onsdag 29. mars 2023

Spor i snøen, og noe å trøste seg med...

 I går i nysnøen så jeg noen morsomme spor. Jeg tror det er fra en skjære/ skate/ magpie. Det er bare de som spankulerer i gården her og lager så store spor. 


Er de ikke fine? 


Natt til tirsdag var det igjen så iskaldt her, og det var meldt om - 11 om natten. Jeg tok ikke sjansen på at min bonsai fra i fjor skulle fryse. Den har på grunn av varmen som det  har vært i drivhuset fått foldet ut alle bladene sine. Det ville ha vært så trist hvis bladene hadde blitt ødelagt nå. Så den fikk stå i gangen i går natt. Det ble hele - 10, 5 grad. I går på ettermiddag kom det en varm vind og temperaturen ble plutselig på hele 7,9 grader. Det er mange grader opp fra -10,5  :)

Det er mange måter en kan trøste seg på. En av dem er å lese bloggen min fra mars 2018. Det var en vinter med enda mer snø enn det vi har nå. Jeg leser i bloggen fra 14. mars 2018 at vi har snødybde på 112 cm. Da er det vi har nå lite i forhold til i 2018.

Likevel er det best å finne frem flere trøstebilder fra i sommer. Disse er tatt i juli. Et stort arkiv med bilder er ikke det verste å ha akkurat nå. 


Grunnen til at jeg driver med utstrakt trøst til meg selv er dette bildet som er tatt nettopp nå. Nye 5 cm med snø har kommet i natt. 
Et bilde sier mer enn tusen ord, og akkurat nå så blir ord overflødige.

36 kommentarer:

 1. Hej Marit,

  Tänker på alla handelsträdgårdar som säkert planerat att få hem varor från sydligare trakter i början av april för att vara redo för alla trädgårdstörstande kunder när jag ser din lönn. Förhoppningsvis kan de skjuta upp leveranserna om vintervädret fortsätter för även här är det vinter igen med snö och många minusgrader på nätterna.
  Härligt att ha en bildskatt att titta igenom när våren inte behagar komma och också skönt att inse att det varit så här förut :) Det kommer en vår i år också, var så säker! Jag roar mig med att sitta vid köksbordet och dela på mina dahlior och samtidigt titta ut på fåglarna som tar för sig av fågelmaten. Inte mycket annat att göra.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, det gjør jeg også, og vi har et gartneri/ hagesenter her som jeg vil tro venter mer på våren enn meg ;)
   Jeg vet ikke om de kan utsette leveringen av planter, men det håper jeg jo at de kan. F.eks. lønner fra Nederland kan jo ikke settes ut når de har fått blader, for da vil de jo fryse.
   Tenk at det har kommet snø hos deg også. Ja, kulden om natten fortsetter her også, og det er meldt om kaldt vær i hele 10 dager fremover om batter. Dog litt varmere om dagen.
   Ja, våren kommer nok i slutten av april eller noe sånt :)
   Ja, det har vært sånn mange ganger tidligere ja, og det blir nok sånn i fremtiden også. Jeg har fått mange stauder og dahlia i pisten i går, og jeg har plantet stauder nå i dag. Dahlia må bare vente. Det er hemt sant, for det er ikke annet å gjøre enn å vente som du sier :)

   Ha det godt! Hilsen Marit

   Slett
 2. Hej Marit!
  Nu räcker det med snön, vi har ett riktigt oväder just nu. Ser hellre på dina fina bilder på alla vackra blommor och växter.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, ikke sant. Det synes jeg også. Tusen takk. Ja, vi får gjøre noe annet enn å se ut og tenke på snøen.
   Ha det godt!

   Slett
 3. God formiddag Marit, ja vi venter og venter og selv om det er stor forskjell på naturen hos deg og meg så ønsker vi det var mere vår! Her snødde det iforgårs men forsvant like fort heldigvis og rimfrosten fra natta holdt seg til langt utover dagen igår. Idag er det varslet 14 varme og regn!!! Imorra likeså og til helgen suser temperaturen ned i kjelleren igjen...wræææl... Bare på trass har jeg kjøpt flere små påsketider, stemorsblomster og litt til som jeg skal plante i noen kasser og krukker IDAG! Hehe får heller legge over litt veies når det kommer som verst igjen...;-)
  Ha en fin dag, hilsen Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. God formiddag, Anette!

