fredag 24. november 2023

Litt tidlig ute kanskje...

 Jeg trodde at det faktisk  var første advent denne helgen. Jeg vet ikke hvorfor, men sånn ble det ;)

Så i går fant jeg frem et kunstig tre med lys som jeg kjøpte til halv pris for noen år siden, men som jeg aldri hadde satt opp. Jeg fikk montert det, og fikk satt det der jeg ville ha det. Jeg fant ut først etterpå at første advent er ikke før neste helg, men det spiller ingen at jeg har litt ekstra lys på ute nå. Jeg har sett at det er flere som har satt på utendørs juletrebelysning lenge før meg, så da er ikke jeg den første her til å gjøre det ;)


Sånn så det ut når jeg satte det opp. Det står på en metallplate og oppå den la jeg flere tunge steiner. Dette står i le, men jeg tror nok at det kunne veltet hvis det kommer mer vind som den vi har hatt i det siste. Så jeg la så mange steiner som det var plass til der, og håper at de er nok til at det ikke velter. 


Det lyste så fint opp der i kroken der når det begynte å bli mørkt.



Pilfink/ Passer montanus. Jeg fylte opp alt av fuglemat i går. I neste uke skal det bli veldig kaldt, og da behøver de mye mat.


Blåmeis / Cyanistes caeruoleus som er veldig glad i det fettet som disse kokosnøttene er fylt med.


Denne sukkulenten måtte bare bli med hjem i går. Jeg er til vanlig ikke glad i kunstig fargede planter, men denne likte jeg siden den var lilla :)


Jeg var egentlig på gartneriet i går for å hente en julestjerne jeg hadde holdt av der. De produserer julestjerner selv fra august. De kjøper stiklinger som de driver frem til vanlig salgsstørrelse. Denne jeg kjøpte er mye større en de vanlige de selger.  Jeg synes at julestjerner er så fine når de er så store.

De får kunstig lys fra kl. 09-17 hver dag for å få frem fargene på de. Julestjerner kalles for kortdagsplanter de kommer i blomst når det er mindre lys ute. Der jeg bodde før hadde jeg en liten plantebod med kunstig lys og som jeg hadde timer på. Jeg prøvde meg bare frem på ti timer med lys, og det fungerte fint. Jeg har planter om å få denne til å overleve frem til neste høst, og så får jeg se om jeg lykkes med det.

God helg / weekend!

34 kommentarer:

  1. Marit, I love your illuminated tree, especially in the evening. It is very convenient for the birds to eat in your “dining room”, well done. My poinsettia also grew until autumn but did not bloom the next year. Good luck with it.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Nadezda. Yes, the birds like my "dining room". Poinsettia can be very difficult to rebloom again.

      Slett
  2. Dear Marit :=)
    It was lovely to "see you" on my blog this morning. :=) Yes, we do get the same birds visiting us, and your feeders are really well stocked with food for the birds. Your tree looks super with the lights aglow. Only one month to go before Christmas, it hardly seems possible, but it is time to decorate a little.That large poinsettia is fabulous. I usually buy them already with red leaves, only because I have never seen one like yours. It's really impressive!
    Great big hugs
    Sonjia

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia :)

      It's always nice to visit your blog. Yes, and that's strange, because you live so far from here. Yes, the time flies very quickly. Thank you. Here they are sold in red, pink, salmon and white colours.
      Many hugs!

      Slett
  3. Hello,
    I like your pretty lights and tree! Your poinsettia is beautiful. The birds are cute, great visitors to your feeders. Take care, have a great day and happy weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. The birds are here all the time. They are very hungry. Take care you too, and enjoy your weekend!

      Slett
  4. Jula varer helt til påske, så hvorfor vente med å sette den i gang. Man kan ikke ta disse datoene så nøye he he . Det blir triveligere ute med litt lys i trærne. Så at de kaller det vinterlys i byene og setter opp halvparten av julepynten før jula.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de sier så, og sent i november er det jo lov :)
      Jeg setter batterilys på trappa i fra begynnelsen av september når det begynner å bli mørkt om kvelden. Vinterlys er jo et fint ord på det når de settes på før jul.

      Slett
  5. Vejret er mørkt nok nu til, at man absolut har glæde af lyskæder, selvom advent først ligger i december. De hvide julestjerner kigger jeg længselsfuldt efter, når jeg går forbi dem; men det bliver ved kigget, for jeg er elendig til at give dem passende med vand og varme og lys.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så mørkt ute nå. Det var bedre når det lå litt snø her, men den er nesten smeltet nå. Det hender en sjelden gang at advendt begynner i november, for det kommer an på hvilken dag julaften er på. Men som regel er det første advent i desember ja. De hvite julestjerner er så fine ja, men en skal ikke gi de for mye vann. Det liker de ikke.

