tirsdag 4. april 2023

Store kontraster, og flere vårtegn...

Sånn er det i grunnen hver vår her, for det er stor forskjell i hagen på hvor det er lite/mye snø når det begynner å smelte. Jeg tok på meg lange gummistøvler og krøp gjennom et stort hull i thujahekken som rådyrene har laget. Da slapp jeg å vasse i 50 cm med snø før jeg kom frem til det stedet jeg ville undersøke. Aldri så galt at det ikke er godt for noe...

Det jeg skulle undersøke var jo om det var kommet frem noen blomster,  og det hadde så vidt kommet frem et...

Nemlig mine Helleborus thibetanus. Den ene blomsten har fått frostskader for den har blitt brun.

Det er i grunnen ikke rart i det hele tatt, for det har vært veldig kaldt om nettene i lang tid. Senest natt til i går var det -8 grader her, og vi er tross alt i april nå...

Likevel skal vi bare tilbake til 2018 for å finne en like kald mars måned leste jeg i går. Vi glemmer veldig lett hvordan det var :)


Dette er et bilde fra 22. mars i fjor av de samme blomstene, og de var helt klart kommet mye lengre frem da. Ikke hadde de frostskader heller.


Et "nytt" vårtegn her. Dette er fra min "lille skog". Over stien der henger det mange store greiner, og der har det åpenbart ikke kommet så mye snø der siden det er helt bart akkurat der. Der hvor det ses mange bambuspinner er der hvor jeg plantet alle mine små alpefioler i fjor høst. Det er nok lenge til de kommer frem. 
Øverst på bildet ses snøen som ligger i resten av hagen. På neste bilde ses snøen enda bedre.


Nok av snø ja... Her har rådyrene hatt en fast rute i hele vinter. 


Forstørret bilde. "Noen" har lagt igjen visittkortene sine...
De har ikke bare beskåret rosene mine, men de har gjødslet her også... ;-)

Jeg må innrømme at jeg foretrekker å gjøre jobben selv.

I går så jeg mange bokfinker /  Fringilla coelebs, og i dag tidlig så jeg nok et vårtegn.


Ringdue / Columba palumbus. De pleier alltid å komme på denne tiden, men i fjor når de kom var det ikke nesten ikke noe snø her. De må jo få sjokk stakkars som møter all denne snøen. Uansett er de to første jeg så i dag et fint vårtegn.  Bare for å ikke gi meg for mange forhåpninger om vår er det meldt om snø på torsdag...

Jeg vet at det går rette veien totalt sett, men det går så utrolig sakte :-(

22 kommentarer:

  1. Ja-ja-da! I det mindste er din tibetanske på vej og du kan se toppen af bambuspindene:-) Hvad skal man snart sige Marit... Hold ud - og hav en god påske!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går ikke akkurat hurtig fremover med snøsmeltingen, men de små vårtegnene er jo der nå. Nei, hva skal man si Ulla...
      Det gjelder å holde motet oppe.
      God påske til deg også!

      Hilsen Marit

      Slett
  2. Hi Marit!
    You have snow in spring! I hope the good weather arrives for your plants.
    Have a happy week!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Tania!
      Yes, I still have a lot of snow here. The winter will not end this year. Thank you.
      Have happy weeks you too!
      Hugs!

      Slett
  3. Hej Marit!
    Några soliga varma dagar så smälter snön bort. Vi har också haft en hel hop med Bofinkar på besök.
    Såg några helleborus i blom igår, borde rensa bort löv så de syns bättre, men väntar lite till.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Vi har hatt sol i flere dager, men det er altfor kaldt om natten. Ja, nå har bokfinkene kommet. Det kan nok være smart å vente litt til ja.
      Ha det godt.

      Slett
  4. Det begynner å våres her også, men det er stort sett i solhellinga. I går var jeg på tur på skaran, det er også et vårtegn. At man kan gå hvor man vil oppe på snøen uten å falle gjennom. Brått blir snøen så råtten at den ikke bærer noen ting, og da er det vår.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, i solhellingene smelter det mye nå, men det er stort sett bare der. Det gjorde jeg også her om dagen, og det gikk helt fint. Så lenge det er så kaldt om natten er det hold i skaren. Når råtten snø bare faller i sammen, og da er det vår ja.

      Slett
  5. Jag håller med dig i år får vi verkligen längta extra länge på våren.Det är härligt med fåglar som återkommer varje vår de påminner oss om att den är på väg ändå.Ha det gott och önskar dig en glad påsk/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det virker som det tar veldig lang tid i år. Fuglene vet at det snart blir vår, og det er jo noe å trøste seg med når vinteren virker evig.
      Ha det godt, og god påske!

      Slett
  6. Poor, Marit, and I mean it. It is such a miserable experience for a gardener to have to put up with temperatures like this, especially the bitter cold overnight readings. It is tough to get rid of snow under such conditions. I have to say that we have turned the corner here. Yesterday it was eleven degrees and I saw the first crocuses in a neighbour's garden. If I could share with you I would. Why don't you get on a plane. i will pick you up at the airport and you can play in my backyard for a week or two and by the time you go back home good weather will greet you in Norway. I promise to take good care of you while you are here and introduce you to the crows. What could be better than that? Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you for your compassion, David. It's so frustrating to look at this huge amount of snow here, and we are getting more of it on Thursday. Winter depression is not usual in April... ;-)
      It sounds tempting to get on a plane to Canada, but I'll probably have to stay at home. I have three rooms in the basement with many plants, and I have to look after them. Thanks for the offer, David. I would have liked to meet the crows.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  7. Hello Marit,
    Sorry about the frost damage. Surely seeing the pretty Helleborus are a sign of spring. They are pretty blooms. I rarely see the deer here, I think our neighbors dog spooks the deer away. Wishing you some warm sunny weather to melt all that snow. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, they are a clear sign of spring. Thank you. Then you are lucky. My neigbour have a big dog, but it don't scare the deers away.
      I hope the warm weather will come soon!
      Take care you too, and have a great day!

      Slett
  8. Deseo que pronto te llegue la primavera, aquí tenemos un sol espléndido. Un abrazo.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I hope it too. You are lucky who have warm weather.
      A kiss.

      Slett
  9. Hi Marit
    Wonderful photos.
    Although you still have so much snow, Spring is beginning to show that it is almost here.
    Have a great Week

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Maria

      Thank you. Yes, I still have a lot of snow here. I'm not happy at all, but I can't change the weather. You are so lucky!
      Have a great week you too!

      Slett
  10. Små vårtecken betyder så mycket. Väntan har varit lång, men nu händer det fort.
    Ha det gott!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det gjør de, og denne vinteren har vært så lang.
      Det håper jeg på.
      Ha det godt!

      Slett

Shopping våren 2024...

 Dette innlegget var egentlig tenkt som et  "note to self", men så ble det til et innlegg likevel. Det ble etterhvert også til et ...