   Ja, du bor nok i et mildere klima enn her, men det er jo kaldt langt nedover i Europa nå. Det blir en sen vår mange steder. 14 grader! Wow, det er jo veldig varmt. Her blir det av og på vær med iskaldt om natten og ca.7 grader om dagen.
   Jeg tør ikke å sette ut noe som helst når det er meldt om -7 om natten fremover. Heldige deg som kan plante ut alt nå!
   Ha en fin dag du også!

   Slett
 4. Det var vist autokorrekturen som ikke var på min side...kan da ikke kjøpe påsketider??? Makan:-) det skulleulle da stå påskeliljer! De små tete a tete som jeg er så glad i...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja sånn kan det gå :)
   De små påskeliljene er veldig søte, og se selges i bøtter og spann nå til påske. De trives dessverre ikke så godt her uten veldig god drenering. Tror de er litt sarte i forhold til mitt kalde klima.

   Slett
 5. Uff ja denne våren i år er litt seig på å komme skikkelig igang. Men neste uke er det påske, da er det håp om skikkelig vårstemning, I natt kom det litt snø hos meg, og mer skal det komme går det rykter om.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i år er våren seig, og den vil liksom ikke komme i gang. Ja, det er lov å håpe på litt varmere vær da. Det skal komme mer snø i morgen her også ja.

   Slett
 6. I am going to check through the latest items in the news to see what bad happenings have been taking place in your country, Marit, for I am quite sure that Norwegians must have been quite wicked of late to deserve all this snow. But take heart, it will be over by July, and not everyone has a bonsai in the hall! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, please do David. Something must be very wrong with the weather over here. I think all of Scandinavia has been bad because I'm not the only one with this terrible weather.
   Yes, I's sure the snow has melted in July ;)
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 7. Funny tracks;-) Do you have rabbits as a nuisance in your garden?

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are funny :)
   No, not around here, but they have grown in numbers many places.

   Slett
 8. Demasiado frío Marit, hoy aquí hace bastante calor y eso no es normal. Yo estoy plantando gladiolos y quitando hierba que crece muy rápido. Abrazos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's too cold here for me too. I'm very tired of this winter. Gladiolus are very pretty flowers. Hugs.

   Slett
 9. Smukt er det unægteligt, det sidste billede, og vel samtidig udtryk for frustration. Bloggen fungerer mange gange som en ekstern hukommelse for mig. Det er helt utroli5, hvor hurtigt man glemmer ting og sager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er pent med nysnø, men nå holder det med vinter her. Jeg bruker bloggen til det også, for som du sier så glemmer en ting og hendelser veldig hurtig.

   Slett
 10. Ja godt vi har arkivbilleder at trøste os med. Jeg kunne godt huske, at der har været andre marts måneder, hvor du har haft mere grund til at være træt af det hele. Hos dig er det vist svært at undgå sne i marts, men det har været værre. Sidste år købte jeg acer og plantede ud, det var ikke godt, heldigvis kom de sig, en af dem kom med her til Fyn.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er en god trøst nå. Det er helt sikkert, og det var som nevnt i 2018 at vi hadde veldig mye snø. Det ble vår det året også, men da var den sen. Lønner tar lett skade på bladene hvis det blir frost. Godt at du fikk med deg noen lønner da.
   Klem

   Slett
 11. Skatans spår i snön är väldigt fina.
  Här snöade det hela dagen igår och idag kollade jag på en långtidsprognos och det var inte roligt. Det skulle inte bli varmare förrän i andra halvan av april och då bara tillfälligt för lagom till 1 maj skulle det bli kallt igen. Nu hoppas jag bara att prognosen är fel ... Jag minns hur det var hos dig 2018, kommer ihåg bilderna du visade.

  Just nu känns det avlägset med alla blommor men vi vet ju att dom kommer och att njuta av dina fina bilder känns härligt. Vilken härlig färginjektion du bjuder på Marit!

