fredag 31. mars 2023

Camellia som skiftet farge...

 Noen ganger skifter planter farge tilbake til sin "opprinnelige" farge. Det har skjedd med begge mine to camellia som jeg kjøpte i fjor. De heter 'Bonomiana' og så sånn ut når jeg kjøpte de.Lyserosa vil jeg beskrive fargen som de hadde i fjor.Sånn ser de ut nå. Ikke helt den fargen jeg håpet på, men jeg får være glad for at de lever og blomstrer. Hvorfor de plutselig skifter tilbake til en helt annen farge vet jeg ikke, men det må være at fargen / krysningen ikke er stabil.


Lys lilla pasjonsblomst som blomstrer i kjelleren nå. Den blir mørkere i fargen når den en gang kommer ut av kjelleren og ut i solen.


Mine nye hagevenner er her hver dag nå. Jeg synes at svarttrosten / Turdus merula er en veldig vakker fugl, og jeg hygger meg med besøket av dem.

God helg / weekend!

46 kommentarer:

 1. Posjonsblomsten er nydelig. Tror ikke jeg har sett en sånn i virkeligheten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Den skal bli mye mørkere, en jeg liker den veldig godt med den fargen den har nå. Jeg kjøpte den på Hageland her for to år siden.

   Slett
 2. Hello,
  It is strange the Camellia went from a pretty pink to a red color. I like the first two pink camellia images. The Purple Passionflower is lovely. Cute capture of your Blackbird. It is a beautiful bird. Take care, enjoy your day and happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, it's very strange. Thank you. Yes, the Blackbird is very pretty.
   Take care you too, and enjoy your weekend!

   Slett
 3. There are always surprises in store, Marit. Even people change colour. One day a woman has grey hair and the next day it is purple streaked with green. Turdus merula has come to bring joy to you despite the mountains of snow you still have to endure. If it sings you will be in heaven! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, I have heard about hair that can change color. Haha, I don't like purple or green hair. I prefer my gray hair and I like that it's trendy right now. Yes, it sings so beautiful, and I love this Blackbird. The snow will last for a long time, and I hate it. But in the end it will melt. I hope it will be gone in the end of April...
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
  2. Dear Marit :=)
   It is very strange that the Camellia changed colour, but both looks are beautiful. I have one very similar to yours bought at a nursery, and half is streaked, and the other half is just pink. Is the red one, the same Camellia? The Passion flower is a lovely climber, I once had one the same colour as yours, but the crucifixion cross was more prominent in the one I had. I'm glad you see the blackbird, it is a lovely bird and it's song is delightful.
   Warm Hugs and my best wishes.

   Slett
  3. Dear Sonija :)
   Yes, it's very strange. Yes, it's the same camellia. I have read about that other people have experienced the same change in color.
   The passion flower are beautiful, and I have one who is white too.
   I like them very much.
   Yes, the blackbird is here every day, and it's a lovely singer in the garden. Last year it was nine of them here at one time.
   Happy weekend, and warm hugs!

   Slett
 4. Den passifloraen din er så vakker! Jeg har "bare" den vanlige, hvitt og blått, som jeg klarte for andre gang å holde liv i over vinteren ;-)
  Nydelig kamelia også...fortsetter du å vise bilder så kan jeg ikke garantere for at jeg spanderer et eksemplar på meg snart hehe... Vi hadde planer om å dra til Lugano imorra og jeg hadde gledet meg så til å nyte synet av mange digre kamelia i allslags farver langs promenaden der, men vi ombestemte oss siden været der er nesten like bedr.... som her;-) Greit å være hjemme i slikt vær, lukke døra, fyre i ovn og strikke hehe. Og SÅ slipper jeg å dra med meg hele 10 bittesmå blodbeger spirer som endelig har kommet opp av 13 frø. Andre forsøk...og jeg er sååå glad! Håper jeg får dem opp til store planter etterhvert.
  God helg fra Annette
  .

