søndag 9. desember 2012

Helgegleder #6...

Vivi har igjen koselige helgegleder. Denne helgen har gått så fort, at jeg knapt har fått den med meg. På fredag var jeg og ei venninne i Strømstad og handlet julepresanger. Vi dro kl. 06.00 på morgenen, og var hjemme kl. 20.00, så det var litt av en dag. Vi tok båten fra Sandefjord til Strømstad, og havet var blikk stille. Det var en sjelden opplevelse! Vi var naturligvis innom Vextriket, og hjem ble det med bl.a. en Skimmia japonica 'Rubella'. Denne er ikke herdig her, men jeg kan jo innbille meg at den kan overleve i en kald gang inntil det er vår igjen og prøve å plante den ut da. Den er ikke herdig her som nevnt, men det er lov å tro på julenissen i disse dager... ;-))

I går pakket jeg inn julepresangene jeg hadde kjøpt, og det er så koselig å gjøre sånt i fred og ro her hjemme. I dag har jeg sett på sport på tv og fått med meg det ene stafettgullet etter det andre til Norge i skiskyting  :-) Etter det var det måking av snø inntil husveggene, for nå er det så mye snø her at det gikk an.

Jeg skulle inn og vanne mine hoyastiklinger som jeg kjøpte for en måned tid siden eller noe sånt. Jeg begynte å se på de og oppdaget at omtrent samtlige har dannet røtter! Fryd og glede, det hadde jeg nesten ikke trodd at gikk så fort. Men jeg har et "plantetelt" som det blir både varmt og fuktig inne i, så det har nok æren for det. Dette var mine helgegleder for denne gang! :-)


Jeg fant til og med knopper på et par av de i dag! :-)

14 kommentarer:

 1. Det er ikke mye som slår den gleden man föler når frö spirer eller stiklinger får rot:-). Her ser det ut til å bli mange fine Hoya etterhvert!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det skal være sikkert! Det er så morsomt å få det til :-)
   Jeg håper de vokser seg til alle sammen, men da får jeg plassproblemer i vinduene mine ;-))
   Ha en fin mandag, klem!

   Slett
 2. To miałaś miły i pracowity weekend, oraz niespodziankę z kwiatkiem . Pozdrawiam.
  At du hadde en fin og travel helg, og overraskelse på blomsten. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Miałem wspaniały weekend i bardzo szczęśliwy dla pąków kwiatowych.

   Slett
 3. Redan rötter? Det gick fort. Jag borde nog ha ett sånt tält, det verkar ju supert. En långdag i Svergie låter som en trevlig helg. Här bara jobbas det, men min dag kommer nog den og :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gikk kjempefort. Det ser i alle fall sånn ut, men jeg tør ikke røre de enda. Hvis alle de har fått røtter har jeg et plasseringsproblem ;-))
   Ja, vi hadde en veldig fin dag i Sverige :-) Du får kose deg når din tur kommer :-)

   Slett
 4. Det var handledagen sin det....kjekt med slike dagar og spesiellt når ein får gjort unna litt.
  Du har grøne fingrar du.....fått Hoya plantene dine til å trivest å sette røtter så fort. Det blir litt av den samlinga ser eg...ganske mange. Spennande å følge med når dei veks seg til.

  Ha ei god natt.
  Nattaklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var i alle fall en veldig god start. Ja, alle disse stiklingene er forskjellige og jeg er spent på hvordan de vil utvikle seg. Ha en fin mandag, klem!

   Slett
 5. Hej Marit.
  Det er altid spændende lave stiklinger af planter – lige netop sådan en som du viser har jeg lavet et par stykker af.
  Ønsker dig en god dag / god start på en ny uge:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne Bente!
   Ja, det er veldig morsomt å lage egne stiklinger, og hoya er vel ikke av de vanskeligste å få til heldigvis! Ha en god dag/ny uke du også. Klem Marit

   Slett
 6. Det må have været en smuk sejltur fra fra Sandefjord til Strømstad! Dejligt at du har fået købt julegaver - det har jeg ikke endnu. Og så fint også, at dine hoyastiklinger har slået rødder allerede! Klem og en god mandag til dig, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var det virkelig. Vi så sola stå opp og det var blikk stille, ikke en krusning på havet. Det er ganske sjelden, for jeg har aldri sett det før. Jeg har kjørt den båten noen ganger ;-))
   Ha en god mandag, Madame, og klem til deg!

   Slett
 7. For en flott glede!

  Veldig hyggelig at du ville være med på helgeglede!

  Ønsker deg en fin nye uke! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Vivi! Ha en ny fin uke du også, klem!

   Slett