onsdag 22. november 2023

Blomstring i kjelleren og bilder fra september...

 Ute regner det, og det er meldt om 5 grader i dag. Usj...Jeg skulle ønske at den lille snøen vi fikk her om dagen ble liggende, men den blir borte nå og det vil bli glatt. Været får en som kjent ikke gjort noe med, men dette regnet som er her nå kunne gjerne vært foruten. 

I kjelleren har den hvite camellia jeg kjøpte i februar allerede begynt å blomstre. Det er bare en blomst foreløbig, men det er morsomt at den allerede nå har startet blomstringen siden den også var i blomst i februar. Jeg har alle mine camellia ute i halvskygge om sommeren. I sommer fikk de nok regn, og det liker de. Hver vinter må de inn i kjelleren, men de klarer seg fint under plantelys i de 7 månedene de bor der. 


Camellia 'Nobilissima'


Denne alpefiolen kjøpte jeg nå nettopp. De blomstrer utrolig mye, og gir mye glede selv om den står i kjelleren :)







Jeg fant noen bilder av klaseormedrue/Cimicifuga som jeg aldri fikk tid til å vise frem når de blomstrer. Bildene er fra begynnelsen av september. Det er lov å drømme seg tilbake til sol og fint vær som det var da. Jeg har disse på tre forskjellige steder i hagen. De som står i full sol får til å blomstre innen det blir frost. De som står litt mer i skyggen rekker som regel ikke det. 

22 kommentarer:

  1. We finally got some rain here, it was needed. Your flowers are beautiful. The Alpine Violet is my favorite. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Rain is absolutely necessary. I'm glad you got some. Thank you.
      Take care you too, and have a wonderful day!

      Slett
  2. Flotte billeder, Marit, og dejligt at se sommer igen. Her er det fuldstændig gråt og med frostvejr i morges. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, det er alltid deilig å se solen på bildene fra i sommer. Det samme her men vi har hatt regn og kraftig vind i dag. Det er ikke så ofte vi har det.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  3. Det er imponerende, så godt dine planter trives i kældermiljøet. Den hvide camellia ligner næsten en rosenknop.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er imponerende at de tåler overgangen fra uteliv til inneliv i 7 måneder. Ja, den kan minne om en rosenknopp.

      Slett
  4. Dejlige billeder af blomster, jeg havde også en camellia, der blomstrede i november, men det har jeg ikke mere, men jeg har en i en krukke, som står med fine blomster.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ok, ja jeg vet at det er flere som blomstrer så tidlig. Den jeg har skal egentlig starte blomstringen i januar. Så bra at du kan dyrke de i en krukke.
      Klem

      Slett
  5. Utroligt hvad du kan få til at blomstre i kælderen Marit. Det ligner jo en blomsterbutik! De gode dage i september er ovre, men godt vi har billederne! Nu skal vi lige igennem en lang vinter...

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Ulla. Ja, det er mye som blomstrer der nå. De gode dagene har vært over her lenge nå, men som du sier så er det godt at vi har bildene ja. Dem har vi nok begge mange av. De forkorter vinteren med mange uker. Ja, det er nettopp det vi skal. Men snart er det anvendt, og da er det "lov" å pynte litt :)

      Hilsen Marit

      Slett
  6. Nei dette været er evig frustrasjon. Det er sjelden slik vi vil ha det :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er helt sant. Vi blir uansett ikke fornøyd :)

      Slett
  7. Your plants are doing remarkably well in the basement conditions.
    Love the camellia.

    Hugs and blessings, Marit

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, they grow very well there.
      Hugs.

      Slett
  8. Hej Marit!
    Dina blommor är helt fantastiska, vilken vacker färg på cyklamen, de är så frodiga och fina båda två. Vacker Camelia, trivs de inte i rumsvärme? Höstsilverax har jag på olika ställen, har flyttat runt. I år hade jag otur med att någon hade bitit av de fina blomsterstjälkarna. Kanske samma marodör som åt upp knopparna på liljorna.
    Dina är riktigt praktfulla.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Den fargen er så fin ja. Nei, Camellia trives ikke i romtemperatur. De bør stå så kaldt som mulig når de står inne. De trives også mye bedre i fuktig luft. Jeg har prøvd å ha de inne i stuen her, men da kaster de både knopper og blader. I år har det vært noen grønne larver som jeg har lest om hos andre, og de har spist både blomster og blader på mange planter. Jeg er glad for at de klarte å blomstre før frosten tok de.
      God helg!

      Slett
  9. Encantada con tus flores, son preciosas. Besos.

    SvarSlett
  10. Underbara bilder! Som vanligt!
    Vinterkram från Titti

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Titti. Vinterklem fra Marit

      Slett

På skattejakt i egen hage...

 Nå kommer det opp planter både her og der, og jeg har vanskelig for å henge med. Jeg har fått renset flere bed de siste dagene. Jeg har en ...