tirsdag 10. januar 2023

Ny takmåker, og fugler i hagen...

 I forrige uke kjøpte min mann en takmåker til å bruke på drivhustaket. Han måkte det nye og det gamle drivhuset på en halv time, så det var utrolig effektivt. Den har best effekt på tørr snø, men det var jo det her da når  han måkte de takene. Han sto bare på bakken og utførte hele jobben. Skaftet på denne er hele 5 meter langt, men det går an å forkorte skaftet. Den kan også brukes på vanlig tak. 


Her var jobben utført med den nye takmåkeren. Det var kun det øverst på taket han ikke fikk ned.


Her ligger det som var på taket på den ene siden.


Dette er på den andre siden av drivhuset. 50 cm med snø på noen få dager blir veldig mye snø som kommer ned når en måker takene. I går gikk det takras på garasjen til naboen. Alt kom ned på en gang, og det kom et skikkelig brak som kom som følge av det. Naboen måtte frese det bort i går kveld før det frøys til. Det blir veldig mye arbeide av snø! Jeg kjenner at nå holder det med snø for en god stund her.


Blåmeis / Cyanistes caeruleus. 


Kjøttmeis / Parus major


Den tok med seg frøene til greinene på hengeblodbøken. Der liker de å sitte.


Her har den flyttet seg til magnoliatreet.


Blåmeisen igjen.


Det er den eneste "blå" fuglen vi har her bortsett fra nøtteskrike / Garrulus glandiarius som også har litt blått på seg. 


Her er et gammelt bilde av den. 


Kjøttmeis og magnoliaknopper.





Fuglene behøver mye mat gjennom hele vinteren. Husk på det!  :)

30 kommentarer:

  1. Jeg måkte taket på drivhuset mitt også. Mye mindre enn ditt, men jammen er det tung snø på lite tak også. Kjenner jeg gleder meg til det blir bart, så jeg kan sette planer ut i livet igjen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, når det kommer mye snø så blir det jo tungt på et lite tak også.
      Det gjør jeg også, men det blir nok mere vinter igjen innen det blir vår.

      Slett
  2. That is a lot of snow, Marit, and if it warms up and the snow becomes saturated with water and very heavy roof collapse must be on everyone's mind. It is so much work to get rid of it too. Who thought the greenhouse would bring so many challenges? It is doubtless a difficult situation for the birds too so I am pleased to know that you are taking good care of them. There is still a lot more winter to come after all. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it was very much snow on the roof. Yes I know, because it happend with my old greenhouse in 2018. It was a very heavy snowfall one night, and then the damage was done.
      It's a lot of work all this snow anyway. I knew all about the work with this new greenhouse. With this new shovel for the roof it's much easier.
      Yes, they are so hungry , and need to be feeded all the time. Oh yes, there is more winter to come. There are still three more months of winter here. I'm tired of it already...
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  3. Hello,
    Looks like the new tool for removing the snow is a big help. Sorry to hear about your neighbors garage roof. The birds are so pretty, they are loving the food you are providing. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, it was very good to use. It did not do any damage on the neigbours garage, it was only a lot of snow coming down at once.
      I hope they do.
      Take care you too, and have a great day!

      Slett
  4. Hej Marit
    Ja I har fået meget sne, her har vi fået regn i rigelige mængder,
    klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, først fikk vi masse snø, men i det siste har vi fått masse regn også. Etter alt regnet vi fikk i høst, så tror jeg vi behøver tørke en stund fremover.
      Klem

      Slett
  5. A number of years back I had to shovel snow off the roof of the house - so much, so many inches in that storm. Have not had that problem since and that is OK by me! Glad you got it off the greenhouse roof. Enjoyed visiting your blog today and seeing the birds.

    SvarSlett
    Svar
    1. I agree with you, and it's a lot of work. Glad you don't have a lot of snow right now. Thank you.

      Slett
  6. Oj, oj, oj så mycket snö ni har Marit. Och nu är den blöt också. Vilken tur att din make fick bort den från växthustaken. Och vilket bra verktyg han hittade. Tänk så många hjälpmedel det finns ändå.

    Och så fina bilder på blåmesen. I synnerhet den första bilden med snön i bakgrunden. Jättefin. Ja, jag kan tänka mig att dom behöver mycket mat nu när det är så mycket snö hos er.
    Här är det plus 3 grader och alla gräsmattor är översvämmade. Det beror på att det ligger så djup tjäle att inte snön som smält och regnet som kommit kan rinna undan. Men jag är glad så länge det inte fryser på för då blir det väl isgata.

    Önskar dig en fin tisdag kväll!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar

    1. Ja, vi har fått mye snø først, og etterpå har vi fått mye regn. Ja, takene måtte måkes, for regnet var meldt at skulle komme. Verktøyet var helt fantastisk ja. I dag kan en få hjelpemidler til alt mulig, ja.

