fredag 6. mars 2009

Dagens eksotiske avling


I dag har jeg høstet sitrontreet mitt som har båret frukt siden jeg kjøpte det i fjor sommer. Nå begynte sitronene å få noen brune flekker på skallet, og da tenkte jeg at de er sikkert klare til å høstes. De er harde som bein, og er nå lagt i kjøleskapet til modning. Dette har jeg null peiling på, så jeg bare forsøker meg frem.

Jeg har prøvd meg frem med å bruke fiberduk for å stenge kattene ute fra planteteltet. Jeg satte på lyset i dag tidlig, og nå var alle tomatplantene helt slappe og hadde flere visne blader. Mao. det ble alt for varmt for de der, så nå er de atter flyttet ned på planterommet. Så i nederste hylle nå står bare potter uten spirer i, for de kan jo kattene snuse på ;-)

Det er grått og trist ute, men heldigvis fortsatt mildt. Tre pluss nå, og på null i natt. Snøen er blitt helt råtten, og nå tråkker jeg rett igjennom samme hvor jeg går. Skulle bort der hvor jeg prøver å grave meg igjennom takraset, og med det resultatet at jeg sank ned til kne omtrent.

Men råtten snø er bare bra, for den smelter mye fortere. Jeg er meget engstelig for hva som kommer av nedbør både i morgen og på søndag. Yr nevner noe sånt som 30 mm med nedbør, og det kan komme som regn, sludd eller snø...Jeg håper på regn, men de pleier dessverre å ha rett med snøvarselet sitt her. Blir det snø så begynner jeg å grine... :-(

Impomeafrøene jeg sådde for noen dager siden har begynt å spire. De er så lett å kjenne igjen, at jeg gidder ikke å merke pottene engang. De ser ut som rosa flamingoer før de retter opp skuddene! Fint der er noe som vil spire i hvertfall, for det er flere potter hvor det kun er svart jord. Noe annet som også har spirt er Dahlia 'Bishops Children'. De kom som et uvær og kan prikles om et par dager. Jeg har aldri sådd dahlia før, og håper disse får det samme mørke bladverket som de andre "biskopene". Jeg samler på dahlia med mørkt bladverk, og det hadde vært moro å få frem egne planter med det.


Til slutt bilde av Zafir i yndlingstolen hans, nemlig min gamle stressless.10 kommentarer:

 1. Egne sitroner!!! Stilig!

  SvarSlett
 2. Flott katt i en yndlingstol!

  Håper nedbøren din kommer som regn, men det er kanskje for mye å ønske i mars...

  SvarSlett
 3. Håper det blir regn:)

  Jeg sådde Bishops children for noen år siden, og de ble alle mørke, mer eller mindre. De hadde litt forskjellig bladverk og ikke alle ble helt røde. Noen hadde litt for mye gult i seg til at det var fint, men stort sett ble jeg fornøyd. Jeg skulle gjerne sådd noen av dem i år, for jeg fikk dem ikke inn før vinteren det året. Men det får bli når jeg får krefter igjen.
  Jeg liker også dahlia svært godt og har noen stykker. Sannsynligvis kommer det flere fra butikken i år - tror jeg:)
  Lykke til med dine biskop barn!

  Jeg har lenge vært på utkikk etter den opprinnelige biskopen men ser den aldri i salg noe sted.
  Vet du om noen som selger den?

  SvarSlett
 4. Ja Berit, det er gøy med egen sitronavling!

  SvarSlett
 5. Randine, jeg håper at det blir regn, men det er nok som du sier, det er for tidlig i mars på disse kanter til at det blir regn. Men jeg kan jo alltids håpe!

  SvarSlett
 6. Juni, da skal det blir spennende å se hvordan mine blir.

  Jeg har flere biskoper, og de er importert i fra Eurobulb alle sammen. Men jeg vet at i fjor hadde en Floriss butikk den røde, 'Bishop of Landaff' den i hvertfall. Jeg ville hørt om det var noen som kunne skaffe den rundt der du bor. Jeg har en som heter 'Fascination' som ikke er en biskop, men som har doble rosa blomster og mørkt bladverk. Den var det Brødrene Nelson som hadde, og den fikk jeg en butikk til å bestille for meg. Så de er nok å få tak i hvis en leter litt rundt tror jeg.

  SvarSlett
 7. Uten å være 100% sikker tror jeg umodne sitroner ettermodnes best i romtemperatur. Jeg har ofte (modne) sitroner liggende lenge i en bolle på kjøkkenet. De har utrolig lang holdbarhet så lenge skallet ikke er skadd. Mange citrusfrukter, spesielt de sure, har innebygd konserveringsmiddel.
  God helg til deg og kattene!

  SvarSlett
 8. Søøøt pusekatt :) Den poten var bare helt skjønn.

  Stakkars oss Marit, det sner og det sner her - helt sikkert hos deg også.

  Egne sitroner må jo være kjempestas! Og så koselig å fremme på kjøkkenet da. Ønsker meg et sitrontre, ønsker meg egentlig mye jeg :)

  Tusen takk for så koselig tilbakemelding på den nye nettsiden min!

  God helg, til tross for sneen....

  SvarSlett
 9. orchis, det var flott du sa i fra. Da skal jeg legge de på kjøkkenbenken i stedet. De har ikke skader eller rifter i skallet, bare noen brune flekker med de har til gjengjeld bare blitt mange flere av i den siste tiden sitronene hang på treet. Men flekkene gjør jo ikke noe bare sitronene er ok inni.

  God helg til deg også! :-)

  SvarSlett
 10. Ninni, den poten er ikke bestandig like søt ;-) Han kan være litt slem innimellom med den på den andre katten vi har.

  Ja, det laver ned her også, dog ikke så mye som fryktet, enda i hvertfall. Håper det går over til regn.

  Jeg har alltid ønsket meg et sitrontre, og fant det på Plantasjen i fjor sommer. Det er egentlig temmelig stort, så det passer best å ha ute i hagen i en stor potte. det var fullt av grønne frukter da jeg kjøpte det, og det tar 9-10 måneder før de er modne.

  Du har laget en kjempefin hjemmeside, så den fortjener vikelig mye ros!

  Ha en fin dag i snøværet du også!

  SvarSlett