mandag 30. oktober 2023

Sceneskifte...

 Usj... Høstens første snø er et faktum, og i løpet av natten har det nok kommet 5-7 cm med snø eller noe sånt. Det var meldt at det skulle komme, og det skal komme 10 cm til i løpet av dagen. I slutten av uken skal det gå over til regn, så dette blir nok ikke liggende. Mange av trærne har stadig alle bladene sittende på, og dette gjør at de har fått en tung bør nå.


Bikdet er tatt ut gjennom vinduet fra annen etasje i dag 07.15. Lokket på søplekassene forteller alltid hvor mye snø som har kommet.
Temperaturen er - 1 grad nå. 


Jeg fylte opp alt av mat til fugler og ekorn i går, men det er bare meisebollene som er lett tilgjengelig akkurat nå.



Stakkars svarttrosten / Turdus merula. I går var det bart og all mat var lett tilgjengelig, men sånn er det ikke i dag. Jeg skal fjerne snøen der senere i dag, men så lenge det skal fortsette å snø tett er det bare å vente. 

Høstens første snøfall er en realitet både for dyr og mennesker. Jeg er glad for at jeg har fått skiftet til vinterdekk på bilen. På dette føret har en ikke noe å gjøre på veien hvis en ikke har det.

42 kommentarer:

  1. Nej men oj! Så mycket snö ni fått ... och mer är alltså på väg. Det är inte alls bra för träd och buskar som fortfarande har löven kvar. Och stackars koltrasten. Han ser verkligen frusen ut. Inte lätt för dom att nå maten som sagt. Soptunnorna hos oss visar också alltid hur mycket snö det kommit. Det spås snö i vissa delar av Sverige men inte hos oss. Här är det duggregn och jag hoppas det stannar vid det.
    Skönt att du skiftat till vinterdäck.

    Önskar dig en fin måndag, trots all snö!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er overraskende mye som har kommet, og mer skal det også komme ja. Jeg ser nå at noe av snøen faller av trærne fordi det blir så tungt. Jeg vet ikke om jeg har opplevd at bladene sitter så lenge på trærne før. Det er jo snart 1. november, så de burde ha fallt av for lenge siden. Ja, stakkars fuglene, og spesielt svarttrosten. Du er heldig som slipper å få snø nå. Ja, det gjorde jeg for over en uke siden, og det er betryggende. Likevel er det flere ulykker på veiene i dag med folk som kjører med sommerdekk. Det er så uansvarlig.

      Takk for det Anita, og du må va en fin dag du også!
      Klem, Marit

      Slett
  2. Hej Marit!
    Vi har ganska lika väder, det har snöat inatt hos oss också, och det fortsätter. Fåglarna har fått mat men måsta skaffa mera. Koltrasten är en favorit och den har varit i trädgården de senaste dagarna och hoppat runt. Får lägga ut lite äppelklyftor till den. Snön är väldigt blöt så jag tror inte att den blir kvar.
    Hälsningar Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja vi har det, og det har jeg lagt merke til flere ganger. Fuglene er veldig sultne nå ja, og jeg må kjøpe mer fuglemat jeg også. Snøen vil nok bli borte i slutten av uken her siden de melder om regn fra fredag.

      Hilsen Marit

      Slett
  3. Greit nok med snø om den blir liggende. Ser det er spådd varmegrader seinere i uka, da blir det vel bare søle igjen

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, men det er jo det den ikke gjør. Regn fra fredag her, og det skal vare i flere dager.

      Slett
  4. I know it was inevitable, Marit, but it’s still a bit of a shock when you look out and see that first heavy snowfall, and October is still a little early. Nothing we can do, however. Thanks for taking such good care of the birds. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the first snow always comes as a little shock, David. I think it 's very early, but it will melt in the end of the week. So they have predicted. We'll see what happends. No, we can't do anything about the weather, and that's ok. This weather is very usual here in October, and I'm glad that something about the weather is normal.
      My two cats sits for hours every day and watch the birds, and I like to feed them.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  5. Hello Marit,
    The snow looks pretty when it first falls, but I am not ready for snow here.
    That poor Blackbird looks cold, it is nice that you are keeping the birds well fed.
    Take care, have a wonderful week!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, the first snow looks very pretty, but I'm not so happy about it. The Blackbirds are here every day and eat a lot. I like to feed the birds.
      Take care you too, and have a great day and week!

      Slett
  6. Den første snøen kommer alltid ubeleilig, men den blir sjelden liggende. Kjør forsiktig, de som må ut i bil nå! Her i Bergen har vi i flere dager hatt klarvær med full sol. Det er kaldt og rimer på bakken om nettene, men vi nyter det og syns vi fortjener det :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt sikkert, og som regel så smelter den første snøen her også. Det har vi ikke hatt i hele høst, og det er litt uvanlig. Dere fortjener fint vær så klart! :)

      Slett
  7. Dear Marit :=)
    Virgin snow is beautiful, I love to see photos of the first fall, but for those who have to live with it, it can be a burden,but with a bit of luck it will soon melt. Take care when you are driving in hazardous conditions. It's nice that you are looking after the birds.
    Take care Hugs and be well.
    All the best
    Sonjia

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia :)
      Yes, it's very pretty, but I think it's to early. I think it will melt soon (I hope). I will drive very carefully when I must drive to nearest town. I love to take care of the birds.
      Take care you too, and have a great week. Hugs, and all the best to you!
      Marit

      Slett
  8. Snow is beautiful. It also snowed here. I hope winter doesn't come yet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the snow is so beautiful. We have very similar weather :)
      I agree, because it's too early.

