onsdag 15. mars 2023

En liten optisk illusjon...

 


På mandag kveld tok jeg bilde innenfra spisestua, og da syntes jeg at drivhuset så merkelig ut. For meg så det ut som det var i ferd med å revne...


I dagslys i går så det helt normalt ut :)


Dette er solnedgangen i går kveld. I går gikk solen ned her kl. 17.37. Rett før vintersolverv går solen ned her 11.50. Allerede nå er solen oppe ca 5,5 timer mer enn ved vintersolverv. Det går virkelig fremover ( hvis en ser bort fra snøen ).

20 kommentarer:

 1. Øyet vil bedras... Stilig bilde egentlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det vil det, og ganske ofte også.

   Slett
 2. Artige bilder men fytti så mye snø! Våknet til et tynt lag og 3 kalde imorres selv, men nå MÅ det jo bare snu...vi må jo få tid til å lade opp batteriene våre til neste vinter;-)
  Ha en fin dag
  Hilsen Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er er det veldig mye snø nå, og det skal komme enda mer på fredag. I dag tidlig var det - 14,5 grad her. Jeg gir snart opp. Det må snu nå ja, for ellers blir det en veldig kort sesong. Ja, det må vi!

   Ha en fin dag du også!
   Hilsen Marit

   Slett
 3. Ja, det var dog mærkeligt at se det første billede Marit! Det ser ud som om drivhuset er ved at gå i spagat og lægge sig fladt ned, men godt det bare var en illusion. Frygteligt med al den sne du stadig har!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var nettopp sånn det så ut der og da. Jeg er glad for at det bare var en illusjon ja! Ja det er fryktelig, og på fredag skal vi få nye 20 cm med snø hvis værmeldingen stemmer. I natt var det - 14,5 grad. Jeg begynner å tvile på om det blir vår her i år...

   Hilsen Marit

   Slett
 4. The contrast between the two pictures is remarkable, Marit. I can only imagine your state of mind when you feared the greenhouse might crack. Thank goodness it didn't happen. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it did not look good at all. I was very worried that night, but I know the greenhouse tolerates much snow. So I hoped for the best, and it looked much better the day after.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 5. Hello,
  I am glad your greenhouse was ok, it is a worry when the heavy snow is piled high on the roofs. The last photo with the sunshine peeking out is pretty. Take care, have a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Take care you too, and have a lovely day!

   Slett
 6. Dear Marit
  Oh yes, it did look like it would crack, but thankfully it was only an illusion. The sunset is lovely. I always enjoy seeing your snow photos, but even I wish the snow would melt now.
  Warm hugs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia,
   Yes, it looked like it would crack. I'm glad it only was a illusion. Thank you. Yes, please make it melt if you can :)
   Warm hugs.

   Slett
 7. Svar
  1. Yes, the winter will end, and I hope it will be soon :)

   Slett
 8. Det første billede ser meget dramatisk ud. Godt der ikke skete noget med drivhuset. Selv om der er meget sne og det er koldt, er det dejligt at opleve at dagene bliver længere nu.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det så ut som det som det ville sprekke. Drivhuset tåler normalt mye snø, og denne snøen var også veldig lett.
   Men det så helt merkelig ut :)
   Ja, det er så godt at dagene nå endelig blir lengre.

   Slett
 9. Ja, fint med lysere dager, men lyset kan også spille oss puss ;) Nå er det så mye snø her (og hos deg), at det nesten ikke er til å tro. Kompostbeholderen er i ferd med å forsvinne, og buskene er nedtynget for n'te gang. Bra drivhuset ditt står, da. Ser snøen sklir av, som her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt med lysere og lengre dager. Absolutt, og det var sent på kvelden ;)
   Ja, det er ikke første gang at alt er dekket totalt av snø. Snøen seiler av ja. Det blir veldig varmt i drivhuset nå når solen er fremme.

   Slett
 10. Åh nej - alt det sne :( smukt er det, men det skal ikke være nu.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fryktelig mye snø her nå, og mer skal det komme :(
   Det er meldt om ellom 20-40 cm med snø fra i kveld. Denne vinteren vil ikke ta slutt i år. Ja, det er pent, men nå holder det.
   Klem

   Slett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...