tirsdag 17. mars 2009

Blodbeger spirer!

I går fikk jeg frem ledningen til drivhuset, så nå er det strøm der. Ledningen var ikke lenger frosset fast, for det virker som telen har sluppet under snøen. Det er ikke noe vann på gulvet i drivhuset, for der virker det også som telen har gått. I fjor var det jo masse barfrost, så da satt nok telen lenger i bakken. I dag har jeg leket med vann ute ;-) Jeg har laget renner, og ledet vannet vekk. Det har vært kjempefint vær her i dag, men det har blåst fryktelig. Søppelstativet nesten veltet, og lokket hoppet opp og ned. Men det går i hvertfall fremover akkurat i veien, for der er det nesten bart. Men i resten av hagen ligger det fryktelig mye snø fortsatt. Vindværet har nok tatt veldig på snøen alikevel, for det har smeltet mye i dag.

I ettermiddag har jeg vært i planterommet, og har dusjet og beskåret fuchsia. Fy flate så mye lus!!! Nå er de nybadet og beskåret ;-)Håper det hjelper, og hvis ikke får de en omgang til. Det ser ut til å være liv i det meste av overvintringsplantene, men det var lus på begge citrustrærne nå. De har også fått en dusj med grønnsåpe og rødsprit.

Jeg begynte å rydde på planterommet også, for i fjor tok det sin tid før jeg gjorde det... Så i år skal jeg være ferdig med ryddingen der når jeg skal flytte plantene til drivhuset. Men jeg skal ennå vente 14 dager før jeg starter opp. Jeg pleier å bruke trillebår til å frakte plantene i bort til drivhuset, for mange av de er kjempetunge. med så mye snø kan jeg bare glemme det enn så lenge. Men om 14 dager er det sikkert mindre( får jeg håpe...) Impomeaene vokser som et uvær, og har allerede begynt å slynge seg rundt det de får tak i.

Når jeg kostet gulvet der i dag, så slo det meg hvor utrolig mye bøss det blir av fuchsia. Jeg klarer aldri å klippe de ned når jeg tar de inn, for da er de alltid på det fineste og i full blomst. Men det får jeg jammen igjen for på våren, når alt ligger på gulvet... ;-)

Jeg fikk også priklet disse ullsalviene som spirte på et blunk her i går. Og tenk, nå spirer jammen i meg blodbegerfrøene også etter to måneder i jorda...De blir jeg aldri klok på, for de er så sære som det går an å bli. Hvis det blir noe av de, må jeg i hvertfall overvintre plantene for det blir sikkert ikke noen blomster på de i år.

10 kommentarer:

 1. Blodbegerne må være noen primadonnaer, men de står nok opp når det passer dem...

  Høres ut til at du har hatt en aktiv "hagedag", selv med fortsatt mye snø!

  SvarSlett
 2. Randine, ja de er noen skikkelige primadonnaer som bare spirer når de har lyst...

  Ja, kan en ikke "hage" ute, så får en hage inne ;-)

  SvarSlett
 3. Så mye man får gjort bare det merkes at det er vår !! Du har jammen vært flink idag.

  Når det gjelder tårer, er det nok en fordel å 'strippe' de for blader og blomster om høsten, da minsker du utøyet, også, sier min venninne Fuchsia-damen på Heistad. Jeg hadde mange en gang, og lærte etterhvert dette, men det var ikke lett, nei!!

  SvarSlett
 4. Bjørg, jeg vet om det og har prøvd, men det er for galt å skulle kappe av de alle blomstene. De har jeg jo fortsatt glede av i lang tid inne i planterommet. Men at det minsker luseplagen tror jeg nok. Får se til høsten hva jeg gjør, men det er jo selvsagt fristende å klippe av alt sammen da.

  SvarSlett
 5. På denne tida misunner jeg dere som har drivhus. Men det blir ikke hos meg, vi er vekk for lange perioder om gangen.
  Men å lage renner og demninger for vannet kjenner jeg meg igjen i!

  SvarSlett
 6. Godt å lese at det smelter. Gøy å leke med smeltevann. Holdt på med det i min barndoms by til langt over det som ble ansett for normal alder for sådanne sysler... :) Her er det ikke noe smeltevann å leke med. Men har jo dam... :D
  God Vår!

  SvarSlett
 7. 2 måneder før blodbegrene dine spirte, snakk om lønn for strevet! Du får passe godt på prinsessene dine da :) Håper du blir kvitt all lusen på Fuchsiane...

  Ja, nå er det deilig å være ute :) Endelig har solen kommet hit også, jeg virkeig nøt dagen i går. Enda er det altfor mye sne til at jeg kan bevege med rundt i haven, men fra verandaen har jeg sett at det har kommet knopper på både syrin, prydkirsebær og blåregn. Årets første vårtegn!

  Kos deg videre med drivhus og planter!

  SvarSlett
 8. Berit, ja det skjønner jeg godt at du gjerne ville hatt et drivhus. Det er mitt beste kjøp noensinne, jeg klarer meg ikke uten ;-)
  Vann fasinerer vel alle tror jeg!

  SvarSlett
 9. orchis, ja vann er moro, selv om det egentlig ikke bare var for moro skyld at jeg holdt på i går. Jeg ledet vannet vekk fra gårdsplassen, og i dag er det nesten borte alt sammen. Telen er borte, og da forsvinner mesteparten rett ned heldigvis. Jeg har alltid holdt på med dette, og det er godt å høre at det ikke bare er meg som trives med vann!
  Du har jo en hel dam å leke med, så da trenger du ikke smeltevann ;)

  SvarSlett
 10. Ja Ninni, snakk om prinsesser som vet å være kostbare som blodbeger! Men siden jeg har fått dilla på de, så må jeg vel bare fortsette.
  Jeg har blandet en stor kanne med lusegift, og har tenkt å spaye de flere ganger til alt er borte. Har lest et sted at hvis en sprayer to ganger i løpet av 8 dager rekker de som overlever ikke å produsere nye barn. Ikke vet jeg om det stemmer, men de skal forsvinne!
  Knopper på syriner observert her også. Det blir vår i år også, Ninni!

  SvarSlett