onsdag 4. mars 2009

Utpå frøgaleien igjen

Ja, det er så fryktelig lett å bli revet med når det fortelles om fristende frø både her og der. Jeg ramlet først inn på sidene til Thompson&Morgan siden de hadde fri frakt tilbud her om dagen. Det ble ikke overaskende noen doble helleborusfrø... Hvor mange frø jeg har kjøpt i løpet av noen år vites ikke, men jeg gir ikke opp. Så langt er det sikreste å kjøpe ferdige planter... :-(

Etter å ha lest om en grå pelsplante på hagegal, så ramla jeg innpå sidene til Leüthens, og der fant jeg pelsplante og mere til. Bl.a. en ny type oliven som kunne bli 5 meter høy. Ingen fare med det tenker jeg, for jeg får ikke frøene til å spire i år. Har liggende noen frø i vått papir i ziplockpose under lys, men vil de spire? Not...

I år er det i det hele tatt masse som ikke vil spire, men jeg gir meg som sagt ikke. Bestilte Cobea scandensfrø som en dårlig erstatning for blodbegerfrø. De er flotte de også, men kan ikke erstatte blodbeger, nei.

Jeg får så flere purrefrø i dag som jeg kjøpte i går på gartneriet. De skal settes under lys i "teltet" med undervarme. Disse skulle bli kjempestore og gi avling tidlig, så sa i hvertfall reklamen. Det gjenstår som vanlig å se hva det blir... ;-)

4 kommentarer:

 1. Hvilke frø har du i pose? Mine Hostafrø har begynt spiringen. Det har vel gått ca. en uke. Nå skal de forsiktig over i jord. Kommer et innlegg snart. Fridagen min i dag; men, den må deles på så mangt. BAre det å gå til lege for å sjekke opp OVERGANGSALDEREN (!) og ta blodprøver tar masse tid. Forsinkelser allerede fra tidlig morgen. Kjedelig.

  Skal se de spirer snart - tålamod =))

  SvarSlett
 2. De frøene jeg har i pose er olivenfrø. Jeg får nok bare smøre meg med tålmodighet, noe det er dårlig med her når det gjelder frøspiring. Spennende med spirende hostafrø da. Det har jeg i hvertfall ikke tålamod til... ;-)

  Jeg var hos legen i forrige uke, og det tar tid, ja. Overgangsalderen?? Hva er det ;-)))

  SvarSlett
 3. Nok frø blir det aldri og godt er det. Tålmodighet på denne tiden av året er det verre med...

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 4. Randine, nei det blir aldri nok frø! Ha en fin dag du også :-)

  SvarSlett