      Tusen takk. De behøver mye mat ja, og det er så få som forer fuglene rundt her. Huff, det høres ikke bra ut, Anita. Det er dyp tele her også, og da forsvinner ikke vannet ned i bakken. Her har det fryst på nå i kveld, men i natt skal det regne. Dette været er helt vilt.

      Ha en fin kveld!
      Klem, Marit

      Slett
  7. The activities of the birds are absolutely wonderful to watch.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I can spend many hours watching them. They are in activity all the time.

      Slett
  8. Så spennende med takmåker, går det på torvtak også? Flotte blåmeis bilder forresten. Vi har jo også hatt mye snø i desember, men nå er alt borte. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Det vet jeg faktisk ikke. Den ruller på hjul, og så lenge det er snø på taket så bør det jo fungere. Tusen takk. Her er det fortsatt både snø og is i store mengder.
      Ha en fortsatt fin kveld du også.

      Slett
  9. Tenéis mucho trabajo para quitar la nieve. Los pájaros se ven preciosos con esos tonos azules. Abrazos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the snow gives us a lot of work! Yes, the birds with blue color are very pretty. Hugs.

      Slett
  10. Wow! So much snow!
    You are so kind to feed the birds. God bless you, Marit!

    Happy Wednesday!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it have been a lot of snow lately. I feed them because they need it, and it gives me a lot of joy too.

      Happy Wednesday to you too, Veronica!

      Slett
  11. Takmåker ser betryggende ut Marit. Bilder av småfugler om vinteren er skikkelig trivelig. De små nøstene smelter alles hjerter :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja Marin, det er en flott oppfinnelse for oss som får mye snø. Det har ikke vært så mye snø her siden 2018. Tusen takk. Ja, fuglene er så søte :)

      Slett
  12. Så mycket snö du har. Här utanför Göteborg regnar det nu på morgonen.
    Tog ett tag innan jag förstod vad takmåker är för något. Behövs med så mycket snö på glastak.
    Så fina fågelbilder.
    Ha det godt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det har vært veldig mye snø her nå etter nyttår. Det har regnet her også i natt, og snøen minker. Jeg la med linken til den så det skulle være enklere å forstå :)
      Ja, det går ikke an å gå på taket, og da er denne takmåkeren helt super. Tusen takk.
      Ha det godt!

      Slett
  13. Hej Marit!
    Det är bra att få bort snön från växthuset. Det kan bli för tungt om det blir blött. Fåglarna behöver mat hela vintern, de är riktigt svultna nu. Jag är så glad att domherrarna fortfarande tittar in och så de bofasta, blåmes och talgoxe, och en massa andra småfåglar. Har haft väldigt mycket besök i vinter.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja det er hel sikkert, for det hadde blitt alt for tungt når regnet kom. Fuglene behøver masse mat om vinteren ja. Så heldig du er som har besøk av dompapene. Det har jeg hatt her også bortsett fra de.
      Ha det godt.

      Slett
  14. Hej,det är bra när man hittar bra redskap som hjälper till i det tunga arbetet med snön,även min make har skottat taket på vårt växthus och på vårt cykelskjul.Fåglarna måste man tänka på den här tiden de behöver en hel del mat.Jag gillar blåmesen men även talgoxarna är fina den jag gillar mest av allt är domherrarna men de lyser med sin frånvaro..Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej,
      Ja, snø er så tungt å få bort, så alle redskaper som hjelper er en god ting. Fuglene må en tenke på ja. Alle disse småfuglene er så fine ja. Jeg har heller ikke sett dompap i vinter. Det er så synd, for de liker jeg så godt å se på.
      Ha det godt.

      Slett
  15. Jeg kender ikke en takmåker, så det var godt, der var link til billeder. Det ser ud til at være et praktisk redskab. Den skal vist bruges med forsigtighed, så man ikke kommer til at beskadige taget?
    Nøddeskrigen, som den vist hedder på dansk, er en smuk fugl. Jeg har aldrig set den i virkeligheden.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det er jo ikke så rart at du ikke gjorde det, for der du bor fpr dete vel ikke så mye snø. Den var veldig praktisk, ja. Den ruller på to små hjul, så den var aldri ned mot takplatene på drivhuset. De må ha tenkt på mange ting de som oppfant den!
      Det var jo morsomt at den heter det samme på dansk. Den er her hver vinter, men det er ikke så ofte jeg ser den. Den er en fugl som lett blir skremt.

      Hilsen Marit

      Slett

Oppdatering fra planterommet...

 I går pottet jeg om 5 paprikaplanter, og 15 chiliplanter. Jeg priklet også 9 bifftomatspirer over i små potter. Så nå skal jeg ikke så mer ...