      Slett
  9. Ja det blev et rigtig vejrskift hos dig. Det havde nok været rart med lidt mere efterår inden vinteren ankom. Fugle og egern er nok meget taknemmelig for føden i sneen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt sikkert. Jeg skulle gjerne hatt mer høst her, men det ser ut som det ligner på vinter akkurat nå.
      Det tror jeg nok de er ja.

      Slett
  10. Uha allerede sne, Marit - vi har haft 13 grader og blå himmel hele dagen. Dejligt at du fodrer fugle og egern. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den kom altfor tidlig, Gitte. Det høres mye bedre ut. Det må jeg jo gjøre, for det er vanskelig for de å finne mat nå.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  11. Ja, du var jo forberedt Marit, og det er fine billeder. Fugle-foderet hænger så smukt med sne på. Det ligner en lille by der hænger midt i det hvide - en fugleby. Her regner det stadig, men i dag fik vi lov at se lidt sol, og så bliver man helt glad:-) Jeg håber sneen forsvinder snart igen inden der knækker grene!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg var jo det Ulla, for denne snøen har de meldt om i mange dager. Tusen takk. Ja, den nye fuglemateren er utformet som et lite hus med tak på :-)
      Da er du heldig, for her har solen gjemt seg i dag.
      Det håper jeg også på!

      Hilsen Marit

      Slett
  12. Ja det er irriterende med sne, men det ser nu godt ud, nyder gerne dine første snebilleder.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo det noen ganger, og det blir isete og glatt. Tusen takk.
      Klem

      Slett
  13. Det var vist årets første haveblogindlæg med snebilleder. Flot, men sikkert også irriterende.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er pent å se på, men jeg kunne godt ha tenkt meg at snøen kom i desember i steden for nå.

      Slett
  14. Fine snøbilder. Her er det fortsatt grønt, men merker jo at det er kaldere. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, det går vel mot vinter selv hos deg.
      Ha en fortsatt fin kveld du også.

      Slett
  15. Å fytti....det var da tidlig med snø?! Her regner det, regner og regner. KLdt er det ikke, bare ekkelt;-) får jo ikke gjort noe ute men pytt...får ikke tid til det likevel;-)
    Joa, det har skjedd endel her...noe er gledelig (skal bli bestemor igjen i januar men min datter er skikkelig dårlig og trenger hjelp) og noe er veldig trist (mor til svigerdatter døde plutselig, frisk og sprek dame på 68 år) og alt det der har snudd opp ned på hverdagen her. Det har blitt og blir mye barnepass, noe som bare er kos men kjenner er at jeg blir eldre;-) Må bare prioritere...og det er familien som kommer i første rekke nå...
    Hilsen Annette

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Annette!

      Ja, det er alt for tidlig, men det får jeg dessverre ikke gjort noe med. Bare regn er ekkelt ja. Det hadde vi her i hele sommer, og det var så kjedelig. Jeg har stresset med alt ute i hagen bare for å bli ferdig til vinteren kom, og det rakk jeg akkurat.
      Så hyggelig at du skal bli bestemor, men så trist at datteren din er dårlig. Det forstår jeg godt at har snudd opp ned på hverdagen deres. Så fælt da!
      Ja, sånn er det bare, og det er vel en grunn til at en får barn når en er yngre ;-)
      Det forstår jeg veldig godt. Jeg setter veldig stor pris på at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar. Jeg tipper at blodbegerfrøene er klare i desember. Da må du sende meg adressen din, og så kan jeg få sendt noen frø til deg.
      Hilsen Marit

      Slett
  16. Ja det var da noget af et sceneskifte i løbet af en nat. Smukt ser det ud, men jeg håber ikke, det skal blive liggende til foråret.
    Du har altid omsorg for havens fugle. Det ved solsorten. Den ser ud, som om den sidder og venter på dig.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  17. Ja, det er helt sikkert at det var. Jeg håper jo ikke at snøen blir liggende til våren nei, men det har hendt før selv om det er lenge siden. Ja, de vet nok at jeg kommer med mat. I dag var det tre stykker der. Det er vanskelig for de å finne mat nå.

    Hilsen Marit

    SvarSlett
  18. Poor blackbird! It looks so miserable and cold!
    God bless your kind heart for taking care of the birds.

    Hugs and blessings, Marit

    SvarSlett
  19. Yes, the blackbird was looking sad and cold. Thank you, Veronica.
    Many hugs to you!

    SvarSlett
  20. De sneeuw is er al vroeg bij jullie. Bij ons heeft het al veel geregend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the snow came far too early this autumn. It will come a lot of rain here too in the weekend.

      Slett
  21. Hej Marit,

    När jag ser bilderna med snö känns det som om det inte var länge sedan sist. Oj så fort en säsong i trädgården går! Hoppas att det dröjer till nästa snöfall.

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Ulrika,

      Nei, det kjennes ikke lenge siden, og sist gang det snødde her var faktisk 1.mai. Dessverre så går en hagesesong veldig fort. Neste snøfall skal komme allerede på torsdag, men etter det skal det bare regne. Sånt vær misliker jeg veldig. Men vi får bare ta i mot det som kommer.

      Ha det godt!

      Slett
  22. Oj, redan snö! Fast ack så vackert det är!
    Ha det!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vi har allerede fått snø. Det er vakkert ja!
      Ha det godt!

      Slett
  23. Mi comentario estará en spam. Besos.

    SvarSlett

Mange blomster, og en flyvende gjenstand observert...

Jeg starter i dag med å vise en orkidé/ Cypripedium som jeg kjøpte flere av her på det lokale gartneriet. De har ofte veldig mye spennende, ...