lørdag 25. mars 2023

Vårtegn...

Dette er tema hos TrädgårdsFägring denne uken, og vårtegn er jo så mangt.  Jeg  kan nevne noen få vårtegn som er her akkurat nå:

Det har i det siste kommet regn i steden for snø.

Det er grått og disig ute, og det har vært plussgrader om natten. 

Her om dagen telte jeg 6 svarttrost / Turdus merula i hagen. Det er et godt vårtegn at trekkfuglene kommer tilbake etter en lang vinter.

Men da var det også slutt på vårtegnene her. Det er så mye snø i hagen fortsatt, og fra i morgen meldt om mange minusgrader i over en uke. Yr melder om - 7 om natten, og det er jo forferdelig kaldt når vi er i slutten av mars. Denne vinteren vil ingen ende ta, og de vanlige vårtegnene som snøklokker og blåveis er en fjern drøm enn så lenge. 

Jeg kjenner på at min tålmodighet er brukt opp for lengst angående denne vinteren, men jeg får ikke gjort noe med været dessverre. 


Svarttrosten er uansett er sikkert vårtegn her. Det går mot vår selv om det går veldig sakte.

God helg / weekend!

46 kommentarer:

 1. Bonjour Marit,

  I understand your weariness of winter and all the snow and cold that never ends. As you say, the returning blackbirds are certainly a good sign and the long-awaited spring will only be more beautiful, I am sure.
  I wish you Bon weekend !

  Hélène

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning Hélène,

   Thank you. I can need a lot of understaning right now :)
   Yes, they are a good sign after all. I'm sure you will be right one day!
   I wish you a nice weekend!

   Regards, Marit

   Slett
 2. Denne utålmodigheten, jeg vet det, kjære Marit. La solen skinne og våren snart komme til deg.
  Materen din er flott... hakkespett, spurver, svarttrost... ja våren kommer.
  En klem fra Viola. Jeg ønsker deg en god helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg blir så utålmodig når vinteren blir så lang kjære Viola. Jeg håper jo at det snart blir vår her også. Fuglene kommer hit ja, og det er veldig hyggelig.
   God helg til deg også. Klem fra Marit

   Slett
 3. Hej Marit!
  Vi fick snö i natt, det är inte mycket men det är vitt på marken. Fåglarna samlas kring fågelmatarna och det är riktigt trevligt. Så småningom kommer våren till dig och mig.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Huff, det er ikke bra at det kommer snø nå. Vi vil ha vår!
   Ja, fuglene er veldig sultne, og det er hyggelig å se på de. Ja, det får vi håpe på!
   God helg.

   Slett
 4. Hello, Marit
  We could use some rain here, we have been mostly dry. It is good to see the spring birds returning, you have a nice variety at your feeders. I love that woodpecker! Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   I hope you get some rain soon. Yes, I'm very happy to see them again. Thank you for your link up and comment.
   Take care you too, and enjoy your weekend!

   Slett
 5. Hej,vi har det likadant som hos dig nämligen otroligt mycket snö men i sinom tid får även vi vår och då får vi njuta lite extra.Du har trevliga glädjeämnen ute i trädgården så underbart med koltrastar och andra fågla.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej

   Ja, det er nok mange som har det sånn. Det er ikke bare her at det er mye snø. Våren vil jo komme en gang, så da får vi nyte den ekstra mye ja. Jeg gleder meg veldig over fuglene som er kommet tilbake ja :)
   Ha det godt.

   Slett
 6. Jag förstår om du tröttnar på vintern Marit. Ni har ju fått så mycket snö och haft kallt och nu är mer på gång. Här hade snön gått bort men nu spås det att snöa till och med tisdag och på onsdag ska det bli minus 10 om prognoserna stämmer. Känns konstigt att gå över till sommartid inatt. Men du har många fåglar hos dig och koltrasten är så fin. Den har vi hela vintern hos oss. Ser en hackspett på din bild också.
  Vi får försöka stå ut ... så småningom kommer våren!