      Slett
  6. Ja sådan et lystræ har vi også der lyser stammerne op i skoven. Lys skal der til. Jeg har det som Marie ingen julestjerner her, de taber bladene.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Lys skal til nå ja, for snart er vi på den mørkeste tiden i året. Ja, de kan være vanskelige å få til å trives.
      Klem

      Slett
  7. Dit lystræ er bare så fint, Marit! Også dine store julestjerner og den lilla sukkulent. Ha' en rigtig god weekend 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ha en riktig god weekend du også 🥰

      Slett
  8. I find your fairy lights tree so beautiful. It brightens up the darkness a bit, doesn't it? Beautiful plant, that poinsettia. I know it can't stand dry air and wants a weekly dip. My mother used to have it in red back in the day.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, it does. November is a dark month here. Yes. Pointsettia is a very beautiful plant. Yes, they can be in many colours now. Red, pink, white, and salmon. I saw many of them yesterday in a nursery.

      Slett
  9. Hej Marit!
    Tyckte jag skrev en kommentar igår, men den försvann. Vet inte om det inte fungerade eller om den hamnade bland skräpposten. Det är så fint med alla ljusträd och ljusslingor i trädgårdarna. Det behövs lite ljus i mörkret. Förr hade jag alltid Julstjärna till Jul, men de håller inte så länge hos mig.
    Trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Hm, så merkelig da, men jeg opplevde akkurat det samme her om dagen på en annen blogg. Kanskje det er et eller annet galt med blogger.
      Ja, vi behøver litt ekstra lys nå i november. Ok. De skal ikke tørke for mye men heller ikke få for mye vann. De kan være litt vanskelige å få til ja.
      God helg.

      Slett
  10. Love the tree! And the birdfeeder looks like a good place to dine :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. The birds eats a lot seeds here every day :)

      Slett
  11. Hello Marit,
    I do love your tree, I enjoy seeing all the pretty lights this holiday season.
    The birds are very happy with the food you provide, especially during the cold winter. They are both beautiful birds. Beautiful plants and flowers! Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a great weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Eileen. It's so dark here without snow, so I love the extra lights outside. I love to feed "my" birds. Thank you for all your kind comments on my blog, and the link up. Take care you too, and have a great weekend!

      Slett
  12. Ja det er dejligt at have lys udenfor når det er så mørkt. Vores lys blev tændt for flere uger siden.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt sikkert at det er. Jeg har hatt batterilys som tenner seg selv på trappen siden slutten av august. Det er godt å ha litt ekstra lys nå.

      Slett
  13. It's never too early for more lights :) . Nice to see the birds at your feeder.

    SvarSlett
  14. Her har vi også sat en del lys op i haven, og vi har har afprøvet det om aftenen, men først i december sætter vi timeren på så vi kan nyde det hver eneste dag. Man skal jo have noget at glæde sig til:-) Julestjerner er flotte planter, men svære at have med at gøre i de varme stuer. Alligevel skal jeg nok have et par stykker snart, og de hvide er dejlige! Lidt julestemning sniger sig ind i denne tid og det er bare hyggeligt!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så hyggelig med lys ute i hagen nå. Det er nettopp det vi skal, og lys på ute er en stor glede her. Jeg misliker dette knugende mørket som alltid er på denne årstiden. Da hjelper det med litt lys på ute.
      Ja, de er ikke av de enkleste plantene å få til å trives inne. Jeg er veldig glad i hvite blomster, og da blir det alltid hvite julestjerner her. Litt julestemning er bare hyggelig nå ja :)

      Hilsen Marit

      Slett
  15. Hei Marit!
    Kjempefint lystre! Ganske vanlig blitt å begynne med lys i november.
    Flotte adventsblomster også!
    Og nydelig kamelia i forrige innlegg. Mine har ikke kommet så langt ennå.
    God søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Edgar!
      Tusen takk. Ja, det har jo blitt det i de siste årene. Den hvite camellia jeg har er nok en av de sortene som blomstrer veldig tidlig. Jeg har aldri hatt noen som har blomstret så tidlig før.
      Ha en fin søndag du også!

      Slett
  16. El árbol está muy bonito, me ha gustado. Besos.

    SvarSlett

På skattejakt i egen hage...

 Nå kommer det opp planter både her og der, og jeg har vanskelig for å henge med. Jeg har fått renset flere bed de siste dagene. Jeg har en ...