onsdag 18. oktober 2023

Bilder fra oktober...

 Her kommer en liten oppsummering av bilder som er tatt i oktober, men som ikke har blitt vist på bloggen tidligere. 


3. Oktober 


Kongsberg jernbanestasjon


4. oktober. Bonsai med høstfarger


16. oktober 


Hosta etter frosten


Denne har ennå ikke fått så mye rødfarge enda. Den er jo mørkerød hele sommeren, men den pleier å bli rødere før bladene faller av.


Bilde fra i går 17.oktober.  Alt er fortsatt veldig grønt i hagen her.




Disse tre bildene tok jeg i går på vei hjem og er tatt ikke så langt herfra. 
På de synes høstfargene bedre. 

26 kommentarer:

  1. Flotte høstbilleder, Marit! Jeg er vild med det lille bonsaitræ. Sådan et har jeg altid ønsket mig at lave, men aldrig fået det gjort. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, det er morsomt å forme de selv. Du burde kjøpe deg et sånt lite tre. De tåler nok å stå ute i ditt klima.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  2. Det er nydelig når naturen står i fult flammehav av høstfarger.

    SvarSlett
  3. Vackra höstbilder från dig Marit! Men det är förvånansvärt grönt i din trädgård forfarande. Men när jag tänker efter så är det ganska grönt i min trädgård också. Men ute i naturen har det nu kommit mycket höstfärger och många löv faller av i blåsten. De tre sista bilderna i inlägget, över landskapet, är så vackra. Du har vackra omgivningar omkring dig.
    Önskar dig en fin torsdag!

    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita! Ja, det er overraskende grønt i år, og jeg tror det må ha en sammenheng med alt regnet vi har fått i år. Ja, det er sikkert det samme hos deg. Sånn er det her også. Ute i naturen har bladene nå blitt gule. Tusen takk. Ja, jeg er heldig som har så flott natur rundt her.
      Ønsker deg en fin torsdag også.

      Klem, Marit

      Slett
  4. The town looks so beautiful, Marit, almost like a model on a tabletop and so clean everywhere. It’s great to see these shots of the area where you live. Fall colours enliven the landscape in so many ways. Yesterday I led a nature walk and thirty-seven people registered and showed up. I am quite sure that was my biggest group ever and I had to use an outdoor mic. It was a beautiful fall day and the sun made the colours look vibrant. The star of the show was an adult Bald Eagle that cruised over our heads, much to everyone’s delight. The landscape I walked in and yours in Norway are very similar indeed. I’ll let you know before my next walk so that you can come on over and join in! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you very much, David. It's the town where I grew up before I moved here. My mother lives in an apartment there next to the railway. Yes, the autumn colors in the landscape are so beautiful now. Oh, that sounds like a great forest trip with lots of people. I'm sure I'll read about it later. Yes, nature in Norway and Canada probably have a lot in common. It would probably be very nice!
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  5. Hello Marit,
    Pretty Autumn colors and photos. The first two photos are favorites. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Take care you too, and have a wonderful day!

      Slett
  6. Hej Marit!
    Det är vackert med höstens färger. Det är mest gult hos mig, har skaffat några buskar som skall få röda blad. Den ena är en Aronia, den är fin men det är inte många blad kvar på den, de flesta har fallit av redan.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det er så vakkert ute akkurat nå med høstfarger. De røde fargene er veldig fine på høsten før bladene faller av. Bladene har begynt å falle av her også.
      Ha det godt.

      Slett
  7. Tak for oktoberbilledkavalkaden. Man er tilbøjelig til at glemme oktober, når man skal nævne sine favoritmåneder, vil jeg mene, men den har jo meget at byde på.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er sant. Frem til midten av oktober kan jeg fortsatt være ute i hagen og nyte alt av farger som er på trærne. På lørdag og søndag er det meldt om sludd her, så nå blir det ikke mer arbeide ute i hagen for min del. Jeg håper at det blir kortvarig.

      Slett
  8. Ja nattefrosten og høstfarver hører sammen. Fine billeder af landskabet med høstfarver. Det er dejligt at din have stadig har grønne farver. Det er så flot med kontrasten til de røde og gule blade.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, sånn er det bare. Tusen takk. Ja, jeg synes jo at det er deilig at noe fortsatt er grønt. Det er helt sant.

      Slett
  9. Svar
    1. Yes, the colors of autumn are so beautiful.

      Slett
  10. Ja vi så heller ikke meget til høstfarver på vores tur, efter blæsten i dag, er der nok blæst meget af.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er nok ikke mange blader igjen hos dere. Vi skal få vindværet i morgen.
      Klem

      Slett
  11. Beautiful photos. Love the fall colors!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, the fall colors are pretty.

      Slett
  12. Se ve todo muy bonito, me gustan esos colores. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Teresa. I love the autum colors.
      Hugs.

      Slett

Mange blomster, og en flyvende gjenstand observert...

Jeg starter i dag med å vise en orkidé/ Cypripedium som jeg kjøpte flere av her på det lokale gartneriet. De har ofte veldig mye spennende, ...