søndag 6. august 2023

Litt av hvert, og mens vi venter på "Hans"...

 På fredag var vi på besøk på en gård hvor det eldste barnebarnet hadde vært på rideleir, og de skulle ha oppvisning  med hestene for å vise frem hva de hadde lært. 

Det var flere andre dyr der også, og det første som møtte oss var en nydelig kalv. 


Den var veldig søt!

Oppvisningen var i en stor innendørs hall. Det var morsomt å se på alle barna som red på hester og var blitt veldig flinke. Det var stort sett islandshester og shetlandsponnier de red på. 



Dette var den eneste store hesten som var der. 


Det var fint å ha med seg en instruktør. Da føltes det litt tryggere for de som skulle ha oppvisning.

Det var meldt om regn og torden den dagen, og mens vi var der begynte det å regne veldig kraftig. Det må være det verste regnværet jeg har opplevd så langt, og det lynte i ett sett. Vi hadde parkert bilen i nærheten, men likevel ble vi gjennomvåte bare av å løpe noen få meter. Fysj! Jeg er nå veldig lei av regn, og verre skal det bli...

--------------------------------

I morgen er det nemlig meldt om et veldig kraftig lavtrykk som kommer fra Sverige. Det kan gi så mye som 100 millimeter med regn på to døgn. Det gjenstår å se om hvor mye som kommer. Frem til i dag har det kommet 35 mm med regn i august. Hva som kommer i morgen og på tirsdag med uværet "Hans" gjenstår å se. Yr har satt opp faregrad rød, og det har jeg aldri sett i forbindelse med regnvær før tror jeg. Farevarsel er i tre farger, gul, oransje og til slutt rød. Pr. nå er det meldt om 92 mm med regn her på to dager, og jeg håper bare at de tar feil. Det er meldt om fare for jordskred også. All elendighet kommer klumpet i sammen ser det ut som...

Så til noen blomsterbilder som er tatt i det siste. 


Dette er min rosa clematis 'Multi Pink' som prøver å være fylt. Den er det noen insekter som har angrepet ser det ut som. Det er min eldste av to like planter.


Denne kjøpte jeg i fjor. 'Multi Pink' heter den også. Den ser hemt annerledes ut enn den første. De er kjøpt på to forskjellige steder, men de ligner jo litt på hverandre likevel.


'Multi Blue' nede i hagen.


'Piilu' med en litt fylt blomst. Endelig!


Dette er en av de nye jeg nettopp kjøpte. 'Super Nova'


Denne blomstrer også nå, men jeg har ikke funnet navnet på den.


'Entel'


'Pernille'. Jeg kan ikke få rost disse viticella clematisene nok. De er hardføre og blomstrer fra juli og utover sensommeren og høsten.


'Multi Blue' som vokser ikke så langt fra hagedammen.


Dette er også en jeg kjøpte nå nettopp. 'Tie Dye'


Dette er en lavtvoksene hestemynte/ Monarda. Den blir ikke mer enn ca. 30 cm. Den heter 'Balmy Rose'


Jeg fant denne primula i blomst i går. Hyggelig med blomstring nå igjen.


Afrikalilje/ Agapanthus blomstrer så flott nå.


Det er bare å nyte de mens de holder på. Stilkene med blomsterknoppene blir så tunge av alt regnet, så de legger seg ned på den lave thujahekken. I morgen ligger nok det meste av blomster "slaktet" av både vind og regn. 
Ikke noe å få gjort med det dessverre. Nå er det bare å håpe på at det ikke blir så ille som det er meldt. 

32 kommentarer:

  1. Du er ikke den eneste som er lei regn! Hele sommeren har regnet bort. Så trivelig å se at du har blogget om kuer og hester også. Jeg synes det er så trivelig med dyr.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, jeg er nok ikke det. Det var bare juni som var sommer i år dessverre. Ja, det er jo så trivelig med dyr, men det er ikke så mange av de rundt her. Så det er ikke så ofte jeg treffer på kuer og hester.

