fredag 3. november 2023

Lett blanding...

 På onsdag hadde vi sol, og i går ettermiddag gikk snøværet over til regn. Jeg har satt inn regnmåleren for vinteren, men på en målestasjon som ligger 16 kilometer herfra og i omtrent samme høyde har det kommet 41 mm det siste døgnet. Det stemmer nok bra med det som har  kommet her også, for det har regnet veldig mye i hele natt. Snøen smelter og den regner bort ser det ut som, og det er like greit når det først ble væromslag. 

Som vanlig har jeg vært ute og tatt noen bilder. De fra onsdag kommer først.


Mitt "lille" parasolltre og med snø på toppen i går. Hengealm / Ulmus glabra 'Pendula'. Syrintrærne som ses til venstre hadde fortsatt mange blader da.


Hagedammen som ennå ikke har fått dannet seg is enda. Det ligger en slags issørpe på toppen nå.


Blå himmel, snø og røde lønneblader. Nå har vi hatt snø siden mandag, og det har ikke vært et eneste spor etter rådyr her så langt. Men med så mange blader på trærne antar jeg at de fortsatt har noe å spise på.


Den røde lønnen / Acer palmatum 'Atropurpureum' nederst ved hekken står der som et rødt fyrtårn. 


Hagekatten min holder vakt året rundt :-)
Den har jeg hatt i mange år. Der vi bodde før hadde jeg laget et stort blomsterbed, og da hadde jeg kjøpt denne. Jeg satte det ut i bedet som pynt, men da løp hunden vi hadde da rett ut i bedet for å snuse på den. Han trodde nok det var en ekte katt :-)


Resten av bildene ble tatt i går. De er tatt ut gjennom vinduet, for jeg får ikke listet meg inn på de uten at de flyr avgårde med en gang.


Fuglene er veldig fornøyd med det nye fuglehuset.  Det er bare å lukke opp taket på den ene siden og fylle på mere mat. Det er veldig mange kjøttmeiser / Parus major her.Pilfink/ Passer montanus er det også mange av her. 


Flaggspetten / Dendrocopos major er også her hver dag nå. Dette tror jeg er den som var her forrige vinter også og som var så stor. Den holder nok til rett i nærheten.Blåmeisen / Cyanistes caeruleus er også sulten.
God helg / weekend!

32 kommentarer:

 1. Åh, vilka vackra bilder du bjuder på Marit! De översta med snön, solen och den knallblå himlen får mig att tänka på mars eller april. Trädgårdskatten som sitter i snön och som fått en liten snömössa på sig är väldigt fin. Och jättefina bilder på fåglarna.
  Här är det på väg in ett rejält oväder med regn och hårda vindar. Burr, varken jag eller Lucy längtar ut på promenad.

  Önskar dig en fin fredag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Ja, det var nesten påskestemning her den dagen. Det er nok sikkert det samme forferdelige regnværet som er her også. Jeg ser det kommer inn fra sør i Sverige også. Her har vi ikke noe vind, men det regner veldig mye.

   Ønsker deg også en fin fredag, og god helg!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hello,
  Pretty views of your garden and the snow. I love all the birds at your feeders, they are all great visitors. Take care, have a great day and a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. I love all the visitors too. I like to watch the birds every day. Take care you too, and have a great weekend!

   Slett
 3. That’s an awful lot of moisture in the ground, Marit. It will be sodden. It’s very encouraging to see all the birds in your backyard taking advantage of your kindness, and you are getting a nice variety of species. I tried those balls of suet here and they were an instant success with the birds, but they were an even greater attraction for the squirrels who demolished them before the birds barely had a chance for a snack. My feeders too are very active and it gives us great pleasure and inexpensive entertainment - and it helps the birds too. Joy! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, it's very much moisture we have got the past week. I guess it's about 78 mm with snow and rain so far.
   Thank you. They like my food very much. Yes, the squirrels them too. I had to put a steel wire on the top of the feeder. I have a own squirrel box with food, but it's not enough for them. Yes it's a great joy to watch them all!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Fine billeder af din snedækkede have. Fuglene må være meget glad for den gode madforsyning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det tror jeg at de er, for det ser sånn ut i og med at de er der hele dagen og spiser.

   Slett
 5. Ja det ser jo dejligt ud med billeder med sne, men mon ikke det er rart at slippe af med den igen, godt der ingen rådyrspor er. Jeg glæder mig over, at jeg også har en Acer palmatum 'Atropurpureum', den er godt nok ikke stor endnu, men det kan jo komme.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er pent å se på, men når alt dette regnet kom ka gjerne det hele smelte igjen. Snøen kan vente til jul med å komme. Ja, enn så lenge har jeg ikke sett noen spor, og godt er det. Ja, de er så fine. Den var det første treet jeg plantet her i 2006 når vi flyttet hit. Den ble også flyttet når vi gravde opp i hagen her. Så den er tobust :)
   Ja, din vil helt sikkert vokse seg stor.
   Klem

   Slett
 6. The fluffy snow looks beautiful, especially under blue skies. That's a very cute bird house!