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn blir det bare når våren drøyer. Det skal bli ned mot - 10 grader i en uke her, men vi får se hvordan det blir. Ja, ikke sant, for det er ikke sommerlig ute her nå. Hakkespetten er her hver dag, men svarttosten kom tilbake her denne uken.
   Ja, det må vi bare gjøre, og våren kommer jo en gang.

   God helg!
   Klem, Marit

   Slett
 7. Poor Marit. I agree that winter dragging on interminably like this can get you down. It is probably especially annoying for a gardener anxious to get out and dig in the soil. I have to say that here Spring has definitely arrived and there are many green shoots poking up out of the ground. If I could share them with you, I would. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, the winter will not end this year. It's very annoying, and I think this winter will last even longer. No signs of warm weather so far. You are very lucky! You must show me photos of spring in your area.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 8. Hej Marit,

  Våren har varit segdragen det här året och de vårtecken du nämner är inte riktigt de man tänker sig, även om koltrastarna är välkomna. Förstår att du är less med de mängder snö ni haft. Vi ser ut att få en ny släng av vinter här men sen hoppas jag att solen ska sätta fart på våren. Det har ju ändå varit vårdagjämning!

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Nei, det er ikke vanlig at det ikke er noen bedre vårtegn så sent i mars. Svarttrosten er veldig velkommen ja, og den er uansett et godt tegn. Vi har fortsatt veldig mye snø her, og det virker som at vinteren ikke vil slutte i år. Ja, ikke sant, og det skulle en nesten ikke tro sånn som været er nå.

   Ha det godt!
   Hilsen Marit

   Slett
 9. Du har virkelig et yrende fugleliv hos deg. Her har jeg ikke sett noen trekkfugler ennå, men når det blir april pleier de å dukke opp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange fugler her nå, men trekkfuglene har akkurat kommet. Så det går jo mot vår selv om det går veldig sakte.

   Slett
 10. Birds are starting to return here too, even if the weather is not really screaming Spring. Chiffchaffs have started to sing and others are moving through. The weather will improve soon. Keep the faith.

  SvarSlett
  Svar
  1. No, the weather here is more like winter than spring. I'm glad for the returning birds, and the weather will improve as you say. Thank you for your comfort.

   Slett
 11. Hello Marit
  It s goodqqqthat the birds are back in your garden spring can't be far away. No snow in Holland but the sun is still on a holiday to spain i think. Much rain and wind here. Yes nothing we can do about the weather. I hope spring will visit you soon.
  Rosehugs marijke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Marijke,
   Yes, I'm very happy about the returning birds. The spring will come soon I hope. Yes, the sun is maybe in Spain ;-)
   Thank you.
   Rosehugs, Marit

   Slett
 12. Lurer på hvordan fuglene finner redemateriale? De skulle jo være i full gang med hekkingen. En herlig gjeng hos deg. Ser ut som hakke hakker på stolpen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan en jo lure på. Alt er forsinket i år, og det må jo fuglene være også ja. Bildet er ikke helt sannferdig, for hakkespetten er på vei opp til en stor fortønne. Det er hakkespetten som stikker nebbet inn i den og kaster maten ut på snøen. Den griser noe skrekkelig!

   Slett
 13. Fuglene og egernet har travlt hos dig, men sneen er der stadig :( håber det snart smelter.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her har alle det travelt. Snøen vil ikke forsvinne herfra med deg første ser det ut som :(
   Ja, det håper jeg veldig på!
   Klem

   Slett
 14. I nat starter sommertid, men det er som om vejret ikke har fundet ud af det :o( Jeg satte havemøblerne frem i eftermiddag, men det var så koldt, at jeg valgte at gå ind med eftermiddagskaffen.
  Det er et dejligt fugleliv, du har i haven, men det må også være koldt for fuglene.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, været er helt uenig med sommertiden i år ;-)
   Her har jeg ikke engang tenkt på hagemøblene. Her står alle snøskuffer fortsatt fremme, og jeg har mer bruk for de enn hagemøblene ;-)
   Det har kommet iskald luft her også nå i kveld, så det er best å holde seg inne.
   Ja, jeg tror nok at disse trekkfuglene kan bli overrasket iver det kalde været som kommer nå (igjen).

