onsdag 1. november 2023

Vintervakkert...


På mandag kom det hele  22 cm med snø.

Da måtte jeg ut og ta noen bilder. De røde lønnebladene så helt magiske ut der de lå og prydet den rene hvite snøen.Naturens eget kunstverk...


Bladene vil nesten ikke slippe taket, og mange av de sitter på fortsatt...


Det er ikke bare røde blader, for det er noen gule også.


Jeg tror jeg ikke har tatt bilder av så mange blader på trærne før og  med snø på de i slutten av oktober. Det er ikke så ofte en ser det. Det har bare ikke vært kaldt nok her enda. I natt var det nesten - 4 grader, og det er faktisk den laveste temperaturen som har vært i høst så langt. 


Lett blanding av røde og gule blader.


Det er dette treet de gule bladene kommer fra. Det er en lønn den også.Denne vakre rosen med snø på ropte til meg at den ville bli fotografert. Det er ingen tvil om at naturen selv er den beste kunstner.

 I morgen skal det komme mye snø igjen. På fredag skal det begynne å regne, og da blir vel all denne snøen bare omdannet til en ekkel våt sørpe. Usj...


Soloppgang i dag. 

Jeg får ta med oktobers nedbør, og det ble ikke så mye. Det kom 38 mm med regn, og så kom det 22 cm med snø på mandag. Ved siden av juni, så har oktober vært den nest tørreste måneden så langt i år. 

30 kommentarer:

 1. Your pictures are magical, Marit. It’s not often that the leaves are on top of the snow and the result is mesmerizing. I am glad that you were able to get pictures. Yesterday it was minus two here, but sunny. Still no snow in the forecast. That’s because we have been good boys and girls! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. This year there are very special conditions here which mean that the leaves on the trees will not drop their leaves. The strange thing is that the leaves are still stuck despite the heavy snow. I'm glad I was able to take the photos, because an opportunity like that doesn't come around very often. Haha, so I deserved to get all this snow? I'll remind you of that the next time you say you've had a lot of snow!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. Pretty images of the snow and leaves. The rose is lovely! I love your last sky shot, just beautiful. It is 35° here this morning, winter has arrived. Take care, have a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Then we have the same temperature right now. Yes, the winter has arrived. Take care you too, and have a lovely day!

   Slett
 3. Hei Marit!
  Så fine bilder! Vakkert!
  Unikt i år med alle bladene som fortsatt sitter på, samt all snøen.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar!
   Tusen takk. Ja, det er veldig spesielt i år, og ennå sitter fortsatt mange blader igjen til tross for tung snø.
   Ha en fin kveld!

   Slett
 4. Dear Marit:=)
  How pretty the Red Maple leaves look on top of the snow, and also the snow covered trees are lovely. Your sunset picture is beautiful.
  Bear Hugs
  Sonjia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)
   Yes, they are very pretty, and the snow on trees are also so pretty. Thank you.
   Many hugs.
   Marit

   Slett
 5. Kære Marit
  Tak for smukke, smukke billeder, jeg nød dem, det første var det bedste
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Så hyggelig at du likte bildene. Tusen takk.
   Klem

   Slett
 6. Fine billeder. Her fik vi 104 mm regn i oktober, og der står vand rundt omkring på markerne. Det er ikke så fotogene som sneen 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Nei, regn og grått vær er ikke like vakkert 😉

   Slett
 7. Beautiful looking. Fortunately, the snow melted here.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. The snow will melt here too, because we will get a lot of rain.

   Slett
 8. Et fint tæppe af sne og lønneblade - det ser bare knaldgodt ud! Også træerne med sne på er smukke, men det var godt du fik taget billeder inden regnen kommer, for så er det nok ikke så elegant mere. Her har vi fået 152 mm regn i oktober - og det regner stadig. Tænk engang hvilken forskel på vores klima!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, jeg vet av tidligere erfaringer med nysnø at det enten så blir det mildt, eller så blir det iskaldt. Vi får regn fra lørdag til tirsdag, så det meste av snøen vil nok bli borte.
   Det er jo virkelig mye regn du har fått Ulla, og for en gangs skyld mye mer enn meg. Ja, noen ganger er det veldig stor forskjell på vårt klima.

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Marit, We had our first snow last evening. It was -1.7 C this morning. Winter is on the way. I liked all the photos you posted especially the rose. It looks so lonely and yet very stately. Nice

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, then the winter has arrived at your place too. Yes, the wibter in on the way, but I think the snow will melt. We will get a lot if rain from Saturday. Thank you.

   Slett
 10. Hvor er det smukt med sneen i din have, Marit - og med de fine høstfarver i gult og rødt. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Ja, snø er så pent, og bladene pyntet de også. Klem fra Marit 🥰

   Slett
 11. Her kom det ikke så mye snø, men mange blader sitter fortsatt på trærne. Nå skal det snø flere dager, så vinteren har nok kommet for å bli

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette snøværet kom fra kysten og gikk veldig sakte, så det er nok derfor det kom så mye her. Her skal det regne fra lørdag.

   Slett
 12. Otroligt vackert med de röda lönnbladen på snön. Ser ut som en sagobild. Och rosen som blommar i snön. Och ljuset i den nedersta bilden. Så vackra bilder Marit. Det var rejält med snö ni fått. Och mer idag innan regnet kommer. Jag anar att du måste ut och ta bort en del snö så det inte blir för tungt för växterna. Här kom några snöflingor för en stund sedan men nu regnar det. Ska snart gå ut på morgonpromenad med Lucy men väntar ut det värsta regnet.

  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de røde lønnebladene er så vakre mot den hvite snøen. Tusen takk, Anita. Ja, det var det og det har snødd i hele natt, men det har ikke kommet like mye så langt som sist gang. Men det kan jo bli det i løpet av dagen. Ja, jeg har ristet på mange trær siden mandag og i går falt mye av snøen av fordi solen kom. Det blir regn her også, og gelt frem til tirsdag. Så snøen blir nok borte igjen. Det forstår jeg godt at du gjør.

   Ønsker deg også en fin torsdag!
   Klem, Marit

   Slett
 13. Fantastiske billeder du har taget. Det er så smukt med det farvede løv sammen med sneen. Ja den nye sne skal nydes inden regnen kommer. Så bliver det ikke så kønt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det var så pent å se på. Nå kommer regnet snart, og da blir det ikke så pent mer nei.

   Slett
 14. Hej Marit!
  Vilka fantastiska bilder, de röda lönnlöven i snön är fint men samtidigt känns det underligt. Löven borde ha fallit ner innan snön kom. Rosen är riktigt fin. Ni har fått mycket snö, vår har försvunnit. Det regnar och är kallt så det är ishalka på vägarna. Det är inte trevligt, och många olyckor redan på morgonen.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, det er noe merkelig over dette at trærne omtrent ikke vil slippe løvet i år. De sitter på fortsatt veldig mange av de. Rosen var då fin der den sto i snøen ja. Vi har fått ca. 15 cm til i natt, og snart skal det begynne å regne. Huff, det samme været har vært her i de områdene som grenser til Sverige i sør. Det har vært flere ulykker der også.
   Ha det godt.

   Slett
 15. Te han quedado unas fotografías preciosas, me gustan mucho. Besos.

  SvarSlett

Innendørs blomstring er gull verdt nå...

 Nå har vi hatt Sibirkulde i over en uke, og det har vært helt nede i - 16 i tre netter på rad. Nå har det begynt å snø litt ute, og det er ...