torsdag 20. desember 2012

Dykk i arkivet, bokstaven P... Del 3

I dag kommer siste del av bokstaven P.


Jeg starter her med en plante som jeg kjøpte nå i vår på Ramme gård. Den heter Podophyllum 'Spotty Dotty'. Jeg håper at den overlever vinteren og kommer tilbake neste vår, for det er en artig plante med spesielt mønster på bladene.

Phlomis tuberosa

Phlox paniculata 'Aida'

Phlox paniculata 'Blue Paradise'

Phlox paniculata 'Bright Eyes'

Phlox paniculata 'Sherbet Cocktail'

Pulmonaria saccharta

Philadelphus virginalis (tror jeg...)

Det er som vanlig holdt jeg på å si, iskaldt her, hele 15,5 nå. Jeg er glad for at vi har såpass med snø, for det luner godt langs husveggene. Ha en fortsatt fin torsdag!

16 kommentarer:

 1. Skønne billeder af dine blomster, Marit, og det minder os om, at det bliver vår igen. Din have må være vidunderlig om sommeren! Uha, hele 15 minusgrader ... Her har lige omkring 0. Klem og god torsdag til dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, akkurat nå kan jeg virkelig trenge å bli minnet på at det blir vår igjen om noen måneder. Gradene kryper stadig nedover, 16 minus akkurat nå. 0 grader høres veldig deilig ut! Ha en fortsatt fin torsdag, klem!

   Slett
 2. Så utrolig rikt blomsterliv du har i Hagen din! Og du har bare kommet til P!! Nydelige phloks! De er jeg så glade i. Minner om bestemor:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det finnes litt av hvert her ;-)) Phlox er en gammel staude som var mye brukt i hagene tidligere. De er veldig fine, ja! :-)

   Slett
 3. Marit, with you always beautifully, floral.
  Thank you for give us a lot of joy.

  I wish you a Happy Christams and many good things in the year ahead.
  Lucia

  SvarSlett
 4. I wish you a Happy Christmas, and a Happy New Year too!

  SvarSlett
 5. Så vackra bilder, gillar phlox.
  Burr vad kallt du har!! Här har vi +0,8°, men det blåser kallt.
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Phlox er flotte planter, ja. Det kaldt her om vinteren ja, men det er sånn det pleier å være. Men det varer ikke lenge av gangen. Jeg håper det blir litt mildere snart. Ha en fin kveld. Klem Marit

   Slett
 6. Spotty Dotty ser verkligen speciellt ut, jättefina blad!

  SvarSlett
 7. JJa, den veldig spesiell. Jeg kjøpte den av en svensk mann her i Norge ;)

  SvarSlett
 8. Flotte Phlox! Jeg kjøpte det som skulle være 'Blue Paradise' gjennom en import for en del år siden. Bladene ligner på Phlox, men den har aldri blomstret. Den har heller ikke mørke stengler som din. Hva det er aner jeg ikke, men det er i allefall ikke 'Blue Paradise'.
  Håper 'Spotty Dotty' klarer vinteren hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøpte også min på en import, men da var jeg heldigere enn deg. Det er ergelig når en får feil planter. Ja, det håper jeg også :)

   Slett
 9. Ahhh, mange lekre nok en gang :) Pulmonaria, hmm, jeg er fortsatt usikker på om jeg liker planta. Har tre-fire forskjellige, men. Bladene er vakre, men det er noe med de blomstene, vet ikke helt....
  Plox er nydelig :) Ikke alltid de rekker blomstringa her, men herlig er det når de slår til.
  Fiiiin fredag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er helt enig med deg, men den jeg viser her har helt lyseblå blomster. Det er den av de jeg liker best. De som er rosablå er jeg ikke så glad i. Phlox er fine ja, synd at de ikke rekker å blomstre hos deg. Ha en fin fredag du også.

   Slett
 10. Kjenner det kribler i hagefingrene når du legger ut bilder=) Gleder meg til jul, men gleder meg enda mer til vår! Håper du koser deg med førjulssysler=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg veldig til våren jeg også. Kos deg!

   Slett

Litt snø pynter veldig opp...

 I går kom det helt uventet litt snø. Det startet på formiddagen, og det varte helt frem til kvelden. Det var så lett og luftig snø, og det ...