onsdag 18. mars 2009

Skikkelig vårfølelse

I dag har det vært hele 9,5 pluss her, og jeg har vært ute i mange timer. Det er virkelig stor forskjell i tempraturen nå, for i natt var det minus 6,5. Men det blir fort varmt når sola skinner fra skyfri himmel! I drivhuset var det 22 grader når jeg var innom der midt på dagen.

Jeg har i dag fått gravd frem til døra ned til kjelleren. Denne står ut i mot veien, og der er det frest snø ørten ganger når naboen har brøyta med traktoren. Så den snøen var meget kompakt og vanskelig å spa i. Men jeg fikk det til etter diverse pauser, og har nå en smal sti derfra til gårdsplassen. Nå satser jeg på at sola gjør resten av jobben, men jeg måtte gjøre dette nå før jeg skal begynne å flytte planter bort til drivhuset om en uke eller så. Jeg fikk ikke døra opp, men det regner jeg med ordner seg snart, for det var en liten isklump som stengte for døra som jeg ikke fikk vekk. Den er nok smeltet i morgen håper jeg. I denne kroken hvor jeg måket sti i dag har jeg to små bed. I det som er nærmest veggen er det nå nesten snøfritt. Der så jeg bladene av Cyclamen hederifolium som jeg plantet der i fjor vår. Det er jo ikke sikkert det er liv i den alikevel, men håper det. Den er helt på grensa av herdighet her, men jeg gjorde altså et forsøk i fjor. Det var også grønne blader på en primula som jeg har der. Skikkelig vårfølelse med andre ord!

I planteteltet har det også kommet opp spirer fra de Iris chrysographes frøene som jeg sådde. Jeg har aldri sådd iris fra frø før, så det er jo kjememoro. Jeg har flere av de i hagen fra før, men iris får jeg ikke nok av ;-)

12 kommentarer:

 1. Så spennende med Iris-fø. Håper de vil vokse seg store å vi får se resultatet. Joda, jeg har også idag sittet på verandaen i sola. Og jammen fant jeg to snøklokker under en busk. Jeg har ingen bed ved husveggene, du er heldig som har våren der !!

  SvarSlett
 2. Ja Bjørg, det er veldig spennende. Jeg trodde de var kjempevanskelige å få til å spire. Så heldig du er som fant snøklokker! Mine er under utrolig mye snø fortsatt :-(

  SvarSlett
 3. Våren er en grøssende vakker tid, det som titter frem her og der...

  Snøbærene heter Symphoricarpos albus, håper du har en annen hekk enn denne som setter en uendelighet av rotskudd i alle retninger.

  Av gledelige ting er det meldt vakkert vær i morgen!

  SvarSlett
 4. Det er jo en av de råeste irisene også, da. :) Tror jeg også har prøvd å så dem, men om det var i fjor så var det nok mislykket. Håper det var i år, at den står ute nå. :) Lykke til videre med dem!

  SvarSlett
 5. Randine, huff da er det den jeg har som hekk her. Den sper seg utover og innimellom alt. Med tid og stunder skal den få en omgang med roundup tenker jeg...
  Lokalt så blir den omtalt som snøballbusk. Mye greiere med latinske navn, for da vet en hva slags plante det er snakk om.

  Det er bra at det er meldt om fint vær i morgen også!

  SvarSlett
 6. Miamaria, ja de er skikkelig fine. Jeg satte de en uke i kjøleskapet før jeg satte de lyst, for jeg innbilte meg at de kanskje kunne trenge litt statifisering før spiring. vet ikke om det var riktig, men det viktigste er jo at de spirer nå! Får håpe du får dereis på dine da :-)

  SvarSlett
 7. Jeg er inne her for første gang, og vil ønske deg en fin helg.

  SvarSlett
 8. Jeg og har den erfaringen med at irisfrøene spirer raskt etter en tid på kjøla.

  SvarSlett
 9. Så spennende med irisfrø, har vel ikke så mange slike selv, bortsett fra noen ved dammen. Men jeg har malt blomsten engang (på en vase), en skikkelig utfordring :)

  SvarSlett
 10. Bestemorhuset, det var hyggelig du tok en tur innom bloggen min. Ha en fortsatt fin helg du også!

  SvarSlett
 11. Ingrid, det er nok riktig at irisfrøene må ha en kjølig periode, ja. Mange frø må ha det for å spire. Det blir nok mere iris såing fremover :-)

  SvarSlett
 12. Elisabeth, jeg har helt dilla på iriser. Jeg har aldri sådd de selv, bare kjøpt ferdige planter. Det må være moro å male blomster!

  SvarSlett