  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Vi hadde det snøværet natt til i går, og om bare noen timer skal det begynne å snø igjen her. Denne vinteren ser ut til å bli veldig lang. Jeg liker ikke det du forteller om langtidsprognosen, for jeg frykter at det stemmer.

   Ja, i 2018 var en snørik vinter, men da hadde vi en veldig fin sommer etterpå. Vi får håpe på det beste.

   Ønsker deg også en fin torsdag!
   Klem , Marit

   Slett
 12. Trøst på computeren, trøst i kælderen og trøst i dit drivhus. Mere kan en stakkels nordmand vel ikke forlange:-) Er glad for det ikke er spor af pingviner i din have - trods alt!
  2018 var et meget mærkeligt år her med mængder af sne hele marts måned, og dernæst fuldkommen tørke frem til august. Jeg husker godt du havde ekstremt meget sne det år, men det forsvandt på et tidspunkt. Håber ikke vi skal tilbage til -18 igen!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her gjelder det å trøste seg med det som finnes, Ulla. Nei, det kan du si. Hvorfor det er så kaldt her nå vet jeg ikke, men jeg håper jo at det snart tar slutt. Jeg bor ikke i Nord Norge heller, så det burde ikke være så kaldt som det er nå. Pingviner og isbjørner har jeg ennå ikke sett her, men kanskje de dukker opp ;)

   Ja, det var sånn det var her også i 2018, og det ble en fantastisk men tørr sommer ja. Nesten som den i fjor. Nei, nå må varmen komme! Jeg håper i hvertfall på det.

   Hilsen Marit

   Slett
 13. Dear Marit, spring is not in a hurry here either. It's nice to look at old spring-summer photos and dream about new plants growing in your garden. Spring will come, I'm sure.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Nadezda,

   I guess we both have similar weather. That's the only thing I can do, because I can't change the weather. Yes, I'm sure you are right.

   Slett
 14. Hope spring comes soon to your corner of the world.
  Hugs and blessings, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Veronica. It don't look like that for a long time, but I hope it of course.
   Many hugs!

   Slett
 15. På denne tiden her, får jeg nesten sjokk når jeg ser i arkivet hvor frodig og fargerikt det kan være...
  Morsomt med sporsnø, ja.
  Får håpe påsken bringer med seg temperaturer som får litt fart på snøsmeltinga, men ikke alt på en gang! For da blir det flom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hvis ikke det var for bildene hadde en jo nesten ikke husket at det en gang så sånn ut. Et halvt år med snø visker ut mye ;)
   Det er jo en av de tingene som er morsomt med snø. Det er lov å håpe på varmere temperaturer fremover, men etter å ha hørt om diverse langtidsvarsel fremover så er jeg blitt pessimist. Flom vil vi ikke ha, nei. Bare en vår som snart må begynne.

   Slett
 16. Deilige blomsterbilder og morsomme spor i snøen. Vi lurte på om vi så elgspor i snøen da vi var på skiferie på Østlandet nettopp. Ønsker deg god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Elg eller hjort setter store spor etter seg. Rådyr har ganske små spor.
   Ønsker deg også en god påske!

   Slett
 17. Beautiful summer photos. We can all use them especially now that I think it is fair to says, we all have had enough of the snow! You last photo is beautiful - but enough. Problem, the weather station says we will have more snow tomorrow! NOT NICE!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes, we can use them one more time. It snows here right now, and it's not nice at all. Yes, it's more than enogh with snow this winter. I WANT SPRING!

   Slett
 18. Her er alle de små løgplanter ved at være afblomstrede, men du kan glæde dig til dine kommer frem, når sneen smelter. Du har så mange planter i kælderen og havestuen. Kan du ikke forkæle dem og snakke lidt med dem, mens du venter på foråret.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg veldig til de en gang begynner å blomstre her også. Jo, jeg både snakker og steller mye med de nå, og senest i dag fikk de masse vann og stell. Jeg har mange planter i kjelleren ja, men nå vil jeg få de ut :)

   Hilsen Marit

   Slett