      Slett
  2. Dette er så fint, kjære Marit. Barnebarna mine var også på en hestegård... akkurat som din... med hesteshow når vi skulle hente barna. moro... veldig hyggelig.
    Kulden går meg også på nervene nå... spesielt fordi alt dette tatt borte fra sommeren... det er ikke lenge til høsten er rett rundt hjørnet...
    vær så snill... Sommeren, du skal kom tilbake.
    En klem til deg kjære Marit.
    Jeg har hatt en deilig tur i skogen i dag... (with regn) men dette var hyggelig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, kjære Viola. Så morsomt at dine barnebarn var på det samme med hester og ridning. Det er så trist at sommeren bare har blitt borte. Snart er det høst ja. Vi har ryddet i hagen i dag. Nå skal det regne i flere dager.
      Klem fra Marit

      Slett
  3. Jeg tænkte på dig, da jeg hørte om alt det regn I skal have, det er bare for meget og slet ikke sjovt. Her skal vi ikke have ret meget, heldigvis fik vi en del 1. august.
    Jeg købte Multi Pink her forleden.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var da pent av deg å tenke på meg, Lisbeth. Det er ikke godt å si hvor mye regn vi får, men det blir uansett mye regn. Vi har fått så mye regn i det siste, at bakken er veldig våt. Så bra da.
      Klem

      Slett
  4. Espero que tus flores sufran lo menos posible. Por aquí hace mucho calor, se esperan 40 grados centígrados y mis flores también están sufriendo, aunque las riego todos los días. Un abrazo.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I think my flowers don't like all the rain. I'm sorry for the heat in your country. It must be terrible with 40 degrees. I hope you can get some rain, and I can get some sun.
      A hug.

      Slett
  5. Hello,
    The Horse riding show sounds fun, I hope your grandchild did well. I love the cow and horses. Your Clematis is beautiful, so many different types. The rain sounds awful, I hope you are safe from the landslides. We could use some rain here, it always goes around us. Take care, have a great day and a wonderful week.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, it was fun for her and for us . This was only training for her, and not a competition. Thank you. Yes, it sounds awful. I hope it too. I hope you will get some rain. Here we get too much of it.
      Take care you too, and have a great week ahead.

      Slett
  6. Hej Marit!
    Det låter inte trevligt med all regn som skall komma. Hoppas det är fel, men vi har haft några kraftiga skurar som gett en hel del regn på några dagar. Idag har det bara duggat lite grann.
    Vi har följt med dottern till stallet och ridhus ända sedan hon var liten. Åkt runt på tävlingar och hjälpt henne med hästen. Det är så mysigt. kan sakna det nu.
    Du har många fina klematis.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Nri, det er ikke hyggelig med mye regn nå, for vi har allerede fått så mye i juli, og også nå i august. Jorden er søkkvåt og det er ikke bra.
      Så hyggelig at du forteller om det. Mange jenter har dilla på hest. Det hadde vår datter også, men det ga seg ganske tidlig.
      Tusen takk.
      Ha det godt.

      Slett
  7. Hei Marit!
    Du har så mange flotte Klematis. Gøy at du har navnene på de alle sammen. Det er et hav å velge i på Hageland.
    Morsomt å lese om "gårdsbesøket" ditt. I dag kom naboen vår og lurte på om han kunne ha hestebeite på jordene våre som vi må passere fra veien og ned til vårt hus. Det kan bli trivelig med litt hest så nære og morsomt for barnebarna.
    Vi er også spent på hvor kraftig "Hans" blir når han passerer her i løpet av de neste to dagene. Med 850 meter privatvei bort til hovedveien, har Einar brukt mye av dagen på å lage renner, grave opp grøfter osv.
    Vi har ikke fått så veldig mye regn akkurat her vi bor, måtte vanne litt ekstra på torsdag og fredag, men nå tror det kommer til oss også.
    Krysser fingre for at alle planter ligger flat på onsdag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Turid!
      Tusen takk. Jeg har skrevet opp alle navn her i bloggen, for ellers hadde jeg ikke klart å huske på alle sammen. Hageland har mange å velge i ja
      Så gøy da, og det må jo være helt topp for dine barnebarn.
      Ja, det er ikke godt å si hvor mye regn som kommer. I natt har det "kun" kommet 8 mm her, men det kommer nok mer. Jeg måtte også vanne her om dagen enda så mye regn vi har fått. Vi får se hva som kommer.

