fredag 13. oktober 2023

Besøk i hagen igjen...

 Jeg har så lang ikke sett noe til rådyrene enda, men jeg vet at de har vært på besøk hos naboen her som bor nede ved elven. Der hadde de spist opp alt av høstblomstrende sedum, så de liker åpenbart det meste. Det er vel bare tidsspørsmål før de dukker opp her også, men i år skal de bekjempes med alle midler! Mer om det en annen dag. 

Ekornene / Sciurus vulgaris har igjen fått fast rute innom hagen etter at jeg har begynt å fore fuglene. De er så frekke, og her om dagen så jeg en som tok med seg en hel meisebolle. Så nå har jeg satt en ståltråd over åpningen så den ikke får tatt de med seg. Den får likevel spist av de, men da stikker den ikke av med all maten som også er beregnet på fuglene. Frekkinger er de!

Jeg har også en egen ekornkasse med lokk som jeg legger egen mat til de, men det er åpenbart ikke nok.

Uansett hvor rampete de er så er de veldig søte også. De gir meg mye underholdning her 






Kjøttmeisen/ Parus major  følger nøye med på ekornet når det stikker av med maten. 



Det var sånn den fikk opp meisebollene. De er smarte disse ekornene.


Dette bildet tok jeg i går. Da hadde den nettopp oppdaget at det ikke var mulig å tak i meisebollene mer. Den slo med halen og lagde masse lyder. Den var åpenbart misfornøyd med hinderet ;-)

I to dager nå har det vært et kraftig vindvær her, og veldig mye løv har falt av trærne. Det er enn så lenge fortsatt nesten ikke høstfarger her. Jeg er ikke sikker på om det blir det i år når løvet nå har begynt å falle av etter frosten som var her.  Bladene på trærne har vært usedvanlig tykke i år, og det må komme av alt regnet i sommer. I dag kan det komme mye regn og det er første gang så langt i oktober. Det er faktisk tørt i hagen nå. Det må være første gang siden i juni.

God helg/ weekend!

Linker til 

48 kommentarer:

  1. Hvor er det flotte billeder af egern og musvit, Marit! Det giver så meget glæde at kigge på dem i haven. Jeg har dem jo også her. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, det gir veldig mye glede å kunne se på de i hagen. Ja, det har jeg sett. Jeg glemmer aldri det ekornet som tok et lite ullteppe fra deg 😊
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  2. Du har ikke brug for diverse skærme med al den underholdning, du har uden for vinduet 😊

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det er helt sant! Disse dyrene gir så mye underholdning her, og det er bare å se ut av vinduet. Annen skjerm er ikke nødvendig 😊

      Slett
  3. Hej Marit!
    Det är trevligt med både ekorre och fåglar. Fåglarna har börjat visa sig i trädgården igen, så det är dags att hänga upp mera mat. Vi har haft några väldigt blåsiga dagar här också, så det har nog varit liknande väder.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det er helt sikkert. Det har de gjort her også. Ja, jeg tror at vi har mye likt vær.
      Ha det godt.

      Slett
  4. Hi, Marit: I think that it’s a simple fact that if we feed birds we are also feeding squirrels. They are so smart! It seems that whatever barriers we put in their place they get around it sooner or later. I think they all have the brains of Einstein! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi David,
      Yes, that's the way it is. They are very smart indeed, and I think they are nature's own Einstein just on a much smaller scale :-)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  5. Dear marit :=)
    I chuckled all the way down your post. Those squirrels are smart, adorable little rascals. It is raining here also today, for the first time since July. It will do the garden good. I had many Rhododendrons and Azaleas pruned to half their size yesterday They have hardly any leaves left, but will benefit in the long run and become more beautiful-
    Have a great day.
    Hugs.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia,
      Yes, they are so smart and very clever, but also so cute. So nice that it's raining at your place too. We have got more than enough rain this summer, but still it's dry right now.
      Have a great day you too!
      Hugs.

