søndag 2. april 2023

Hjelpsomme venner, og påfyll av camellia...

 I  begynnelsen av februar så jeg en nettbutikk / hagesenter i Stavanger som hadde noen camellia som jeg ikke hadde. Plantesamler som jeg er prøvde jeg å bestille de fra nettbutikken,  og ville selvsagt betale for frakt hit. Men neida, de sendte ikke planter hit av en eller annen grunn :(

De var sikkert redd for at plantene ville fryse på veien hit.

Tilfeldigvis har jeg en venninne som bor i dette området. Hun kjenner en mann i nærheten som også skulle kjøpe camellia til seg selv. Han kjøpte tre planter for meg, og har oppbevart de hos seg selv frem til nå. Min venninne tok de med hit i går siden de har familie bare noen mil unna her. 

Så nå har jeg tre flotte camellia til der nede i kjelleren, men nå har jeg definitivt ikke plass til flere. (Det er helt sant) :-)

De som jeg kjøpte er:

Camellia 'Antipaction'

                'Gay Time'

                'Nobilissima'

Jeg hadde ingen hvite fra før, og den 'Nobillisima' er utrolig vakker. Jeg er så glad i hvite blomster, og det er egentlig merkelig at jeg ikke har noen hvite fra før. Men nå har jeg en om ikke annet :)


Dette er 'C. x williamsii 'Antipaction'

Jeg har moret meg med å ta bilder av nysnøen vi fikk på fredag, og håper at det var siste snøfall på denne siden av St. Hans...


Det var ikke så mye snø som kom på fredag, og på drivhustaket smeltet det fort. I går ble det 6 grader i skyggen, og det var gledelig å se at det ble mye vann ut av det. 


Skjærespor i snøen.


Skjære og ekornspor. 

God påske til de som reiser til fjells for å gå på ski!

Jeg har fått mer enn nok av snø, og venter bare på at den skal smelte. 

21 kommentarer:

 1. Ha ha Marit ... så du har köpt fler kamelior. Grattis till 'Nobilissima'. Den har jag haft i flera år och den är rent vit och väldigt vacker.
  Ja nu vill vi inte ha mer snö. Jag var på trädgårdsmässa i fredags och det var som att förflytta sig in i våren. Så härligt. Idag blåser det en kall nordanvind men det är soligt och fint ute.

  Önskar dig en fin söndag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn ble det bare Anita :-)
   Tusen takk. Ja, den er veldig vakker. Snø vil vi ikke ha mer av nei, for nå er det nok. Det er fint vær her også, men det er en kald vind ja.

   Ønsker deg også en fin søndag!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hej Marit!
  Det är bra att ha goda vänner som hjälper till. Det var riktigt fina kamelior.
  Ja nu hoppas vi att det inte blir mera snö.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det er helt sikkert. Tusen takk.
   Det får vi håpe på ja.
   Ha det godt!

   Slett
 3. Nei og nei Marit, du får det til...hehehe....
  Men du, jeg var en tur på hagesentret igår...skulle bare se noe annet enn gråvær og regn ...
  sånn helt tilfeldig havnet jeg på avdeling med camellia.. gliser
  Der sto det noen nydelige rosa som også hadde røde blomster. Så på sorten...og det var den du har! På etterspørsel fikk jeg vite at de har lett for å mutere til både rødt og hvit og at det t.o.m er ønsket av noen. Så de selger faktisk større planter med 3 farver på samme stamme! Endel dyrere er de i tillegg. Så nå kan du velge om du har vært heldig eller har hatt uflaks hehe
  Fikk også høre at alle som er litt "spraglete" kan ha tendenser til å mutere før eller siden.
  Synes det var litt interessant.
  Og vettu hva??? Jeg kjøpte ingenting igår, bare ruslet rundt og lekte syden rusle tur blandt store sitrontrær, palmer, oliventrær og denslags mens regnet trommet på glasstakene.... tok ikke engang en kaffekopp i bistroen. Synes jeg var flink. Igår! Hehe
  God palmesøndag!
  Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe Anette, ja jeg får det til! :-)
   Helt tilfeldig så havnet du der ja! Takk for info. Da vet jeg det. Heg anser det litt som uflaks, for jeg er mer glad i rosa enn rødt. Men det er meg...
   Det er veldig intressant ja!
   Da var du veldig flink som ikke kjøpte noe.
   Det er et veldig dårlig utvalg av camellia her, og det kommer jo av at de ikke kan dyrkes ute her. Camellia er vanskelig å ha innendørs hvis en ikke har et kjølig sted å ha de.
   Ha en fin palmesøndag du også!

   Hilsen Marit

   Slett
 4. Hello, Marit
  Your new camellia is pretty, I like that color. I hope all your snow is melting now! Happy Easter to you and yours. Take care, have a wonderful week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Thank you. I like the color too. Yes, I hope the snow will melt.
   Happy Easter to you and your family too!
   Take care you too, and have a great week ahead!

   Slett
 5. How could you resist having more Camellias? I mean, what's a girl supposed to do if there's a new variety in town and there is still a few square centimetres of space in the basement. I swear that if you were younger and still having children you would name a daughter, Camellia. Then you would have the best one of all. Surely by now the snow is coming to an end, Marit, and your hands will soon be probing in the dirt. Happy days ahead! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. That's not possible, David, and you know it!
   Yes, that's true. For many years ago I was very fond of Iris. You can guess what my daughters name is... ;-)
   I hope so, because we have a lot of snow here. 30 kilometers from here it is 70 cm snow on flat ground. It's crazy...
   Yes, happy days are ahead!
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 6. To af de nye camelliaer er williamsii hybrider, kan jeg se. Dem kan jeg specielt godt lide, fordi de smider hele blomsten, når de begynder at afblomstre, så man slipper for at skulle rense dem for visne blomster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt riktig, Marie. I ditt klima vil jeg tro at de nesten kunne overlevd ute. Williamsii er blant de mest hardføre har jeg lest. Det med blomstene høres praktisk ut 😊

   Slett
 7. Ja det var et pænt lag sne I igen har fået. Det undrer mig ikke, at du ikke har plads til flere camellia, men det er svært at stå i mod, vi kan desværre ikke have det hele. Jeg er spændt på, hvordan det går med de to, jeg har i garagen.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi får stadig påfyll av snø, men nå håper jeg det er slutt. Nei, du gjør nok ikke det ;-) Det er nettopp sånn det er, men vi kan ikke få alt nei. Det er spennende ja, men hos deg er det vel så varmt at de klarer seg. De bør nok få litt mer lys snart vil jeg tro.
   Klem

   Slett
 8. Så flott å kjenne noen som fikser ting man ikke klarer selv. Jeg synes det er så trivelig å hjelpe når jeg kan, og håper at andre vil bidra litt om de kan hjelpe meg om jeg trenger det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo veldig fint det. Jeg hadde fikset det selv hvis de bare hadde sendt planter hit, men det gjorde de ikke. Ja, det er hyggeli å kunne hjelpe andre.

   Slett
 9. Me alegro por tus nuevas camelias. Felices Pascuas para ti.

  SvarSlett