onsdag 26. april 2023

Et etterlengtet besøk...

 I hele vinter har jeg ventet på en av mine favotittfugler, men neimen om den har villet komme hit før i går! 

Plutselig ser jeg noe guloransje og noe rødt i et tre et godt stykke unna. Jeg finner frem kikkerten, og plutselig ser jeg hva det er. Det er jo Herr og Fru dompap/ Pyrrhula pyrrhula som etterpå lander i hagen. Ikke nok med det, men de har også med seg en annen fugl i følget. Den har jeg kun sett her en gang for flere år siden. Den heter kjernebiter / Coccothrauses coccothrauses. 




Dompaphunnen til venstre er ikke like flott i fargen som hannen, men sånn er det veldig ofte med fugler.




Den ser ut som en veldig myndig fugl!

Fuglesangen er så fin nå og spesielt om kvelden. Det er bare å glede seg over våren som er i annmasj til tross for snø og sludd og masse regn i det  siste. Nå skal det ikke komme mer regn, men bli sol og minusgrader om natten igjen. 

Det er tross alt bedre enn snø... 


Jeg tar med et nytt bilde av ringduene / Calumba palustris. De er et par, og de leter etter mat på bakken hele tiden. De er som renovatører som arbeider i hagen. De spiser opp hvert eneste frø som har falt ned på bakken gjennom vinteren. Jeg har blitt veldig glad i disse store fuglene. For en uke siden så vi et ravnepar / Corvus corax som fløy over hagen her. Det har jeg aldri sett her før, så det er spennende. 

I natt var det minusgrader igjen, og det er sånn det skal holde seg de neste 10 dagene. Ingen varme er på vei, og i går var det så kjølig at jeg fant frem ulltøyet og brant i ovnen igjen. Vinteren som aldri sluttet kan en kalle denne vinteren. Jeg har lest at det er El Niño år i år, og det skal bli veldig varmt mange steder denne sommeren. Det gjenstår å se om vi får den varmen hit...

Likevel skjer det litt i hagen :-)







Ha en fin dag!

34 kommentarer:

  1. Hello,
    Pretty birds, I would like to see them in the wild too. Your flowers are all so pretty. We have been getting warnings of frost, just when the trees are blooming and the flowers are blooming. I hope your weather improves soon. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Yes, I think you would have liked to see them in the wild. I hope your weather improves too. It's a crazy weather right now. Take care you too, and have a great day!

      Slett
  2. Det kunne se ud, som om kernebideren er gode venner med dompapparret. Det er da sjovt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det så sånn ut. De kom i sammen og forsvant i sammen. Ja, det er virkelig morsomt.

      Slett
  3. Winter has been unkind, Marit, and continues to be so unfortunately, but how fortunate you are to receive visits from these wonderful birds. They are both very exciting species and the fact that you have them right where you live must be a source of great satisfaction. Now, I hope that the days will get warmer, the flowers will do well, the birds will serenade you and the deer and the mice will behave. And perhaps the Lynx will do his job too. You deserve for all these wishes to come true. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes David, this winter has been horrible and it's not over yet. I was very happy when I saw them yesterday.
      I hope so! Maybe after ten days or so. I hope the Lynx are well fed. Thank you so much. You are very kind.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  4. The hawfinch (Coccothraustes coccothraustes) is a wonderful bird. It has been many years since one has been in our yard. The Eurasian bullfinch (Pyrrhula pyrrhula) has an absolutely lovely voice. There are a lot of them in the yard. It's wonderful when it's spring,-))

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's a very beautiful bird. I have not seen it for many years either. The bullfinch have not been here this winter. Then you are lucky! Yes finally it's spring at last :-)

      Slett
  5. Så dejligt at du har besøg af dompap og kernebider, Marit! Vi har dem også her. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så deilig Gitte! Du har jo så mange fugler hos deg, men jeg er veldig glad for at noen finner veien hit også.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  6. Fine fugle du har haft besøg af. Vi har også duer her, de spiser det nysåede korn på bondens mark, det er han nok ikke glad for.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, nå har det vært mange fine fugler her. Bonden er nok ikke glad for det nei. Det samme skjer her også når åkrene er nysådde.
      Klem

      Slett
  7. Kjernebiter har jeg aldri sett i naturen. Det er spennende med alt som man ser sjelden, eller aldri har sett tidligere.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har kun sett den to ganger her, så den må være ganske sjelden her på Østlandet. Ja, det er så spennende å se nye fugler og dyr.

      Slett
  8. Ya están asomando las flores en tu jardín, me encantan. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, finally the small flowers bloom here. Thank you, Teresa.
      Many hugs.