      Slett
  6. Hei! Ekorn er jo så søte og morsomme å se på. Jeg har ikke sett ekorn i nærheten av oss. Men det har hendt at meiseboller har forsvunnet på mystisk vis, og da har jeg tenkt at det er skjærer på ferde. De har vi masser av. Det er koselig med besøk av dyr, men vi vil jo gjerne at de oppfører seg sånn som vi syns er greit og ikke spiser opp hageplantene våre!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Ja, de er jo det. Skjærer tar også meiseboller ja hvis de får tak i de. Det var mye mer skjærer her før, så jeg vet ikke hvor de har blitt av. Ja, det er så koselig med besøk av fugler og ekorn, men rådyr vil jeg ikke ha her. De ødelegger planter her. Både roser, trær og thuja fikk gjennomgå i vinter.

      Slett
  7. He he bortskjemt ekorn som klager! God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den har blitt bortskjemt her 😊 God helg!

      Slett
  8. Hello Marit,
    I do not the the deer here like Sedum, at least they have not eaten our plant. Love the cute squirrel and the birds are adorable. After all the squirrels eat, they have nerve to fuss. Have a great day and a wonderful weekend!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      I didn't know it either, but they eat almost everything. They must be very hungry. Thank you. The squirrels must be very hungry too.
      Have a wonderful day and weekend you too!

      Slett
  9. Her regner og stormer det også i dag, bladene blæser af birktræet ud til gaden. Vores egern har desværre forladt os, skønt her er masser af valnødder.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, regnet kommer sydvest fra i dag, og det ser ut som det kommer opp fra Danmark. Det er jo fint at du også får litt regn. Så synd da. Det er så trist når de blir borte.
      Klem

      Slett
  10. De ekornene er veldig søte da! Selv om de er rampete 😊

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er både rampete og søte på en gang 😊
      De er morsomme å følge med på.

      Slett
  11. Hei Marit! Innmari fine bilder av ekorn. De er veldig sjarmerende, men jammen tar de for seg. Tuhja Brabant er ikke så ettertrakta av rådyr, som Smaragd. Det ble jeg fortalt i sommer. Det nytter lite å kjempe mot naturen, hvis man ikke vil stenge seg helt inne.
    Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne! Tusen takk. Ja, de er så søte, men er også veldig griske. De spiser opp alt av fuglemat hvis en ikke forhindrer det. Det visste jeg ikke at den smakte vondt! Det hjelper dessverre lite her, for jeg har 'Smaragd' rundt hele hagen her. Jeg har forstått at den er favoritten ja. Det er nettopp det vi tenker på her.
      Klem, Marit

      Slett
  12. Vilka otroligt fina bilder du tagit på ekorren Marit! Du har riktig underhållning i din trädgård. Rådjur är de djur vi har i trädgården nu. Det är äpplena som lockar tror jag. En mamma med två barn. Vi har försökt att stänga dom ute men dom har hittat en passage som vi måste försöka täppa till. Nu gör dom inte så stor skada men vi vill inte ha dom här i vår. Och så måste vi ju kunna ha Lucy ute i trädgården.
    Här ska det bli rejält blåsigt idag så många löv kommer nog att lämna träden utan att ha fått höstfärger. Lite mer färg hos oss än hos dig men inte alls som det kan vara vissa höstar.

    Önskar dig en fin lördag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita. Ja, her er det mye underholdning på godt og vondt. Jeg har ikke epler i hagen her pr. nå. Min mann vant et epletre i august, og da måtte vi kjøpe et til for pollineringen. Så da har jeg enda mer de liker her :-(
      Ja, rådyr og hunder går ikke godt i sammen.
      Det skal det bli vindvær her også utover dagen. Det er akkurat det samme her. Helt grønne blader har falt av i det siste vindværet. Ja, det er ikke likt fra år til år med farger. I år er det lite farger så langt. Jeg har en stor magnolia rett utenfor vi duet her og den er like grønn som den var i sommer.