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den hvite og blå er også veldig fin. Jeg har en som en helt hvit også. Så bra da! Bare de får vann og ikke står for varmt er de ikke så vanskelige å få til å overleve. Da må jeg nok slutte å vise bilder av camellia ja :)
   Så synd da. Jeg tror jeg har sett en film på youtube om det stedet du nevner. Der er camellia som store trær. Her kom det snø igjen i går, og jeg gir snart opp hele været.
   Så morsomt da! Ja, da må du passe på de nå som du endelig har fått de til å spire. Lykke til med de!

   God helg!

   Slett
 5. Ups rød ja det er ikke lige sagen for os to. ;)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er helt sikkert at den fargen julerød er ikke min favoritt og ikke din heller ;-)
   Klem

   Slett
 6. Den lyserøde camellia er så fin, det er lidt ærgerligt, den skiftede farve. Røde blomster kan godt være vanskelige at sætte sammen med blomster i andre farver.
  Solsorten glæder sig vist ligeså meget til sneen smelter, som du gør.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er veldig fin, og det var ergerlig ja at de skiftet farge. Det er helt sant. Ja, det tror jeg nok at den også gjør :-)

   Hilsen Marit

   Slett
 7. Sådan et farveskift har jeg dog aldrig set. Ærgerligt for dig, der ikke er forelsket i røde blomster

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er nok ikke helt vanlig, men jeg har lest om at andre har opplevd det samme. Ja, det er veldig ergerlig ;-)

   Slett
 8. Jeg har som før nævnt primula'er som har skiftet farve, men jeg ville blive sur hvis en navnesort af en dyr plante skiftede farve, for det synes jeg ikke man kan være tilfreds med. Engang hørte jeg om planter der bliver behandlet/bestrålet for at få en bestemt blomsterfarve, og de går tilbage til den oprindelige kulør når virkningen ophører, men det er ikke ok at sælge dem under et navn som ikke holder.
  Godt du har din solsort at glæde dig over!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, heg er også sur på grunn av det, men jeg får ikke gjort noe med det. Det er et år siden jeg kjøpte de. Nei, det er ikke ok.
   Ja, den gleder jeg meg veldig over, for den er det eneste vårtegnet som er her akkurat nå.

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Hello, Marit,
  Your flowers are all beautiful, a lovely sight. The spring blossoms are beautiful to see, along with the spring birds. Your blackbird is a lovely garden visitor. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, the Blackbird is a lovely sign of spring despite all the snow we still have here. Thank you for the linkup.
   Take care you too, and have a great weekend!

   Slett
 10. Hej Marit!
  Så otroligt fina dina kamelior är. Passionsblomman är riktigt fin och färgen är vacker. Koltrasten är så trevlig och sjunger fint. Såg både den och domherrar från växthuset. De kommer och skall äta av fröna.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, fargen på pasjonsblomsten er så fin nå selv om den blir mørkere. Ja, den synger veldig fint.
   Ha det godt.

   Slett
 11. Ja det er synd at dine fine lyse blomster bliver mørke røde. Det var en drastisk ændring. Rart at se solsorten i din have - et godt forårstegn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er synd, for jeg likte de veldig godt sånn som de var. Det var så jeg nesten ikke trodde mine egne øyne. Ja, ikke sant, og i dag så jeg 7 stykker. Det er et godt vårtegn ja!

   Slett
 12. I didn't know they could change colors. We have a red one but I wish it was a deeper red. Love the bloom on the passionflower....how exquisite!

  SvarSlett
  Svar
  1. I didn't know it either. I wish mine could change back to pink again. Thank you.

   Slett
 13. Men så konstigt. Det har jag aldrig varit med om när det gäller kamelia. Däremot har hibiskus skiftat färg. En vit blev plötsligt röd. Och så är det väl. Helt plötsligt tar något av anlagen från föräldrarna eller förfäderna över. Men som du säger, vi får vara glada att dom är livskraftiga och blommar för oss. Och passionsblomman är ljuvlig!

  Önskar dig en fin lördag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig merkelig at de kan endre seg sånn. Det må jo være noe lignende som skjer med min camellia også. Ja, det er nok en av foreldrene som slår tilbake :)
   Ja, jeg er glad for at de blomstrer selv om rødt aldri har vært min favorittfarge ;)
   Tusen takk.

