tirsdag 31. mars 2009

Endelig vår?

I dag har det vært helt fantastisk her med 11 varmegrader, noe vind og litt sol. Snøen smelter virkelig mye nå, jeg ser forskjell bare fra i går. Jeg har vært så optemistisk at jeg har flyttet småplanter av Dahlia 'Bishops Children' ut i drivhuset. Jeg kommer til å angre som en hund hvis det blir for kaldt for de... De hadde som mye annet her fått lus, og det er lettere å bekjempe ute enn inne. Jeg inspiserte alt som jeg har sprayet fra før, og det ser veldig bra ut. Ikke noe som levde av lusene så det ut som, men jeg skal være på vakt. Plutselig så er lusa tilbake før jeg får tenkt meg om. Har flyttet all purren og ullsalvie også i dag. Nå er det lobelia, tomat og agurkplanter som er igjen inne, og de forsvinner snart ut de også. Det begynner å bli trangt om saligheta der borte, og jeg skal ha plass til mye mer. Hjelp!!! Samme problem hver vår... ;-)

I natt var det fire grader i drivhuset, og 2,5 minus ute. Jeg ser frem til at det er varmegrader om natta, for da blir det logisk nok varmere inne i drivhuset.

Jeg gikk i dag oppå snøen bort til woodlandet jeg lagde i fjor, dvs. det jeg kaller woodland 1. Det er det store furutrær som gjør at det blir tidlig bart der. Jeg måtte inspisere helleborusene jeg plantet der i fjor, og jeg fant flere grønne skudd! Da har i hvertfall flere av de overlevd vinteren.
Det lå et tykt lag med barnåler oppå alt der som stammer i fra furtrærne. Er litt usikker på om jeg skal fjerne det eller la det ligge. Det blir jo til jord engang selv om det tar lang tid å nedbryte barnåler. Inntil videre blir det liggende, for det er altfor tidlig å begynne i hagen med bare en bar flekk ;-)

6 kommentarer:

 1. Værmeldingen ser lovende ut for de neste dagene og det er bra.
  Dere har hatt høyere temperatur enn her.

  Det verste er nok over for denne vinteren og godt er det...

  SvarSlett
 2. Randine, ja hvis den stemmer blir det vårlig både her og der. Tenk at det har vært varmere her enn hos deg!
  Ja, nå er det bare å glede seg til at våren kommer for fullt!

  SvarSlett
 3. Så kjekt at våren er kommet til deg. Her har vi hatt et flott innevær i dag.
  Plassmangel i drivhuset er ikke noe ukjent fenomen når det lir på våren;-)

  SvarSlett
 4. Så godt at det våres hos deg!
  Her er heller ikke dagtemperaturen høyere enn hos dere.
  Jeg satte et år alle mine georginer ut veldig tidlig - på verandaen. Da la jeg et teppe over dem om natten og det gikk kjempefint.

  SvarSlett
 5. Elsa, flott innevær er heller ikke å forakte ;-)Der blir det i hvertfall akkurat så varmt som en vil ha det! Plassmangel er snart bare fornavnet der, men jeg regner med at det er et velkjent fenomen, ja...

  SvarSlett
 6. Juni, ja det er helt skjønt å kjenne vårfølelsen igjen. Fortsatt mye snø her, men det minker for hver dag som går med finvær.
  Georginefrøplantene hadde i hvertfall klart seg fint i natt, da var det 4 pluss i drivhuset.

  SvarSlett