      Ønsker deg også en fin lørdag!
      Klem, Marit

      Slett
  13. Det er nogle fantastiske billeder du har taget af dit egern - og den stakkels mejse der vogter på sin mad! Det der sker lige udenfor vinduet er langt mere underholdende end tv-programmet, og egern er nok noget af det mest opfindsomme vi har. Til gengæld håber jeg virkelig du kan holde haven fri for rådyr!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Ulla. Ja, den tror jeg er sint på ekornet, for de tar jo alt av mat hvis en ikke forhindrer det. Ja, de er som regel ikke så spennende og morsomme program på tv :-)
      Ja, de er veldig smarte, og oppfinnsomme.
      Det håper jeg også, og vi er i gang med å tenke ut diverse løsninger her.

      Hilsen Marit

      Slett
  14. Hello, Marit
    I love your cute red squirrel, I wish I could see them here. The squirrels are good at finding the food, they do eat a lot. Poor birds do not stand a chance with the squirrels at the feeders. I still like seeing these cuties. Thank you for linking up and sharing your critter post. Take care, have a great weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Yes, they are very cute snd fun by to watch. Yes, they takes all the food they can get here. No, that's the way it is, but I like to have them here anyway. Thank you for the linkup, and all your nice comments.

      Slett
    2. Det er nogle gode billeder, du har taget af egernet, de er ellers ikke så nemme at fotografere. Egern er nogle små charmerende væsner, og det er vist godt for dem, for ellers ville vi vist ikke være så glade for dem, for de spiser fuglenes æg, og de tager fuglenes mad.

      Hilsen Elna

      Slett
    3. Tusen takk. Jeg har tatt de ut av vinduet, og da er det enklere å få tatt bilder av de. Ja, ikke sant. De plyndrer reder og tar maten fra fuglene, men vi tilgir dem likevel.

      Hilsen Marit

      Slett
  15. Søde og underholdende er de, men de skal ikke rende med al maden! Fine billeder du har taget, Marit.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er jo det. Nei, det er nettopp det de ikke skal gjøre.
      Tusen takk, Sydney.

      Slett
  16. Marit ~ awesome photos of the red squirrel ~ Wow!

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  17. Those squirrels seem to be quite the characters!

    SvarSlett
  18. Ekorn er veldig trivelige dyr, men jeg prøver å jage dem bort hvis de dukker opp hos meg. Den ene katta er utrolig dyktig til å jakte, og en gang kom den ned fra et tre med et ekorn i munnen. Det virker jo helt utrolig, men ekorn blir visstnok stiv av skrekk hvis en katt dukker opp.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er jo det, men jeg kan forstå at det noen ganger er greit å jage de bort også. Det har jeg hørt om før, og det å spille død kan sikkert redde livet deres i noen tilfeller tror jeg. Jeg hadde en gang en hunnkatt som også var så dyktig til å jakte. Flere ganger lå bare en ekornhale på trappen, for resten av ekornet var spist opp.

      Slett
  19. The squirrel is cute and very determined to have a snack. I hope the week ahead is nice! Hugs, Diane

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are very cute. I think it was very hungry, and angry at me.
      Have a nice week you too!
      Hugs, Marit

      Slett
  20. Det er så koselig med dyr i hagen, selv om de er frekke, det frekkeste her er at skjærene stjeler stearinlys. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så koselig med dyr i hagen selv om de er litt vel frekke. Stearinlys? Hva skal skjærene med de? De stjeler alt så det er ikke så overraskende egentlig.
      Ha en fortsatt fin kveld.

      Slett
  21. Looks like your squirrels will have to brush up on their burgulary skills, but I'm sure they're prepared for the challenge. They are much fun to watch, as they never give up.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they must be smarter than me :-)
      That's true, because they never give up. They will win in the long run.

      Slett
  22. Las ardillas son preciosas, no tengo suerte de que estén en mi jardín, lo que sí hay son topos. Te quedaron preciosas las fotos. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the squirrel is very beautiful. I can see it every day in my garden. Thank you. Hugs.

      Slett

Mange blomster, og en flyvende gjenstand observert...

Jeg starter i dag med å vise en orkidé/ Cypripedium som jeg kjøpte flere av her på det lokale gartneriet. De har ofte veldig mye spennende, ...