   Hilsen Marit

   Slett
 15. Et sikkert vårtegn her jeg bor er at bøndene begynner å kjøre ut gjødsel :-( Og da mener jeg ikke kunst gjødsel;-) Litt irriterende når man eeeendelig kan åpne vinduer og dører og så kommer "land luften" fortere enn man får lukket igjen.... så sånn sett er våren her hehe
  Men vi har hatt nesten en uke uten frost nå og det synes! Virkelig! Men fra imorra er minusgradene om natten tilbake. Håper det er kortvarig. Fuglene synger hvertfall...
  God helg fra Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vet godt hvordan det lukter, for det pleier de å gjøre her også når det blir varmere. Jeg bor også på landet :-)
   Uansett er det et tegn på varmere tider. Her er det iskaldt og det snør ute nå. Vi får en hel uke med hard frost om natten nå. Det høres deilig ut med vår hos deg. Ja, det gjør de her også.

   God helg! Hilsen Marit

   Slett
 16. I think I visited already but I am back again to see your signs of Spring!

  SvarSlett
 17. Actually seems quite pleasant to me, considering we're dealing with summer heat here.

  SvarSlett
  Svar
  1. I can understand you. Maybe we can switch. I can send you cold weather, and you can send me a lot of warm weather ;-)

   Slett
 18. Hei Marit!
  Hyggelig med svarttrost. Så bra du passer på fuglene med mat med denne seine våren.
  Det har minket på snøen her når det regnet, men i natt har det blitt litt påfyll igjen. I år må man visst ha mye tolmodighet.
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar!
   Ja, det er veldig hyggelig å få besøk av de. De er tross alt et sikkert vårtegn. Det minket på snøen her også, men her har det også kommet påfyll i natt. Ja, i år må vi visst ha veldig mye tålmodighet på lager, for denne vinteren vil ikke slutte.
   Ha en fin søndag!

   Slett
 19. Verkligen en väderblandning denna mars. Igår massor av regn, idag snö här.
  Det krävs tålamod.
  Skön söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det her også, for vi fikk snø i natt. Våren lar vente på seg, og det kreves masse tålmodighet nå ja.
   Ha en fin søndag!

   Slett
 20. Marit, The birds are migrating North, lots of them. The Tundra Swans, Trumpeter Swans, Robins are here, Redwing black birds, Purple Finches, Crows, American Eagle, Sandhill Cranes, Cardinals, Turkeys, and on and on. Some are only temporary, like the Swans, others here for the summer. But as of yet, no blooms!

  SvarSlett
  Svar
  1. I don't know your name, please tell me if you want to :)
   Yes, I guess you are right. The Blackbirds are staying near by on the coast during the winter here, so they are not far away. Robins are here too, but I have not seen them this winter. You have so many wonderful birds in your area! No blooms here either, only a lot of snow. The spring will be late this year.

   Slett
 21. Du er vist blevet hårdt ramt af det, englænderne kalder cabin fever, og det forstår jeg så udmærket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan det nok godt kalles ja. Vi fikk snø igjen i går, og det er ingen ende på vinteren her i år. Jeg føler meg lett desperat nå 😉

   Slett
 22. Que tengas una bonita semana.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Teresa. Have a nice week you too.

   Slett

Det går mot vår selv om det ikke virker sånn, og drivhuseffekt...

 I går kom det en en kort snøbyge når jeg kjørte til butikken. Det varte kun i noen minutter, men det var som å være midt inne i en snøstorm...