tirsdag 3. mars 2009

Nesten vår

Det er nesten ikke til å tro. Ute er det 10 pluss og det sildrer og renner fra alle tak av den snøen som kom i går natt. Jeg har vært ute nå i to timer, og har fått måket frem nesten hele drivhuset. Det er fortsatt litt snø oppover kantene, men den er så hard at jeg ikke får tatt den vekk enda. Snøen tipper jeg ut ved trappa ned til hagen, og det er utrolig hvor mange lass jeg har fått vekk på den måten. Det er den raskeste og minst arbeidskrevende måten. Jeg føler meg nesten invalid nå, men det får ikke hjelpe. Snøen måtte vekk fra veggene til drivhuset! Jeg la snø i alle pottene som er inne i drivhuset, og til min store forbauselse var det friske blader på den ene rosen som står der! Hjelpe og trøste, det er jo alt for tidlig. Jeg satte opp døra og luftet der i dag, for det er godt å få skiftet ut gammel vinterluft!
Stien som jeg prøver å måke inn til takraset hvor utekontakten til drivhuset ligger under, går veldig sakte. Snøen der er meget kompakt for å si det mildt. Jeg har også fått måket vekk all snøen over kattegården, og jeg slapp de ut nå nettopp. Det er for vått til at de vil være lenge ute, men de var veldig fornøyd med en luftetur i solskinnet. For de er solskinn synonymt med å være ute. Innekatter blir veldig bortskjemte og gidder ikke å være ute hvis ikke været er tiltalende.
Men i dag var altså været såpass at de måtte ut og snuse på lufta.
Ved kompostbingen var det utrolig mange fluer som surret rett over den. De har vel blitt vekket til live, og jeg må nok dekke komposten mere til med flis. Den er i hvertfall skaikkelig varm for tiden, og dampen bare sto opp i dag. Den har virkelig våknet igjen etter i vinter da det var helt stopp der. Ikke så rart når laveste tempratur i vinter har vært minus 25,7 grader!
Det vil jeg ikke tenke mere på nå, for nå vil jeg bare ha vår og det fort!

6 kommentarer:

 1. Så flott at det drypper fra tak, det gir løfter om en ny vår...

  Nå går det bare fremover mot vår!

  SvarSlett
 2. Med sånne temperaturer framover går nok snøtininga raskt skal du se.
  Håper vi slipper mer av den hvite guffa heretter i vinter, nå må våren overta.

  SvarSlett
 3. Randine, ja det har vært helt nydelig i dag. Snøen har falt mye i sammen, og det er bra. Det blir nok vår her engang også :-)

  SvarSlett
 4. Elsa, det er nok ikke meldt om sånn varme fremover, og det er fortsatt meldt om litt snø. Men uansett så går det fremover! Får håpe du slipper å få all snøen i mars da.

  SvarSlett
 5. Yr.no melder da vitterligen om plussgrader en uke fremover, så om det kommer hvitt, er den så våt at den tærer på den gamle, får vi håpe. Det er merkbart mer fuglesang når været er som nå. gleder meg til kolleturen i morgen, og lytte til fuglene som våkner. Kanskje får jeg se svartspetten, også !!!

  SvarSlett
 6. Å ja, var det ikke nydelig ute i går! Her raste fra taket på sydsiden i går og i dag har det regnet. Endelig! :)

  Men de temperaturforskjellene fra deg til meg er merkelige. Her var det max 5 grader i går. Det er vel innland og kyst som gjør utslaget kanskje. Nå går det riktige veien i alle fall :)

  SvarSlett