  SvarSlett
 7. Sikke meget sne og regn I har fået, Marit!
  Hvor er det fine billeder af fuglene i din have. Jeg nyder lige som dig at se på fugle og egern. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi fikk tilsammen minst 35 cm med snø på to dager. Nå har snøen blitt veldig bløt. Tusen takk. Ja, det er så hyggelig å se på de. Klem fra Marit 🥰

   Slett
 8. Det er en fin sneparasol. Efter regnvejret har den nok mistet noget af sin “dækkeevne”.
  Jeg kan godt forstå, fuglene holder af det lille røde hus. Det er da yndigt, og smart er det, at du lige kan åbne taget.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den ble egentlig skapt av snøen, men nå har den nok ikke noen dekkeevne mer :)
   Det virker som de liker det ja, og det er så enkelt å fylle på mer mat til de.

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Det er en god omgang nedbør du har fået på det sidste Marit, men det giver flotte billeder når der stadig er farver på planterne, blå himmel og fine hvid sne! Din have præsenterer sig flot her i november, og det er jo intet under at fuglene holder af at komme til din lille 'fugleby' med den store buffet. Dejlige billeder!
  Godt rådyrene holder sig væk efter jeres store arbejde med hegnet!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten ikke til å tro at det kan komme så mye nedbør på så kort tid, Ulla. Tusen takk. Fuglene liker seg i "fuglebyen" ja :)
   De har ikke vært her nei, og jeg håper at det fortsetter.

   Hilsen Marit

   Slett
 10. Snow is not everyone's favourite, but it sure does make some great pictures. Love the birds at the feeder, and the Woodpecker is a delight.

  SvarSlett
  Svar
  1. No, it's not my favorite either, but I know it will come here every winter. Thank you.

   Slett
 11. Hej Marit!
  Så fina bilder, den röda lönnen är helt fantastisk. Fåglarna har kommit tillbaka här också, de är så fina att titta på. Får också ta bilder genom fönstret annars flyger de iväg. Snön är borta hos oss och vi får mycket regn.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusrn takk. Ja, den røde lønnen er så fin, og mange av bladene sitter fortsatt på. Fuglene er så morsomme å følge med på. Ja, det er sånn det er, for fugler forsvinner så fort ved den minste lyd. Snøen her er ikke borte, men den har sunket mye i sammen. Det regner mye her også nå.
   Ha det godt.

   Slett
 12. Det er så trivelig å kunne stå i vinduet og følge med på småfuglene når de spiser. Artig at du har så mange forskjellige. Jeg må nok ta med kamera opp til sønnen min igjen for å se om jeg ser noen nye arter der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så hyggelig å se på de når de spiser, og jeg har også ekorn her som gir mye underholdning. Ja, her er det mange forskjellige fugler.
   Det må du gjøre.

   Slett
 13. Dear Marit :=)
  What lovely pictures of the garden with the snow half covering your garden plants. The red Maple leaves look fabulous and stands out saying "look at me I'm so beautiful" :=)
  and I love your bird house and the photos of the Great tits, and Blue tits at the feeders, and the little brown Finches. Your half covered cat is cute. We have hale stones and gales to contend with, and a forecast of snow on higher ground. I'm staying warm indoors until the weather improves. Keep warm too, and all the best.
  Hugs
  Sonjia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)
   Thank you. Yes, the red maple screems out very loud!
   The weather at your place sounds terrible. Yes, stay safe and stay warm. We have it very warm here in our livingroom.
   All the best to you too, and many hugs.
   Marit

   Slett
 14. I am enchanted by the beautiful snowy views of your garden, Marit.
  I especially love the red maple.

  Hugs and blessings

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Veronica. Yes, the red maple is so beautiful. I love it too.
   Many hugs to you.

   Slett
 15. The birds sure appreciate the feeders in the cold weather. Love the snow pics...we don't see snow now that we live in Florida. Take care and enjoy your walks this week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, the birds love my feeders. They eat a lot these days after the snow came. Thank you. No, I guess it's too warm at your place.
   Take care you too, and enjoy your new week!

   Slett
 16. Me ha encantado ver tantos pájaros en tu jardín, se ven tan lindos con la nieve de fondo. Besos Marit.

  SvarSlett

Innendørs blomstring er gull verdt nå...

 Nå har vi hatt Sibirkulde i over en uke, og det har vært helt nede i - 16 i tre netter på rad. Nå har det begynt å snø litt ute, og det er ...