   Ønsker deg en god helg!
   Klem, Marit

   Slett
 14. Så mye snø med deg kjære Marit... and trives den tjukke svarttrosten godt med deg :-) Deilig bildet.
  Pasjonsblomsten har virkelig vakre blomster... Jeg har aldri hørt om kameliaen som skifter blomstene sine. Men de doble blomstene er vakre, så du blir nysgjerrig på å se hva som skjer videre med denne planten, Marit.
  En glad hilsen til deg. Ha en fin helg. Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja kjære Viola, her er det fortsatt veldig mye snø. Svartrosten trives veldig godt her, for den får så mye fuglemat av meg :-)
   Pasjonsblomster er vakre ja. Det er merkelig at de kan skifte farge, og jeg har ikke opplevd det før. Det blir spennende å se hva som skjer ja.
   God helg kjære Viola!

   Slett
 15. Mis plantas es raro que cambien de color, pero todas se ven bonitas. Un abrazo.

  SvarSlett
 16. Tråkigt med kamelian även om jag tycker den röda är också är vacker. Gissar att de gör som hostorna - sportar. Är alla knoppar röda eller är det någon enstaka gren? Klipp bort den då.

  Koltrasten är en jättefinf fågel och den har en underbar sång. Jag har lärt mig 4-5 nya fågelsorter i veckan sen jag satte upp en ny fågelmatare.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjedelig, men det får bare være. Det er nok som hosta ja. Det virker som alle er røde.

   Ja, jeg er så glad i den fuglen, og sangen er helt nydelig. Så bra da!
   Det er så hyggelig å mate fuglene.

   Klem, Marit

   Slett
 17. Vackra kamelior och fin passionsblomma. Älskar kamelia.
  Underbart väder här idag, liksom i går.
  Trevlig söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk.
   Her er det også veldig fint vær i dag.
   God søndag!

   Slett
 18. Mooie fotos van de bloemen Marit, wij hebben ook veel merels in de tuin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Caroline. I guess they are in many gardens right now.

   Slett
 19. De i Stavanger har en orkide som jeg har ønsket meg i flere tiår også, men det nytter ikke å sende i vinterkulda. Så fin pasjonsblomst! Hva gjør du med dem om vinteren?

  SvarSlett
  Svar

  1. Dette er nok noen andre, men jeg tror at jeg vet hvem du mener. Er det Solheim / Spanne gartneri du tenker på? De sender orkidéer om vinteren også tror jeg med noe som heter heat pack som avgir varme i 24 timer eller noe sånt. De har vært varme når jeg har fått mine planter. Tusen takk.
   Jeg oppbevarer de i kjelleren. Lyst og kjølig. Jeg har to forskjellige, og den ene har jeg overvintret tre ganger. De vil bare ikke ha det for varmt.

   Slett
  2. Unnskyld at jeg spør så mye, men hvor kaldt blir det i kjelleren din? Jeg har vært litt plaget med å få pasjonsblomst til å overvintre før. De blir gule og mister alle bladene. Tror det har blitt for varmt. Og ja, det var de jeg tenkte på. :)

   Slett
  3. Bare spør i vei! :) I kjelleren min er det mellom 13-15 grader, men jeg har hatt på lys så det kan jo også hjelpe.
   Ok. Det var det jeg trodde. Hvis du bestiller med heatpack så tror jeg at din orkide kommer trygt frem uten å fryse :)

   Slett
 20. Hei Marit.
  Kameliaene ser uansett veldig eksotiske ut, men jeg skjønner at det ikke var fargen du ønsket deg. Og den fine passionblomsten da!!
  Her regner det og snøen smelter. Kunne ikke fått et bedre påskevær for en hagegal som bare vil ha vår🐣🐣. God påske,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena!
   Ja, de er flotte uansett farge, men de var rosa i fjor. Tusen takk. Ja, den er veldig fin :-)
   Her snør det igjen, men i neste uke skal det bare regne. Det er et helt supert vær ja, for da smelter det!
   God påske til deg også!
   🐤🐥🐣

   Slett