lørdag 21. oktober 2023

Ut gjennom vinduet...

 ...tar jeg mange bilder av både ekorn og fugler.  Fuglene er helt desperate i dag etter mat, for nå har det akkurat begynt å snø her. Det er også mye vind i dag på grunn av uværet Babet. Her som jeg bor ligger jeg i le av fjellene, men det blåser mye likevel. Snøen har vært meldt i mange dager at den skulle komme i dag, så den kom ikke som noen overraskelse. Likevel er det alltid noe eget med den første snøen som kommer. Det er nok bare i dag det kommer noe, for det skal gå over til regn i morgen.

Jeg måtte kjøpe en ny fuglemater her om dagen, for ekornet hadde ødelagt den ene jeg hadde fra før. Den var av tre, og den har hengt ute i mange år. Det går an å reparere den, men det blir ikke akkurat nå.

Da jeg hang opp den nye materen gikk det to døgn før de ville spise fra den. Alt nytt må undersøkes før det er trygt å bruke. Jeg forstår at fuglene er skeptiske, for den kunne jo være en felle ;-)


Blåmeis/ Cyanistes caeruleus  hygger seg med meiseboller.


Den som ses delvis her er en kjernebiter/ Coccothraustes coccothraustes. Den har jeg ikke sett siden tidlig i vår, men det er hyggelig at den kommer nå som jeg forer fuglene her regelmessig.


Høstfarger og en stålblå himmel.


Dette er den nye fuglemateren, og kjøttmeisen/ Parus major har funnet ut at den er trygg å spise fra.


Snø er ikke så lett å "fange" i kraftig vind.


Fortsatt er det veldig mye blader igjen på trærne.


Felix hygger seg inne nå...


...med utsikt til alle fulematerene.


Det gjør Ares også, og de bytter plass på hvem som skal sitte i dette vinduet. De har to vinduer med utsiktsplass, og de er flittig i  bruk. 


Magnoliatreet er fortsatt like grønt.


Skjæra / Pica pica er også sulten


Solsikkefrø og meiseboller er den også glad i.


Pilfink/Passer montanus og kjøttmeisene er det veldig mange av her. 


Astersen blomstrer fortsatt så fint, men nå er det nok snart slutt på det. 


Mens jeg var skrevet dette innlegget så har snøen begynt å legge seg på bakken...


...og på rhododendron i hagen. Snø er så pent å se på, men det er altfor tidlig å få snø alt nå. Den blir nok borte igjen, men jeg vet jo hva som kommer snart igjen.


Jeg har fylt opp ekornkassen med hasselnøtter, og ekornet er her og spiser hver dag. 

God helg / weekend!

34 kommentarer:

  1. Hello Marit,
    I enjoy seeing your birds at the feeders. The Blue Tits are so cute. Your kitties have a great view out the window, they enjoy bird watching. The red squirrel is a cutie too. We have not had a first frost yet, maybe next week. Your Autumn colors and trees are looking beautiful. I hope the Storm Babet moves away quickly. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Yes, The Blue Tit is so cute. My cats loves the view from the window, and they enjoy birdwatching every day. I guess the first frost comes later in your area. Yes, I hope Babet moves away quickly. It's not nice with strong wind. Thank you for your link up, and for your comment.
      Take care and have a happy weekend you too!

      Slett
  2. Det er da godt du har alle dine fugle og egern at kigge på ud af vinduet, når sneen begynder, og herligt med alt det liv i haven. Også god underholdning for kattene!
    Det er altid lidt mærkeligt med sne på grønne blade...

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de gir meg god underholdning gjennom hele vinteren, og de gir jo mye liv til hagen. Kattene er veldig fornøyd med utsikten ja.
      Ja, det er jo det. Snøen blir nok borte igjen i denne omgang.

      Hilsen Marit

      Slett
  3. Et hyggeligt indlæg, selvom jeg godt synes, at sneen kunne vente lidt med at falde. Der er stadigvæk masser af farver i din have, selvom sneen varsler, at vinteren nærmer sig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Marie. Ja, det synes jeg også, men jeg tror den blir borte igjen. Det er veldig mye farger og ikke minst blader på trærne fortsatt her. Det har ikke vært kaldt nok enda til at de vil falle av.

      Slett
  4. Ja så kom der lidt sne hos jer, vi fik endelig regn. Vores egern sidder ikke så stille, at vi kan nå at tage billeder, og så er de sorte. Det bliver vist ikke til meget efterår her, bladene blæste af i går i vinden, men jeg håber stadig på lidt gyldne farver.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, litt kom det, men nå regner det bare. Så godt at dere endelig fikk litt regn. Her sitter ekornet stille når det spiser, men ellers ikke. Ja, hos deg blåste det nok mye i går. Her er det fortsatt mange blader igjen på trærne.
      Klem

      Slett
  5. It looks so pretty with the light snow on the Fall colors and flowers. We don't get snow here in Florida but I don't miss it...just how beautiful it is!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I can understand why you don't miss the snow. Her where I live the snow comes every winter.
      Yes, the snow is beautiful!

      Slett
  6. Lovely post. Have a nice weekend too.

