søndag 29. mars 2009

Sommertid og åpning av drivhuset

Dette hører i hvertfall sammen her, og i dag er altså drivhuset tatt i bruk for sesongen. Jeg har bært bort fuchsia, sitrontre, mandarintre, oliven, oleander, phormium, cordyline, myrt og div. stauder som jeg har sådd og kjøpt. Det er nesten komisk og merkelig å ta bort alt dette til drivhuset, for foran drivhuset ligger det minst 50 cm med snø. Det er bare en smal måket sti som jeg har tumlet meg bort på med en og en tung potte i dag. Ikke mulig å bruke noen trillebår her, nei...Jeg har også bært bort ørten potter med dahlia som jeg håper vil våkne av dvalen snart. Drivhusovnen er satt på frostvakt og jeg er litt engstelig må jeg innrømme, for det var 10 minus ute natt til fredag her... I natt melder yr 2 minus og da blir det vel 4 eller noe sånt. De klarer aldri å spå rett tempratur her, men det får så være. De melder i hvertfall om 10 pluss på torsdag og fredag, og hvis det stemmer vil det smelte litt her ja.

Det var fortsatt levende lus på både det ene og andre, men nå er alt dusjet så det holder tror jeg. Det har gått noen liter med grønnsåpevann med rødsprit i dag til det formålet. Så får jeg bare gjenta dusjingen til lusa er døde.

Den hvite oleanderen som jeg kjøpte i fjor sommer har nå to ranker med masse knopper! Sitrontreet hadde også mange knopper nå, dog med lus på flere av de...urk...

Jeg har fem store fuchsia igjen i planterommet, og flere potter med georginer. Alle brugmansiaene har jeg ikke plass til i drivhuset, så de får stå igjen under lys på planterommet til det blir frostfritt ute. Hver høst så holder jeg på å etterlate de ute, for de har blitt noen store beist av noen planter. Men det har jeg jo ikke hjerte til, så da blir de dratt inn rett før frosten kommer alikevel. Agurk og tomatplantene blir igjen inne, og det samme med lobelia og andre sarte vekster. De får vente noen uker med å komme ut i drivhuset.

Det er litt av en logistikktest å fylle drivhuset hver vår. Det gjelder å utnytte plassen på 10,5 kvm. best mulig og da må en bruke hodet. Jeg har flyttet litt om noen ganger der inne for å si det mildt ;-)

10 kommentarer:

 1. Flott at du har startet drivhus-sesongen! Imponerende å bære plantene i snø for å få dem i drivhuset.

  Håper du får kverket lusa!

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner til det der med å få plass til ALT i et lite drivhus. Det kan bli noe trangt for den som skal stelle og vanne, men det går jo for en liten stund.
  Jeg har ikke startet ennå i mitt for jeg har ingen varme der og det kan ennå bli temmelig kaldt om nettene.

  SvarSlett
 3. Er det ikke herlig å få starte sesongen i drivhuset? Da føler en at en begynner på våren synes jeg.
  Er det virkelig så mye snø hos dere som bildet viser?

  Ha en fin ukestart:-)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med åpnet drivhus og sommertid. Dette liker vi, og dette har vi ventet på i hele vinter. Jeg venter en mnd til for jeg har ikke varmetilgang i mitt, men så snart vi lakker og lir mot mai, så skal jeg nok finne veien jeg også. Du må ha hatt en herlig følelse i dag, tenker jeg.

  SvarSlett
 5. Randine, ja så hagegal er jeg at jeg har båret alle plantene dit i dag. Vondt i armene og ryggen har jeg, men dette er hobbyen min, så jeg liker det jo ;-)

  SvarSlett
 6. Juni, ja det blir fryktelig trangt der når jeg har fått puttet inn alt jeg skal ha der. Det blir ganske kaldt om nettene er jeg redd for, men jeg har en skjøteledning dit som gjør at jeg får varme der. Har en drivhusovn som slår seg på og av etter tempraturen. Noe for deg også kanskje?

  SvarSlett
 7. Elsa, ja det er helt herlig å få plantene i drivhuset. Snø eller ikke, snart blir det vår. Nei, det bildet er tatt i begynnelsen av mars. Men det verste er at det er nesten like mye snø nå som på det bildet. Jeg skal ta nye bilder i morgen, så skal du få se på elendigheta ;-)

  SvarSlett
 8. Ja Vivi, det er en virkelig god følelse å starte opp drivhuset med planter og varme. Jeg har bare en nedgravd skjøteledning som gir meg varme, men det fungerer helt fint.
  Så hvis du har lyst til å starte tidligere enn mai, så kan det være en løsning for deg også :-)

  SvarSlett
 9. Så herlig med åpning av drivhuset! Og i går var det jo en solrik dag og sikkert godt og varmt der inne :) Så håper på skikkelig smeltevær fremover :)

  SvarSlett
 10. Ja Ninni, i går var det skikkelig varmt i drivhuset pga. mye sol midt på dagen. Nå venter jeg bare på sola i dag og resten av uka. Det må bli varmt så snøen kan forsvinne!

  SvarSlett