lørdag 4. mars 2023

Rosebestillinger som ble gjort i januar...

 I fjor høst begynte jeg på et renoveringsprosjekt av et stort gammelt bed og plantet da to roser ytterst der, og la duk og grus oppå der igjen. De to rosene var 'Elfe' og 'Olds College Centennial'. I dette store bedet har jeg fra før div. primula, hepatica, jeffersonia og i det hele tatt veldig mange stauder. Innimellom dette vokser det også et fryktelig ugress, nemlig kjerringrokk / åkersnelle / Equisetum arvense. Den trives i områder hvor det er mye fuktighet, og det er jo mye av det i nærheten her. Den er ikke til å få bort ved luking, og da er det sprøyting med gift eller kveling av planten ved å bruke duk og grus. Jeg må spa opp veldig mange planter der, og dette blir mye jobb. Jeg har fått sansen for roser i ferskenfargede / gule toner, og de har jeg veldig få av her fra før. Jeg bestilte flere barrotsroser på tilbud i januar før jeg visste at rådyrene hadde beitet ned mange av rosene mine. De får jeg nok god bruk for i bedet der...

Så dette bedet skal bli gjort om til et stort blandingsbed med flere roser. 

Rosene som er bestilt er:

'Aprikola'  

'Amber Cover'

'Koko Loco'

'Ebb Tide'

'Claus Dalby'

'Minerva'

'Julia's Rose'

'Lavender Ice''Minerva' har jeg fra før, men siden rådyrene har beskåret den og flere andre roser midt på vinteren  er det greit å ha en reserverose til av denne. Det samme gjelder 'Koko Loco' som ikke bare var beskåret men snauspist :(
De var så fine i fjor, men nå vet jeg jo ikke om de to overlever.


'Koko Loco'

Lett blanding av varme og kalde farger altså :)

Linker til TrädgårdsFägring 

35 kommentarer:

 1. Roser er nydelige blomster. Jeg fikk meg ei rose seint i sommer og er veldig spent på om den har overlevd vinteren her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er de. Ja, jeg er også spent på om det er noen roser som har overlevd rådyrene her.

   Slett
 2. Ja roser kan vi ikke undvære, jeg bestilte også Elfe, men min rosenpusher kendte den ikke, påstod han, jeg har endda købt to af ham.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant, de kan vi ikke unnvære. Det var da merkelig.
   Klem

   Slett
 3. Good morning dear Marit,
  Love to see your new roses coming year. Love the color of Koko Loko but in my garden it´s dissapointing. Don´t worry to much about the roses that were eaten. I see people on the internet cutting theire roses back to soil level and have the most beautiful roses.
  Have a wonderful sunday.

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning dear Marijke,

   Thank you. It's strange that Koko Loco don't thrive in your garden.
   I usually cut back roses every year in May, but not in February. The time will show how it goes.
   Have a wonderful Sunday you too.
   Rosehugs, Marit

   Slett
 4. Er litt svak for roser i apricot farver og kjøpte en rambler rose "Ghislay de Feligonde" for noen år tilbake. Kunne bare ikke stå imot, så den i en gammel hage i Holland. Desverre har den ikke optimal plass å vokse på her hos meg (nydelig når den får klatre opp i et gammelt tre) men den skuffer ikke av den grunn. Maken til blomstring pluss litt duft skal man lete lenge etter. Skulle gjerne hatt flere roser men har svært lite plass rundt huset. Derfor går det mye i krukker her.
  Ha en fortsatt fin søndag!
  Sitter i sofaen og strikker og fyrer i ovnen til store gullmedalje hehe
  Hilsen Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg også blitt. Den har jeg lest mye om. Den høres veldig fin ut. Planter i krukker er jo veldig fint det også. Mange av de ferskenfargede rosene dufter så godt. Nok en god grunn til å ha de. Så koselig da! Vi fyrer også i ovnen men ikke akkurat nå. Det er meldt om veldig kaldt vær fremover. Hvor kaldt er det ute der du bor nå? Ja, en kan ikke fryse inne.
   Ha en fortsatt fin søndag du også!
   Hilsen Marit

   Slett
  2. Hei igjen;-) de siste to ukene var det 6, 7, 8 kalde om nettene og max 4 til 6 på dagen. Sammen med endel vind som gjorde det nokså ubehagelig. Sola har vi ikke sett så mye til desverre. Det var varslet slik en uke fremover men nå ser det plutselig ut at det ikke blir minus om natten likevel i uka som kommer men endel sludd og regn... Bare minusgradene forsvinner nå så skal jeg - og ikke bare jeg -være glad;-)

   Slett
  3. Hei igjen :)

   Ok. Vi har hatt sol i dag og 3 grader. I natt er det meldt om - 7, så det blir veldig kaldt igjen. Det har vært mye vind her også.
   Sludd og regn vil vi ikke ha, bare vår fremover nå :)
   Men det blir nok ikke vår her enda. Men vi får leve i håpet!

   Slett
 5. Det er godt, du har fået bestilt nogle roser. Det er med at være helgarderet, når rådyrene tager for sig af retterne. Det er både dyrt og besværligt med alle de rådyr

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt å ha noen i reserve. Det er helt sikkert at det er både dyrt og besværlig ja. Jeg har ikke sett noen spor etter de idet siste, så jeg har et lite håp akkurat nå.

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Det ser ud som et meget varieret valg af roser. Der er noget at glæde sig til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange forskjellige jeg har bestilt, og det er noe å glede seg til ja.