      Slett
  9. Hej Marit!
    Så härligt med besök av Domherrarna och Stenknäcken. Har haft Stenknäcken på besök men det är sällan man ser den. Känns som att det har varit många olika arter i år. Är speciellt glad för att Domherrarna har besökt oss flera gånger under vintern. Du har mycket fint som blommar hos dig , här har våren tagit paus och det är kallt, men solen tittar fram igen, så jag hoppas att det blir varmt igen.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det var så herlig at de endelig kom på besøk her. Den er en sjelden fugl ja. Det synes jeg også at det har vært. Jeg har kun sett de en gang, men håper jo nå å få sett de flere ganger. Tusen takk. Det har våren gjort her også, for det er minusgrader om natten og en iskald vind akkurat nå. Varmen lar vente på seg.
      Ha det godt.

      Slett
  10. Dear Marit :=)
    I'm very late in visiting because my Grandson is still staying with me since Easter, and I'm finding it difficult to catch up with my visiting, but I'm well Marit, just more tired than usual, but thank you for asking. Your post is so beautiful, the birds are a treat to see. The male Bullfinch is very colourful, and it's a bird I never see in my garden.What pretty flowers are blooming in your garden in spite of the cold they are resisting the low temperatures to show off their beauty. I hope your weather improves after the predicted cold spell. it's time now for some warm weather that you deserve after such a long dreary winter.
    Warm hugs and my best wishes.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia :)

      Please don't think about it, and write when you can. That's good to know that you are well. I'm sure your grandson likes to visit you.
      Thank you. We have many of the similar birds in our gardens, but not the Bullfinch. I guess it prefer a cold climate.
      Yes, the flowers tolerates very low temperatures, and it's amazing to see them. The temperatures is still very cold at night. In the daytime it's about 10 degrees. The air is so chilly, and I'm still wearing wool sweaters. I hope your weather is much warmer :)

      Warm hugs and best wishes to you too!

      Slett
  11. Flotte billeder du har fået af både dompap og kernebider! Tillykke med det meget fine besøg Marit, du har virkelig ventet længe. Godt du er glad for duerne! Her er der så mange af dem at det er svært at så noget i jorden uden at de æder det hele, for de er virkelig dygtige til at finde alt spiseligt! Spirer æder de også, for de går ind for en varieret kost:-)

    Nu må vinteren godt slutte!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, jeg har ventet og ventet, og endelig kom både den ene og andre av de. Det er kun to duer i hagen her, og det går helt fint, men jeg forstår at blir det mange av de blir de nok en plage. Variert kost er nok fornuftig for både duer og mennesker :-)

      Ja, nå er jeg så lei av denne vintervåren! Det vi behøver nå er varme, men den har kun vært innom og reist igjen :-(
      Hilsen Marit

      Slett
  12. De er så vakre, bildene du tok av dompappen, kjære Marit. Det er en glede å høre fuglene synge nå, spesielt i skogen.
    Det er kjølig her også, bortsett fra forrige helg, som var strålende varmt vårvær.
    Jeg er glad for regnet, men det gjør alt grønt og blomstrende... forhåpentligvis blir det varmere snart... for da eksploderer naturen i sin vakreste prakt.
    Mange hilsener til deg og klem. Viola

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, kjære Viola! Ja, det er så fint å høre på de nå.
      Det er så kjølig her også nå, men det var jo så deilig i forrige uke med varnt vær her. Regnet er bra, men nå behøver vi varme. Det får vi håpe på!
      Mange hilsener og klem til deg også Viola!

      Slett
  13. Grattis till fint fågelbesök Marit! Domherre och stenknäck heter dom hos oss. Dom kom nog för att tacka för all mat du bjudit på och för att visa upp sina vackra fjäderdräkter. Fina bilder blev det. Ringduvorna går här hos oss också och letar mat på marken.
    Vackra blommor också. Även här har det varit minusgrader och det har till och med kommit några snöflingor. Vinden är väldigt kylig och jag har tjocka dubbla tröjor och vinterjacka när jag går ut på promenad men fryser ändå.

    Önskar dig en fortsatt fin torsdag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita! Ja, vi har ulike navn på de, men fuglene er de samme :-)
      Ja, de leter etter mat hele tiden her også, men de rydder også opp etter all fuglematen som var sølt ut etter vinteren. De er faktisk gode på det ;-)
      Snøfiller og iskaldt vær har det vært og er fortsatt. - 1 i natt, og i natt skal det bli enda kaldere. Ja, en må kle seg godt nå, for vinden er iskald!

      Ønsker deg også en fortsatt fin torsdag!
      Klem, Marit

      Slett
  14. Love the beautiful birds and flowers, Marit.
    How wonderful to have those birds visiting you.

    Hugs and blessings

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Veronica. Yes, I'm very happy about their visit.

      Many hugs.

      Slett
  15. What colorful birds. It looks like the male and female are both quite colorful. Nice to see your early blooms too!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are very colorful. Thank you!

      Slett
  16. Lovely flowers, but I really like the Hawfinch and Bullfinch.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, I guessed you liked them.

      Slett
  17. The birds are quite lovely and the flowers are stunning. I hope the weather improves for you soon.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, I hope it changes very soon.

      Slett

Shopping våren 2024...

 Dette innlegget var egentlig tenkt som et  "note to self", men så ble det til et innlegg likevel. Det ble etterhvert også til et ...