

  SvarSlett
 6. Ja takk Randine, det ble en flott hagedag i dag. Jeg har brent opp siste rester av bålet, så nå er greinhaugen redusert med 95%!

  Ja, det er jo det som er problemet med april, det er så utrolig mange ting en skulle ha gjort på en gang...

  Problemet med mange bed er at det er så mye som må stelles i de ;-) Men jeg klager ikke over de på sommeren når de er fulle av blomster! Så da får jeg bare ta jobben med et smil :-)

  SvarSlett
 7. Det er ikke så ille med mange bed, det er jo egentlig mest om våren det er arbeid, senere er det jo bare å nyte !!!!! Og som du selv sier, det er ikke nødvendig å ta alt i en jafs. Jeg har ikke fått ryddet skikkelig selv, og plantene spruter jo opp så det høres. Nattefrost har det faktisk ikke vært her, uten at det gjør så mye foreløpig. Prøv å sette ned farta !!

  SvarSlett
 8. Bjørg, det er berensningens kunst jeg ikke mestrer ;-)
  Bedene blir ferdig rensket en eller annen dag. Jeg skal prlve å sette ned farta litt...
  Så du har ikke hatt nattefrost? Det er nok kaldere her enn hos deg.

  SvarSlett