      Slett
  8. I am sure that attending this show was a pleasant break from your normal routine, Marit, and a I bet that your granddaughter appreciated having grandma there to watch the performance. I too was caught out in the kind of rain you describe. It was fine when I went into the store, but it was raining so heavily when I came out that I was literally soaked to the skin by the time a I got to my car. I drove home clammy and changed from head to toe when I arrived back in the house. We don’t seem to get gentle rain any more, do we? You will soon have to specialize in water plants in your garden! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes David, it was a pleasant break. We enjoyed it very much, but not the weather. No, it seems to have a big change in the weather many places right now. I hope you don't catch a cold after the rain. I changed my clothes at once too. I have some iris and waterlilies in the pond. Maybe water plants will thrive here in the future. On the other hand, the plants in the garden have never seen better. I think they love this rain. I don't!
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  9. Barn og dyr er en hyggelig kombinasjon.
    Masse flotte klematis hos deg! Ja, viticella-sortene er geniale hos oss.
    Hans er "bare" oransje her. Holder lenge, det!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo det. Tusen takk! Ja, de er absolutt de sikreste i vårt klima. Hans er nok bare gul her nå, i hvertfall enn så lenge. Det skal jo regne i to dager til!
      Ja, det holder lenge med alt regnet som har kommet i dag og i det siste.

      Slett
  10. I enjoyed reading about your farm visit.
    Love the cow and horses.
    Your clematis is beautiful.

    Hugs and blessings, Marit

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you.
      Many hugs to you, Veronica.

      Slett
  11. Så spændende med jeres besøg på en gård, Marit - og meget flotte billeder af dine clematis. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var så morsomt å se på. Tusen takk. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  12. Du viser mye spennende, men hos meg fikk kalven mest oppmerksomhet. Jeg minnes duften av kalv fra jeg var liten på gården der jeg nå bor :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den var så søt, at den måtte jeg bare ta et bilde av :-)
      Så koselig med sånne minner.

      Slett
  13. Jeg er også spændt på at høre hvordan det går med al den regn I skal have. Det lyder ikke spor morsomt med det norske vejr, og jeg håber på at I klarer jer igennem uden ulykker! Det er sandelig blevet efterår lige med ét, og her blæser det kraftigt.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Jo, det har kommet velrig mye regn, men ingen skader her heldigvis. Vi harvært heldige, for andre steder har det blitt flom og store ødeleggelser. Ja, nå er det ikke sensommer mer en høst ja! Her blåser det ikke, men det regner.

      Slett
  14. Hi Marit!
    I love horses! Nice pictures.
    Happy week!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Tania!
      Thank you! Happy week to you too!
      Hugs!

      Slett
  15. Dansk TV viser grimme billeder med jordskred fra Norge. Forhåbentligt rammer det ikke der, hvor du bor, men mængden af regn, du har fået, er da bestemt alarmerende. Det er dine mange klematis heldigvis lige glade med. De bliver højst lidt forrevne i blæsevejret.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marie
      Jeg så ikke din kommentar før nå. Nei, her har det gått veldig fint. Mange steder er de veldig hardt rammet med en fryktelig flom. Regnet som har kommet her har ikke gjort noen skader, men hagen er veldig våt. Plantene i hagen ser så friske og fine ut nå, og de bryr seg ikke med regnet ser det ut som. Her har vi nesten ikke hatt vind i det hele tatt, men det har vært en lang sommer med mye ekstrem varme og mye regn.

      Slett

På skattejakt i egen hage...

 Nå kommer det opp planter både her og der, og jeg har vanskelig for å henge med. Jeg har fått renset flere bed de siste dagene. Jeg har en ...