    SvarSlett
  7. Such a beautiful series of nature photos ~ love your kitty ones too ~

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  8. Hej Marit!
    Ja det blir vinter i år också, trots att jag skulle vilja att den väntar ett tag till. Vi har fått lite snöslask men den stannade inte kvar. Är glad att jag hunnit få städat bort saker i trädgården medan det var varmt. Fåglarna har kommit tillbaka här också, alltid trevligt att se dem. Din trädgård är fin med alla vackra färger. Förstår att dina katter trivs inomhus, och så har de bra uppsikt över fåglarna och ekorren.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det blir nok det i år også. Snøen kan gjerne vente ja, og det som kom her i går er borte i dag selv om den fortsatt ligger oppe i åsen her. Ja, det er best å få gjort det mens det ennå er varmt. Jeg har litt igjen ute å rydde bort, en det skal jeg ta i morgen da det er meldt om 7 grader og sol. Ja, det er så hyggelig å ha besøk avfuglene igjen. De kommer alltid tilbake når jeg henger opp mat til de. Tusen takk. Ja,jattene tri es så godt inne nå, og så har de også så fin utsikt til fuglene. De liker å se på dem.
      Ha en fin søndag du også.

      Slett
  9. Etter en regnfull sommer så kjenner jeg at det er litt kipt at det skal komme snø midt i oktober. Håper virkelig 2024 blir et bedre år værmesig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det har vært så mye dårlig vær i sommer, at jeg skulle gjerne hatt en lang og flott høst. Snøen er borte igjen her hos meg, men den ligger fortsatt oppe i åsen her. Ja, det er bare å håpe på det.

      Slett
  10. Enjoyed your pics, especially the first snow and bird feeder.

    SvarSlett
  11. Hej Marit,

    Dina bilder var en fin påminnelse om vad som är på väg och visst är det något speciellt med den första snön. Så här års är man dock tacksam om den bara gör ett kort besök och det får gärna ta ett tag innan vintern kommer. Man vill ju hinna njuta av alla vackra färger och tänk att det finns växter som fortsätter att blomma trots att vi snart är i slutet av oktober!

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar

    1. Hej Ulrika,

      Ja, det ble et kort besøk av snøen i går, men i dag er alt borte igjen. Jeg er glad for det, for vinteren kan godt vente med å komme. Ja, det er fortsatt litt å nyte her selv om det begynner å minke nå, men det er bare sånn det er på denne tiden av året. Astersene er det siste som blomstrer her, så jeg gleder meg over de.

      Ha det godt!

      Slett
  12. Det ser så flot ud med de gule birketræer, der lyser mellem de mærkegrønne træer på fjeldet bag din have. Lad os håbe, at frosten ikke bider sig fast, men at du må få lov at nyde efterårsfarverne et stykke tid endnu.
    Du er en sand dyreven, Marit. Jeg kan godt forstå, det er spændende for dig og kattene at følge fuglelivet ved foderpladserne.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de lyser så fint opp i åsen der, og det er veldig mange bjørker rundt her. Jeg håper jo på det, og snøen har smeltet allerede. Tusen takk. Ja, jeg er veldig glad i dyr enten de er tamme eller ville, bare ikke rådyrene.
      Det er veldig morsomt å følge med på dyrelivet her ja, både for meg og kattene. De sitter i vinduet hver dag og følger med.

      Hilsen Marit

      Slett
  13. You are a model citizen, Marit, you are taking good care of the birds in a wonderful garden with the cats safely ensconced in the house unable to do them harm. And you even provide a little nourishment for the squirrels too. I think a plaque should be mounted in front of your house so that the wholes role knows it! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you for your kind words, David. I try to do my best.
      I have all the bird feeders in the same place, because it's easiest for me when I have to shovel snow in the winter. Of course I have to feed the squirrels too. I feel sorry for them, because many of my birdfeeders are made so the squirrels can't steel the food from the birds.

      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  14. Flotte billeder at efterårsfarver i haven og i skoven. Der er meget underholdning for dig og kattene når du foder fugle og egern. Så hyggeligt!

    SvarSlett
    Svar

    1. Tusen takk. Ja, det er så hyggelig å se ut på fuglene for både meg og kattene. Vi liker det! :-)

      Slett
  15. Så smukke billeder, Marit - jeg er også så glad for at kigge på fugle og egern. Og også på din fine Felix 🥰 Tænk at I har haft sne allerede! Vi har haft 14 grader i dag. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, det vet jeg at du er. Felix elsker å ligge i vinduet og se på fugler og ekorn. Ja, det kom på morgenen i går, men nå er all snøen borte. 5 grader i dag. Da har du hatt det varmt! 😊
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  16. Hope you were not affected to badly by storm Babet. It dumped a lot of rain here in parts, and some very strong winds. Thankfully no snow though. Felix has the right idea in those conditions. Lovely to see so many birds at the feeders too.

    SvarSlett
    Svar
    1. No, I was very lucky who was not very much affectet by Babet. I got some snow and rain, and some hard winds. I read about it in the news that Scotland was hit very hard of Babet. Some parts along the coast in south of Norway got strong winds too. I guess you don't get so much snow in your parts of England. Yes, he loves to wath the birds through the window. Thank you.

      Slett
  17. Que lindos se ven los pájaros en tu jardín, me ha encantado verlos, también a la ardilla. Aquí también han bajado mucho la temperatura y está lloviendo Babet tiene mucho que ver con eso. Un abrazo y bienvenida la nieve.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, they are so cute. I guess you will get lower temperatures at this time of the year.
      A hug to you too!

      Slett

Mange blomster, og en flyvende gjenstand observert...

Jeg starter i dag med å vise en orkidé/ Cypripedium som jeg kjøpte flere av her på det lokale gartneriet. De har ofte veldig mye spennende, ...