   Slett
 7. Det låter fint med fler rosor. Jag funderar på ett par olika rosor men jag vill ha de i grupp så två sorter blir numera alltid 6 rosor... Så jag tror jag väntar lite. Ska avvakta och se hur de 8 Iceburg jag köpte förra året utvecklas i år.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, roser er så fint, og de blomstrer som regel godt her. To sorter roser og 6 i sammen høres fint ut. De blir nok fine til sommeren!

   Klem, Marit

   Slett
 8. Nu har jag varit inne och klickat på alla länkar och tittat på de rosor du beställt Marit. Så, så vackra! Tycker mycket om rosor som är lite vackert blekrosa, jag kallar färgen gammalrosa som 'Koko Loco'. Jag förstår att det kan behövas lite tillskott av rosor då rådjuren går hårt fram hos dig. Tror det blir jättefint!
  Här har det snöat idag och imorgon är det på väg ett rejält snöoväder och många minusgrader. Vintern är definitivt inte slut.

  Önskar dig en fin måndag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig da Anita! Ja, de er så vakre. Med sånn som rådyrene herjer her kan jeg behøve mange nye roser. 'Koko Loco' er det jeg også oppfatter som gammelrosa. Jeg håper på det.
   Oi, det gjør det ikke her. Det var - 8 i natt, men nå er det sol og fint vær. Nei, vinteren er ikke over enda!

   Ha en fin mandag du også!
   Klem, Marit

   Slett
 9. Good morning, Marit: I am a little late getting to you blog because I was away for the weekend in Algonquin Provincial Park and took with me neither iPad nor laptop so I was out of communication. Naturally, I thought of you every day, however! I think it is going to be quite a problem getting rid of Equisetum. It doesn't seem to be a problem in gardens here and grows wild, but not prolifically, and I am quite fond of it. Spring is right around the corner now. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning David,
   That's ok! Don't think about it. You are very kind.
   Yes, I know. I have tried to get rid of that without success for many years. I hate it, and it drives me mad!
   Not here. We will have a week or more with very low temperatures, but in the end the spring will come.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 10. Her var det mye lekkert, om ikke de aller herdigste. Liker også roser i de nevnte fargetonene, og absolutt 'Ebb Tide' :) Får håpe du får skikk på de rådyrene. Bør vel være nok skog å beite på rundt der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vet det, men noen ganger lykkes jeg med de også her. 'Ebb Tide' er så fin i fargen ja :)
   Det håper jeg også. Ja, det er masse skog rundt her ha, men den er ikke intressant nok virker det som. Barlind og thuja + roser er det de helst vil ha.

   Slett
 11. Spennende prosjekt, og slitsomt ja. Jeg har et bed der jeg ikke blir kvitt helt vanlig gress, har tenkt at jeg må gjøre noe i flere år, men ikke orket, men nå tror at jeg må gjøre det (der vokser det en Amber Cover forresten, men den trives ikke så godt, kan jo være gresset). Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror nok det blir slitsomt, og jeg må nok være veldig nøye. Vanlig gress er minst like vanskelig å bli kvitt, så der må en bare begynne et sted og få jobben gjort. Det er ikke godt å si hva det skyldes.
   Ha en fortsatt fin kveld du også.

   Slett
 12. Ya espero ver tus nuevos rosales florecidos, me encantan las rosas y me gustaría plantar más.... pero es que me gustan todas las flores y no tengo espacio para tantas como quiero. Un abrazo.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. I hope they all will bloom in summer. Roses are lovely, and I understand why you want more of them. Many hugs.

   Slett
 13. Hej Marit,

  Så vackra rosor du valt, det kommer bli ett härligt tillskott till trädgården. Rosor var länge omöjligt för mig med tanke på rådjuren men på senare år har jag planterat en del busk- och klätterrosor som klarat sig ganska bra så länge jag sprejat mot rådjuren. Varje gång jag ser inlägg likt ditt drabbas jag numera av habegär efter fler sorter men kan inte hitta plats för dem. Lycka till.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Tusen takk. Ja, jeg håper jo at de skal bli det. Jeg har fått kjøpt Trico garden av en svensk mann som sender til Norge + Revira så da burde det hjelpe. Rådyrene er ikke her om sommeren, men til gjengjeld spiser de alt de kommer over om vinteren. Så bra at du har fått noen roser til å klare seg hos deg! Roser krever mye plass ja, men det er jo synd at du ikke har noen plass til flere.

   Ha det godt! Hilsen Marit

   Slett
 14. Hej Marit!
  Så vackra rosor, fastnade speciellt för de blålila , Minerva och Ebb Tide, Julias rose och Koco Loco är också riktigt fina. Skulle gärna ha fler men måste hitta en bra placering.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, de blålilla er veldig fine, og så skal de også dufte godt. Ja, en må finne riktig plassering til de.
   Ha det godt.

   Slett
 15. Hei Marit!
  Så mange fine roser med flotte farger til renoveringen av bedet ditt. Det blir nok lekkert!
  Bra du benyttet barrotstilbudet. Kjedelig når rådyrene tar for seg.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar!
   Jeg håper jo på det. Barrotroser har jeg kjøpt mange ganger med godt resultat. Ja, det er virkelig kjedelig. Ha en fin uke du også!

   Slett
 16. Så vackra rosor.
  Tyvärr har jag svårt att ha rosor i min trädgård p g a rådjuren.
  Ha det bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, sånn har det blitt her også. I vinter har de spist rosene helt ned til bakken.
   Ha det godt!

   Slett